Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Będzie trzeba kupić dalmierz laserowy żeby dla skarbówki odwalać dokładną robotę. :D

Napisano
Będzie trzeba kupić dalmierz laserowy żeby dla skarbówki odwalać dokładną robotę. :D

Hmmmm, a z jakiego Dz.U. wynika zakup dalmierza ? ;)

Tak swoją drogą - oczekiwałem również na nowelizację rozporządzenia o warunkach technicznych dot. SKP. (Dz.U.2005.25.209)

Nigdzie nie widziałem na liście wymaganych przyrządów czegokolwiek służącego do mierzenia ... A jeśli będzie Klientowi brakował 1 cm - to co ? Miara krawiecka bywa zwodniczym elementem wyposażania :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Od poniedziałku do łaski wróci pion ,ekierka,miarka i listewka jak na budowie :D:D:D

Napisano

Ciekawi mnie jak bardzo te urządzonka zmieniać będą swoją skale w zależności od zamożności klienta :?:

Napisano

Zapytaj kto i w jakiej firmie ma udziały - będziesz wiedział co trzeba będzie kupic niebawem ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

gaśnice, zestawy do telefonów, niedługo kamizelki do osobówek, ... no trzeba pomyśleć na d biznesem :D

Napisano

Kamizelkę już mam mimo, że nie jest obowiązkowa, tylko mam dobrą radę , jeśli którys z kolegów zdecydyje się na zakup to polecam zieloną, broń boże pomarańczową, bo jeszcze jakiś wariat was rozjedzie. A zielona robi wrażenie, wszyscy nagle jadą przepisowo...

[ Dodano: Pią Sie 19, 2005 12:17 am ]

A propo miary stacja ma być wyposażona w podstawowe przyżądy pomiarowe...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

nie przezywajcie tak mocno jakichś wymysłów z nowymi urzadzeniami. Cwaniaczki korzystajac z okazji wciskają stacjom różne reklamówki ato z aparatami cyfrowymi a to z dalmierzami czy innymi pierdołami. Trzeba się wyluzować i robić swoje.

Napisano

Jest tyle modyfikacji,że nie długo będziemy gaśnice sprzedawać a i kawe do czekających klientow nosić oczywiście na paragon bo VAT trzeba będzie odprowadzić dla państwa . co nam wymyślą? tego nie wie nikt z Was :lol:

Napisano

a tak na marginesie do czego potrzebna jest ekierka , liniał 50 ccm , pion budowlany, średnicówka, mikrometr, kreda na skp do 3,5 t