cobra14 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 wymieniłem amortyzatory przednie i kąt pochylenia koła mierząc kątownikiem (przykladajac katownik )przy posadce wynosi okolo 4-5cm,czy to musi byc tak bardzo pochylone?na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji.Jaki powinien byc kąt? Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji Poluźnij nakrętki i poszarp za koło zobaczysz że jest możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 wymieniłem amortyzatory przednie i kąt pochylenia koła mierząc kątownikiem (przykladajac katownik )przy posadce wynosi okolo 4-5cm,czy to musi byc tak bardzo pochylone?na starych amorach stalo prosto a na śrubach nie ma żadnej regulacji.Jaki powinien byc kąt? Jak się nie mylę to powinien być -30/wyjściowy +- dokł.nie wiem bo pisze tylko w domu/. Tak duzej róznicy w pochyleniu koła dopatruję sie w: 1/Niewlasciwy montaz amortyzatorów 2/Amortyzatory nie od tego typu pojazdu Nie masz innego wyjścia jak jechać na SKP i podłączeniu przyrządow niech Ci zmierzą wartości kątów pochylenia.Dokładnie nie pamiętam czy przypadkiem gniazdo spręzyny na amorku nie jest przekladane ze starego.Niejednokrotnie wlaśnie spotkałem się z tym ze przy przekładaniu gniazda sprezyny na nowy amorek było niewłaściwie włozone i kąt pochylenia koła leciał mocno w minus. pozdrówka [ Dodano: 23-06-2009, 23:04 ] Ps. Spróbuj najpierw zrobić co Ci napisałem bo mam jeszcze jedno rozwiazanie ale to pózniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra14 Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Jest przyczyna.Okazuje sie,że są trzy rozmiary otworów 52,54,58mm ja dostałem 52mm a powinno być 54mm i wszystko jest ok. Tylko Francuzi mogli na takie coś wpasc,niedługo okaże się że powietrze do kól nie takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Trafiony-zatopiony.Masz rację,tylko u zabojadów występują takie numery!!!! Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi