piozar11 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 czy łączycie badania dodatkowe np.nauka jazdy z hakiem?? Cytuj
luk Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Wypisujesz dodatkowe na "L" , a później dodatkowe na "HAK". Oczywiście wszystko na osobnych zaswiadczeniach. Kasujesz "HAK"+ "L" Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Wypisujesz dodatkowe na "L" , a później dodatkowe na "HAK". Oczywiście wszystko na osobnych zaswiadczeniach Wszystko razem i na jednym zaswiadczeniu-tak jest u mnie.Na jakim programie pracujesz? Cytuj
Regan55 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Oczywiście, tak jak napisał SKP Poznąń wszystko zapisujesz na jednym druku Cytuj
luk Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Patronat, nie posiadam jednej wspólnej pozycji pod którą by mozna by było podciągnąć. Moze jak by sie tylko napisało samo dodatkowe, choć to jest ogólnikowe. Mam sprawdzenie dodatkowych warunków tech. przewidzianych dla pojazdu ciągnącgo przyczepe, i sprawdzenie dodatkowych warunków dla pojazdu przytosowanego do nauki jazdy i egzaminowania (mogłem coś poprzestawiać) ale kontest jest taki. Cytuj
piozar11 Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 ja w rodzaju badania napisałem dodatkowe a w uwagach że zostały przeprowadzone dwa badania dodatkowe no i w pkt.2 że spełnia wymagania dla nauki jazdy i egzaminowania i pojazdu przystosowanego do holowania przyczep a pracuję na programie PATRONAT Cytuj
Regan55 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Jezeli pobierasz z cennika poz.np.113, 701,115 to powinno Ci na zaświadczeniu pokazać sie +dodatkowe a Ty powinneś tylko dopisać czego ono dotyczy.Ja tak mam w programie . Cytuj
piozar11 Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 ale ja wystawiam paragon z innego programu nie używam cennika Patronatu Cytuj
Regan55 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Ja tez nie pracuje na cenniku Patronatu ale po kliknięciu i pobraniu tych pozycji automatycznie podawane jest to na kasę i po zakończeniu badania fiskalizowane.Nie wiem czy dobrze Ciebie rozumiem ale Ty nie masz kasy połaczonej z komputerem jednym programem? Cytuj
piozar11 Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 dokładnie mam odrębny program do kasy Cytuj
Regan55 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 To naprawdę trudno mi cokolwiek Tobie doradzić gdyz z takim problemem nigdy nie miałem do czynienia . [ Dodano: 08-04-2009, 21:50 ] Moze jednak coś Ci podpowiem.Nie wiem czy jesteś pracownikiem czy właścicielem.Jezeli pracownikiem to wierć dziure w brzuchu szefowi zeby zmienil program.Natomiast jezeli jesteś włascicielem stacji to sięgnij głębiej do kieszeni i tez zmień ustawienie i program pracy kasy i kompa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi