mirek.g Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Czy wydajemy klientowi zaświadczenie o przeprowadzonym dodatkowym badaniu pojazdu przystosowanego do zasilania gazem w celu wpisu w WK (jest to inne zaswiadczenie niż to o przeprowadzonym badaniu np. okresowym).Klient zamontował GAZ i przyjechał na OBT + GAZ.Wydałem klientowi tylko jedno zaświadczenie to typowe o przeprowadzonym OBT + dodatkowe z wpisem -pojazd przystosowany do zasilania gazem.Natomiast komputer nakazał mi wystawienie tego drugiego zaświadczenia z opisem instalacji rodzaj itp.Nie wiem czy powinienem dać to klientowi do wpisu w DR w WK? Cytuj
markus Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 to to samo zaswiadczenie, w uwagach napisz -przystosowany do zasilania gazem. Cytuj
Psuj Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Natomiast komputer nakazał mi wystawienie tego drugiego zaświadczenia Hmm... a ja myślałem, że mamy wolną wolę, a tu proszę maszyny nami rządzą... A tak na serio to zaświadczenie z danymi o instalacji gazowej nie obowiązuje już od kilku lat. W Stacji jest ono bardziej dla diagnosty, coby mógł sobie porównać poszczególne komponenty instalacji i po prostu jest możliwość jego wydruku. Do WK dajesz tylko zwykłe zaświadczenie z odpowiednimi adnotacjami i rodzajami badań. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Klient zamontował GAZ i przyjechał na OBT + GAZ.Wydałem klientowi tylko jedno zaświadczenie to typowe o przeprowadzonym OBT + dodatkowe z wpisem -pojazd przystosowany do zasilania gazem Tak po mojemu to powinien przyjeżdżając na obt mieć w DR wpis "gaz".Bez wpisu-jest"problem" Na konkretne życzenie klienta wydaje takie zaswiadczenie-tylko nie wiem po co to to Cytuj
mirek.g Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Klient zamontował GAZ i przyjechał na OBT + GAZ.Wydałem klientowi tylko jedno zaświadczenie to typowe o przeprowadzonym OBT + dodatkowe z wpisem -pojazd przystosowany do zasilania gazem Tak po mojemu to powinien przyjeżdżając na obt mieć w DR wpis "gaz".Bez wpisu-jest"problem" Na konkretne życzenie klienta wydaje takie zaswiadczenie-tylko nie wiem po co to to Tak,znam Twoje zdanie,bo było na forum ,ale wiesz jak jest co WK to inne zwyczaje. Cytuj
adam1501 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 co WK to inne zwyczaje. Nie dajesz innego zaświadczenia, tak jak wspomniał Psuj nie obowiązuje od kilku lat, natomiast jeżeli WK przygoni klienta po te zaświadczenie i masz możliwość jego wydrukowania to dla spokoju klienta mu je dasz. Cytuj
markes30 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Nie dajesz innego zaświadczenia, tak jak wspomniał Psuj nie obowiązuje od kilku lat, natomiast jeżeli WK przygoni klienta po te zaświadczenie i masz możliwość jego wydrukowania to dla spokoju klienta mu je dasz. Panowie nie róbcie sobie koło pióra i nie wydawajcie zaświadczeń, których wzorów nie ma w aktualnie obowiązujących Dz. U. Cytuj
mirek.g Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Napisano 4 Kwiecień 2009 Skoro nie obowiązuje ,to nie wydam tego dodatkowego i tyle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi