mirek.g Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Jakie robicie badanie?Klient przyjeżdża ze skierowaniem i ma zapis w skierowaniu w gornej części-uszkodzenie pokolizyjne.rozbity prawy reflektor, w dolnej części skierowania zapis j/w. Jaka opłata i jakie badanie?
JACEK GUZ Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Ja kasuję 94 za pokolizyjne skoro tak jest napisane
mirek.g Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 Wiesz,że są różne szkoły i są tacy co kasują tylko 20 zl (jeśli są wyszczegolnione usterki) i jeszcze jedno,jeśli już kasujesz za pokolizyjne to chyba + okresowe?
endriu03 Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Witam! Ja rozumiem to jednoznacznie,skoro jest pokolizyjne u góry, a na dole "jw", czyli 98+94 i tyle.W rodzaju skierowanie przez Policję uszkodzony w kolizji drogowej. Pozdrawiam.
Jackow Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Ten problem był wałkowany tu: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=775 i podobny: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=1508
mirek.g Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 Witam!Ja rozumiem to jednoznacznie,skoro jest pokolizyjne u góry, a na dole "jw", czyli 98+94 i tyle.W rodzaju skierowanie przez Policję uszkodzony w kolizji drogowej. Pozdrawiam. Sa takie teorie,jeśli przy tym zapisie wymienione są usterki ,pobierane jest tylko 20 zł za każdą.Tak jest u nas na niektorych stacjach.
adamos Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Pokolizyjne to pokolizyjne i nie ma tutaj żadnego usprawiedliwienia dla wykonujących w tym przypadku badania za 20zl. Policjant nie widzi, czy coś jest przestawione w układzie jezdnym, a jest duże prawdopodobieństwo, że coś się przestawiło. Koniec i kropka ;] ps. przerabiałem temat z WK
mirek.g Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Napisano 17 Czerwiec 2009 Jeszcze Psuj nie zamknął tematu Aluzję "poniał"
Psuj Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi