Norbert Jezierski Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Są już nowe rozporządzenia Ministerstwa Infrastruktury: Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 8 sierpnia 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wysokości opłat związanych z prowadzeniem stacji kontroli pojazdów oraz przeprowadzaniem badań technicznych pojazdów - dostępne jest TUTAJ [PDF - 40 kB] Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 10 sierpnia 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach - dostepne jest TUTAJ [PDF - 32 kB] Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Piotr Barczuk Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Panowie może zmontujmy jakieś Stowrzyszenie Urzytkowników Programu Norcom i zadajmy oficjalne pytanie tym artystom w ministerstwie: "należy wpisać stwierdzone usterki, ograniczenia przy zezwoleniu na uzywanie pojazdu i jego termin" Tylko w jakiej to sytuacji możemy nałozyć ograniczenia, skoro nie mozemy zezwolić na ograniczone używanie ? Piotr Barczuk Stawiam jasia wędrowniczka przeciwko wodzie mineralne, iż Ci Artyści zyją w przekonaniu ze "warunek" istnieje nadal. Piotr Barczuk Cytuj
OLEK Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Co byśmy zrobili bez naszego ukochanego Ministerstwa Infrastruktury?,a tak poważnie ,NORBI, zimny browar w dobrym szkle za materiały na forum Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Napisano 17 Sierpień 2005 Staram się, Panie Prezesie, staram się Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
berecik Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Byle skutecznie bo będzie mineralka ! Cytuj
Kasciuszko Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 no dobra zchodzimy do parteru - nic nie widze na temat numreu silnika czyli w pozycji tej nic nie wpisujemy ???? w rozporządzeniu jest tylko i numerze VIN i tablicy rejestracyjnej co chodzi o zgodność - lub ustalenie faktycznych danych (cyt) i co w tej opłacie mamy ustalac dane jak ktoś ich nie ma ???? no i jak po organoleptycznym badaniu np ustalic masę własną czy nacisk na oś Cytuj
abc Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 P. Norbercie - proszę jeszcze o nr dz. u. bo na dziś do nr 154 nic nie widać Pozdrawiam Cytuj
SKP Szczecinek Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Norbert Jezierski, Dzięki za uwagi postaram się bardziej. Pozdrawiam Darek [ Dodano: 18-08-2005, 10:00 ] A gdzie zaświadczenia !!!!!! Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 Panowie !! 1. To są Rozporządzenia wykonawcze do ustawy o podatku VAT, a nie zmiany dotyczące numerów silnika (nowelizacja prawa o ruchu drogowym)... 2. Dzienniki czekają na publikację - jeszcze nie zostały opublikowane w żadnym Dz.U. - nie mogę więc podać żadnego numeru ... 3. Innych zaświadczeń nie ma - obowiązują standardowe ... 4. Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że Prezydent podpisał ustawę o Prawie o ruchu drogowym - więc problem z numerami silnika wkrótce sie wyjaśni ... 5. Nowe wersje programu STACJA zostały WCZORAJ wysłane do wszystkich OSKP posiadających opiekę naszej firmy - zmiany proponuję obejrzeć w odpowiednim dziale: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=598 [ Dodano: 18-08-2005, 10:25 ] Hmmmm, znów jesteśmy pierwsi ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
abc Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 sam sobie odpowiem na zadane powyżej pytanie Dz. U. Nr 155 poz. 1302 i 1303 http://bap-psp.lex.pl/serpra/pdf/d05d02.pdf http://bap-psp.lex.pl/serpra/pdf/d05d03.pdf pozdrawiam Cytuj
kayaba2 Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 witam panowie, rozgorzała dyskusja,ale spokojnie, rozporządzenie które sie ukazalo w Dz.U 155, poz..1303 nie jest wykonawczym do ustawy o VAT a wprowadza zmiany do zakresu i sposobu przeprowadzania..... Dz.U.227, poz 2250 z 2003 oraz Dz. U. 249,poz2499 z 2004r i dlatego nie rozumiem wątpliwości , że nie mozna wpisywać nastr 2 zaświadczenia w uwagach ograniczeń co do uzywania pojazdu- póki co to obowiązuje Dz. U 227,poz.2250 ze zmianami a w nim min par.12,ust.4 miłego dnia Cytuj
wlodas Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 No i co z tymi biednymi TOWOSAMI, bo citroen C - 15 z kanapa rozkladana czy nie to nie siega rozmiarami itrwalej przegrody tez nie ma Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 No właśnie - przyłączam się do pytania - nie zostało to wyjaśnione - co z Towosami ??? Ps. Bydgoszcz ma szkolenie w sobotę ... Jeśli otrzymam jakieś materiały na ten temat - dam znać - chyba, że ktoś wcześniej zrobi to za mnie Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
berecik Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Poprosze o info grubymi literami i na czerwono co z numerami silnika ? Może są już jakieś przecieki Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 Taaaak, są - Pan prezydent (dla mnie przez małe "p" po ostatnich jego wybrykach) ustawę podpisał. Projekt masz już na wcześniejszych postach - o jego innych wersjach nie słyszałem ... Ale kiedy toto opublikują - nie wiem Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
berecik Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Rozumiem, że jest to zgodne z wcześniejszymi wersjami(projektami) ? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 A tego to ja nie wiem. Ale - popytać mogę Wydaje mi się, że tak .... Ale - misie są w ZOO ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Yeti Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 no dobra zchodzimy do parteru - nic nie widze na temat numreu silnika czyli w pozycji tej nic nie wpisujemy ???? w rozporządzeniu jest tylko i numerze VIN i tablicy rejestracyjnej co chodzi o zgodność - lub ustalenie faktycznych danych (cyt) i co w tej opłacie mamy ustalac dane jak ktoś ich nie ma ???? no i jak po organoleptycznym badaniu np ustalic masę własną czy nacisk na oś Jako myślący user troche mylisz pojęcia.Punky które wymienisz nr.nadwozia, różnica w zapisie w dowodzie a to co widzisz np.na tabliczce znamionowej powoduje że pojazd nie spełnia wymogów VAT.Nikt Ci nie karze ustalać danych pojazdu ,jeżeli chodzi o nr.silnika to powinieneś go sprawdzić i zapisać lecz (NAWET)jego niezgodność pozwala stwierdzić że spełnia wymogi dotyczące VATu. Cytuj
Kasciuszko Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Skoro tak twierdzisz to po co mam stracić przy nieczytelnym ( zao;ejonym i brudnym )numerze silnika drogocenny czas i ganiać gocia np do rzeczoznawcy by w koncu dowiedziec się że to auto nie miało nigdy numeru na silniku a gośc kupił auto i dowód ma nowiutki ??????????????? [ Dodano: 20-08-2005, 15:13 ] Godzina W nadchodzi nieuchronnie ( Jak ja nie lubie poniedziałków )))))))))))))))))))))))))) Cytuj
Yeti Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 stracić przy nieczytelnym ( zao;ejonym i brudnym )numerze silni Skoro nr.silnika nie da się odczytać a chodzi tylko o ustalenie czy pojazd spełnia wymogi dotyczące VATu ja bym napisał że nr.silnika brak. Cytuj
Kasciuszko Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Tak ci sie tylko wydaje bo od ciebie gośc idzie wlasnie do wydz komunikacji i tu juz masz problem bos nie doczyta l numeru Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi