Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie robicie badanie?Klient przyjeżdża ze skierowaniem i ma zapis w skierowaniu w gornej części-uszkodzenie pokolizyjne.rozbity prawy reflektor, w dolnej części skierowania zapis j/w.

Jaka opłata i jakie badanie?

Napisano

Ja kasuję 94 za pokolizyjne skoro tak jest napisane :)

Napisano

Wiesz,że są różne szkoły i są tacy co kasują tylko 20 zl (jeśli są wyszczegolnione usterki) i jeszcze jedno,jeśli już kasujesz za pokolizyjne to chyba + okresowe?

Napisano

Witam!

Ja rozumiem to jednoznacznie,skoro jest pokolizyjne u góry, a na dole "jw", czyli 98+94 i tyle.W rodzaju skierowanie przez Policję uszkodzony w kolizji drogowej.

Pozdrawiam.

Napisano
Witam!

Ja rozumiem to jednoznacznie,skoro jest pokolizyjne u góry, a na dole "jw", czyli 98+94 i tyle.W rodzaju skierowanie przez Policję uszkodzony w kolizji drogowej.

Pozdrawiam.

Sa takie teorie,jeśli przy tym zapisie wymienione są usterki ,pobierane jest tylko 20 zł za każdą.Tak jest u nas na niektorych stacjach.

Napisano

Pokolizyjne to pokolizyjne i nie ma tutaj żadnego usprawiedliwienia dla wykonujących w tym przypadku badania za 20zl. Policjant nie widzi, czy coś jest przestawione w układzie jezdnym, a jest duże prawdopodobieństwo, że coś się przestawiło. Koniec i kropka ;]

ps. przerabiałem temat z WK

Napisano
Jeszcze Psuj nie zamknął tematu :)

Aluzję "poniał" :)

Napisano
:D

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.