Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym zdać na motorower. Mam jednak 12 lat. Poszukuję ośrodka dla kierowców w którym mi na to pozwolą. Mieszkam w Tczewie 30km od Gdańska najlepiej aby było to w obszarze 50 km. Proszę o szybką odpowiedź. Ponieważ chcę kupić yamahe DT

[ Dodano: 01-06-2009, 14:25 ]

Doczekam się odp. ? :D

Napisano

PoRD

Art. 96. 1. Dokumentem stwierdzajacym uprawnienie do kierowania przez osobe, która

nie ukonczyła 18 lat:

1) rowerem - jest karta rowerowa, motorowerowa lub prawo jazdy;

2) motorowerem - jest karta motorowerowa lub prawo jazdy;

3) pojazdem zaprzegowym - jest prawo jazdy, karta motorowerowa lub rowerowa, je/eli osoba uprawniona ukonczyła 15 lat.

2. Karte rowerowa lub motorowerowa mo/e uzyskac osoba, która wykazała sie

niezbednymi kwalifikacjami i osiagneła wymagany wiek: 10 lat w przypadku karty rowerowej i 13 lat w przypadku karty motorowerowej.

art 97

2a. Karte motorowerowa wydaje nieodpłatnie dyrektor gimnazjum, szkoły

ponadgimnazjalnej lub szkoły ponadpodstawowej.

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Wiem że jest od 13 lat ale chodzi o to, że podobną są przypadki w których mogą młodsi. :P

Napisano
ale chodzi o to, że podobną są przypadki

Podobno jak babci wyrosną wąsy to będzie dziadkiem...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 4 months later...
Napisano
Oblalem.....!!!! :evil:

Ja też... !!!!

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Oblalem.....!!!!

bo karta motorowerowa jest dla małolatów 13 - 18

:evil:

... trumny

Napisano
13 - 18

Jak sobie policze 4x13=52

A reszta zostaje mi akurat na "małolata" :D::hey

Ale na niepełnego i w tym moze sęk???? :?

Napisano
tylko z kamasza,z kamasza.....!!!

No niestety ja również muszę dobrze wypastować :D:D

Napisano
No niestety ja również muszę dobrze wypastować

Powitać,powitac ....w "doborowym" składzie!!!! :D::hey

Napisano
na prawko B

W normie -6.!!!Po 30 latach bezwypad.jazdy?Co za głąb wymyślił po 2 lub 3 prawidłowe odpowiedzi!!!! :evil:

Napisano

chyba muszę przestać się z wami kolegować :x

bo

z kim przestajesz takim się stajesz :oops:

... trumny

Napisano
z kim przestajesz takim się stajesz

No patrzaj,patrzaj ale wymyślił......jak by ze "ślubną"nie spał??? :D

Napisano
No patrzaj,patrzaj ale wymyślił......jak by ze "ślubną"nie spał???

Spał ale może z nie swoją ślubną :D

Napisano

z "nie swoją" to już napewno się nie pośpi :evil:

... trumny

Napisano
byleby była obca

W dawnych czasach powiedzialem to swojej:jesteś jedyna,kochana itp.tylko ze masz

jedną wadę.Jak jej powiedziałem jaką to reszty chyba nie muszę pisać......! :x