malutki Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Czy na podstawowej stacji SKP ABTE c można zrobic przegląd przyczepy samochodowej ciężarowej Cytuj
bohdang Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Duża litera "E" oznacza upoważnienie SKP do badań przyczep przeznaczonych do łączenia z pojazdami, których badania SKP może przeprowadzać. Nie ma znaczenia jakiego rodzaju będzie taka przyczepa. Tak więc SKP o uprawnieniu ABTE może badać wszelkie przyczepy przeznaczone do łączenia z pojazdami: B - do 3,5t DMC i z T - ciągnikami rolniczymi bez określonej DMC o ile SKP posiada odpowiednie wyposażenie do takich badań. A właściwie, jeśli ma "E", to odpowiednie wyposażenie i warunki musi posiadać. Cytuj
malutki Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 też tak myślę , bo na jakimś szkoleniu mówili że samochodwe można ale nurtuje mnie zapis E-przyczepy przeznaczone do łączenia z pojazdami silnikowymi , do krórych jest stacja upoważniona Cytuj
Bogusław Maćkowski Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Cóż pozostaje mi poprzeć przedmówców. Dokładnie tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi