Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie umilkły jeszcze komentarze dotyczące przygotowywanego podatku ekologicznego, który płacić mieliby co roku wszyscy właściciele samochodów, a rząd już szykuje kolejną opłatę dla kierowców.

W cenę paliwa może wejść tzw. opłata zapasowa. Nad jej wprowadzeniem zastanawia się Ministerstwo Gospodarki. Pieniądze byłyby wykorzystywane na tworzenie i utrzymywanie systemu interwencyjnych zapasów paliwa, niezbędnych dla bezpieczeństwa energetycznego Polski. Gdyby opłata została przyjęta, do każdego litra musielibyśmy dopłacać ok. 2 gr.

źródło www.motofakty.pl

Napisano

Najprościej. Dziwne, że wcześniej nikt na to nie wpadł ... :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

I dołożyć po złotówce do każdego litra na pensję dla tego co to wymyśla :evil:

Napisano

... i po pół złotego na ewentualne "buchnięcie" tankowca przez piratów, żeby było na okup...

• 2 years later...
Napisano

Sprawę można prosto obejść - mam nielimitowany czas pracy, a w związku z tym nigdy nie wiadomo czy załatwiam swoje sprawy, czy prywatne... :) To że auto stoi pod domem o niczym nie świadczy - właśnie przyjechałem po dokumenty potrzebne - i co? ;)

Napisano
Sprawę można prosto obejść - mam nielimitowany czas pracy

Aby tak stwierdzić, to trzeba mieć jeszcze umowę o pracę z której to będzie wynikało.

Kilka lat temu pewna firma zatrudniała wszystkich pracowników na etacie dyrektora tylko po to aby legalnie można było przymusić pracowników do pozostawania dłużej w pracy.

Napisano

Tak trzymać blakop !!!! W treści artykułu wyraźnie pisze że konsekwencje będą dla tych co wymiękną i się przyznają . Teraz w firmach muszą tylko zrobić pogadanki z pracownikami żeby wiedzieli jak się tłumaczyć i tyle. Coraz bardziej to nasze państwo zaczyna mnie irytować ,jeszcze trochę i będą chcieli podatek od spalonego węgla drzewnego w grilu bo to nie w celach opałowych a kulinarnych ............

Napisano
firma zatrudniała wszystkich pracowników na etacie dyrektora

A zarobki mieli pewnie dyrektorskie jak my teraz unijne ,,,

Napisano
A zarobki mieli pewnie dyrektorskie jak my teraz unijne ,,,

Oczywiście, że tak. Z tego co pamietam, to była to minimalna krajowa :D

Napisano
Sprawę można prosto obejść - mam nielimitowany czas pracy, a w związku z tym nigdy nie wiadomo czy załatwiam swoje sprawy, czy prywatne... :) To że auto stoi pod domem o niczym nie świadczy - właśnie przyjechałem po dokumenty potrzebne - i co? ;)

Może być ciężko się wymigać jak zobaczą fotelik dla dziecka .

Napisano

Chyba,że jest się w/w producentem. :)

Napisano

1. Jestem pewien, że wymyślę jakąś wymówkę

2. Ja ich nie wiozę - ja je dostarczam do klienta (do testów) :)

Napisano

1. Jestem pewien, że wymyślę jakąś wymówkę

2. Ja ich nie wiozę - ja je dostarczam do klienta (do testów) :)

A dziecko moze być służbowe a nie prywatne ?? :cool:

I dlatego służbowy fotelik !

Napisano

Znaczy że z szefową mam to dziecko?? O matko... Mam nadzieję, że Ona nie czyta tego forum :evil:

Napisano

Znaczy że z szefową mam to dziecko??

Eeee tam. W poprzedniej firmie pracowała taka koleżanka co by swój tyłeczek bez problemu zmieściła w większość fotelików dla dzieci :)

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 10 months later...
Napisano
Odnośnie fotoradarów to tak dla przypomnienia

No z tym, dziś to wyjątkowo trafiłeś,,,

Napisano

Jest książka Orwella "Rok 1984" tam też wszyscy byli śledzenie, kontrolowani itd

Chyba autor miał rację, bo wszystko idzie w tym kierunku.

Napisano

Oglądajcie, oglądąjcie bo za chwile może zostać usunięty.