Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kupilem przyczepke a dokladnie to same kwity na nia.rame chce wykonac samodzielnie. Jest problem bo w dowodzie wpisane jest przyczepka lekka a masa własna wynosi 500KG , ładownosc 700kg z tego co mi wiadomo taka przyzcepka p[owinna posiadac hamulec najazdowy z hom,ologacja , ostatni przeglad w 92r ... powiedzcie czy ktos sie pod tym podpisze na SKP ?

Napisano

podpisac może sie policjant przy zatrzymywaniu tych twoich kwitów :( jeśli jest to przyczepa lekka to nie musisz jechać na skp. bo badanie powinna mieć bezterminowo .

dziwne tylko kto ja dopuścił do ruchu jako lekka z d.m.c - 1200 kg. :-(

Napisano

Troche jej sie przytyło przez te kilka lat :) , dmc 1200 to juz waga ciezka :)

Napisano
Kupilem przyczepke a dokladnie to same kwity na nia

Masz powód do chwalenia. To powiedz mi geniuszu co teraz my mamy zrobić? Zrzut strony i twoje IP podać na Policję?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Faktycznie nie ma się czym chwalić no chyba że własną lekkomyślnością :evil:

Napisano
Witam. Kupilem przyczepke a dokladnie to same kwity na nia.

Jednak stary i dobry fach kowala nie umrze śmiercią naturalną!!! :evil::evil:

Napisano

z tymi kwitami chodzilo mi o to ze kupilem przyczepke która nie nadaje sie do uzytku i chce zrobić od nowa własna ale widze ze niezły machloj jest w dowodzie.

Napisano

Więc zrób od nowa swoją własną zarejestruj jako SAM i daj sobie spokój z tamtą :)

Napisano

No tak ale jak tamten wynalazek wyrejestrowac ,dowód jest jeszzce na poprzedniego własciciela OC przepisalem na siebie bo sie kończyło ... Z tego co słyszalem jest jeszcze mozliwosc przekwalifikowania jej na ładownosc 750DMC tylko wówczas wymagana jest opinia rzeczoznawcy ,opłaca sie to ?

Napisano
No tak ale jak tamten wynalazek wyrejestrowac

Sprzedać lub zezłomować w stacji demontażu pojazdów...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 2 months later...
Napisano

z samej definicji przyczepa lekka to taka do 750kg dmc. 500kg masa własna -ciekawe z czego zrobiona,chyba z ołowiu.

Napisano
Witam. Kupilem przyczepke a dokladnie to same kwity na nia.rame chce wykonac samodzielnie. Jest problem bo w dowodzie wpisane jest przyczepka lekka a masa własna wynosi 500KG , ładownosc 700kg

Zapewne zwykła pomyłka w DR.

Skontaktuj się z wydziałem Komunikacji, który wydał ten dowód i niech Ci sprawdzą.

Zapewne winno być:

- DMC 700kg

- masa własna 200kg

- ładowność 500kg

Napisano
przyczepka lekka a masa własna wynosi 500KG , ładownosc 700kg

Sami widzicie, że "w burdelu" wszystko jest możliwe ,,,

Zapewne zwykła pomyłka w DR.

A jeśli to nie pomyłka ???

Napisano
słyszalem jest jeszcze mozliwosc przekwalifikowania jej na ładownosc 750DMC
źle słyszałeś :(

DMC pojazdu raz zarejestrowanego nie zmienia się.

Napisano
elliot napisał/a:

Ja tego nie napisałem.

Sami widzicie, że "w burdelu" wszystko jest możliwe ,,,

Co rozumiesz pod pojęciem "burdel"?

Napisano

To był cytowany przez Ciebie cytat z postu Zenka-przepraszam...

A "burdel" to bałagan i niejasność wielu przepisów pozwalająca na różne interpretacje ...