Skocz do zawartości

Renault Clio I

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wymieniłem amortyzatory przednie i kąt pochylenia koła mierząc kątownikiem (przykladajac katownik )przy posadce wynosi okolo 4-5cm,czy to musi byc tak bardzo pochylone?na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji.Jaki powinien byc kąt?

Z góry dziekuje

Napisano
na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji

Poluźnij nakrętki i poszarp za koło zobaczysz że jest możliwość.

Napisano
wymieniłem amortyzatory przednie i kąt pochylenia koła mierząc kątownikiem (przykladajac katownik )przy posadce wynosi okolo 4-5cm,czy to musi byc tak bardzo pochylone?na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji.Jaki powinien byc kąt?

Jak się nie mylę to powinien być -30/wyjściowy +- dokł.nie wiem bo pisze tylko w domu/.

Tak duzej róznicy w pochyleniu koła dopatruję sie w:

1/Niewlasciwy montaz amortyzatorów

2/Amortyzatory nie od tego typu pojazdu

Nie masz innego wyjścia jak jechać na SKP i podłączeniu przyrządow niech Ci zmierzą wartości kątów pochylenia.Dokładnie nie pamiętam czy przypadkiem gniazdo spręzyny na amorku nie jest przekladane ze starego.Niejednokrotnie wlaśnie spotkałem się z tym ze przy przekładaniu gniazda sprezyny na nowy amorek było niewłaściwie włozone i kąt pochylenia koła leciał mocno w minus.

pozdrówka :D:D:D

[ Dodano: 23-06-2009, 23:04 ]

Ps. Spróbuj najpierw zrobić co Ci napisałem bo mam jeszcze jedno rozwiazanie ale to pózniej.

Napisano

Jest przyczyna.Okazuje sie,że są trzy rozmiary otworów 52,54,58mm ja dostałem 52mm a powinno być 54mm i wszystko jest ok. Tylko Francuzi mogli na takie coś wpasc,niedługo okaże się że powietrze do kól nie takie. :evil:

Napisano

Trafiony-zatopiony.Masz rację,tylko u zabojadów występują takie numery!!!!

Pozdrówka ::hey