Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem na etapie zamawiania sprzętu na OSKP i stanąłem przed poważnym problemem.

Mianowicie pracowałem na urządzeniach MAHA . Teraz widzę że ścieżka ta jest prawie dwukrotnie droższa od najtańszej. Prosiłbym bardzo o opinie ludzi którzy pracują na innych urządzeniach.

Nie ukrywam że będę chciał kupić tańszą.

Tylko nie wiem którą?

Możliwe że jest coś co bardzo dobrze się sprawuje a kosztuje dużo mniej.

Czekam na opinie.

Napisano

I ja na oskp pracuje na Maha fakt ze ceny są kosmiczne ale jest bardzo dobra i niezawodna.

Napisano

Też pracuję na MAHA polecam, żadnych problemów.

Zaoszczędzisz przy zakupie ale dołożysz na serwisie i przestojach. :(

Napisano

Mam od 5 lat Carteca i nic sie nie dzieje, poz tym jest bardzo intuicyjny::hey

Napisano

Ja do MAHY nie mam żadnych zastrzeżeń

Polecam pomimo ceny ale za niezawodność warto zapłacić :)

• 9 months later...
Napisano

A może wypowiedzieć się ktoś jeszcze pracujący na lini cartec bo zainteresowała mnie oferta tej firmy tylko szukam profesjonalnych opinii.

Napisano

Na mojej stacji od 2,5 lat i praktycznie bezproblemowo

A dlaczego Cartek? a dlatego, że kochana konkurencja ma i nie narzeka już od może ponad 10-15lat no i cena wtedy była bardziej konkurencyjna wobec MAHA, a Unimeal był tylko o kilka procent tańszy a bez takiego stażu jak Cartek.....

Szef Carteka pan Nowak powinien za takie opinie coś odpalić :lol:

Napisano

Moja Maha już nie jest taka niezawodna ale ma już swoje latka :P Kilka usterek zaliczyła i niekoniecznie tanich ale ile badań zrobiła przez te lata to nie wiem :D

Napisano

osiem lat pracowałem na Cartec i powiem tak,prosta i skuteczna,były dwie awarie czyli pękła sprężyna od rolki pomiarowej w rolkach i popsuł się przełącznik od zmiany kierunku szarpaków[w lampie],fakt że ścieżka była co rok dokładnie serwisowana,pracowałem też na unimetal ale cartec jest lepszy w obsłudze i bezawaryjny

• 2 weeks later...
Napisano

A co powiecie o linii HOFMANN? Pracował bądź pracuje ktoś na tej linii?

Napisano

Witaj

Ja w firmie przez 13 lat miałem linie firmy ITALCOM CEMB praktycznie bezawaryjna dwie drobne usterki, teraz na odbiór stacji musiałem zainstalować nową linie ponieważ niemiałem w tamtej przystawki na motory... Teraz mam nową z firmy ITALCOM model V-TEC TEST LINE 3000 i jak narazie ok, ;)

Napisano
A co powiecie o linii HOFMANN? Pracował bądź pracuje ktoś na tej linii?

Ja pracowałem na takiej linii z podnośnikiem nożycowym do 3.5t.

Generalnie linia sprawowała się bez zarzutu. Przez 9 lat wymieniony był czujnik w amortyzatorach oraz siłowniczek w rolce pomiarowej. Rolki miały tryb badania aut 4x4. Szarpaki w podnośniku sugeruję tylko hudrauliczne. Ja miałem pneumatyczne i uważam to za porażkę.

Napisano
Ja miałem pneumatyczne i uważam to za porażkę

Miałem okazje pracować na szarpakach pneumatycznych, co prawda były zamontowane na kanale, ale faktycznie to porażka :( .

Napisano

pracuję na MAHA i mam kilka uwag, poczynając od urządzenia do zbieżności, wydaje mi się, że często się myli - brak płyty kompensacyjnej jak w innych urządzeniach tego typu.

urządzenie rolkowe też mogło by być lepsze, w każdym razie pracowałem na lepszym.

szarpak najgorszy z całego zestawu, jedynie urządzenie do badania amortyzatorów jest ok.

zresztą jak się zorientowałem cała konstrukcja jest z końca lat 90-tych.

pozdrawiam

Napisano

To się dziwię ja pracuję na MAHA urządzeniach i jestem naprawdę zadowolony. Szarpaki hydrauliczne idealne. A mam na ciężarowe inny zakres szarpaków.

Napisano

ja też pracuje na oskp na maha i wcześniej na podstawowej też miałem maha naprawde jestem ze sprzętu bardzo zdowolony :lol:

Napisano

Może macie nowszą wersję linii MAHA, moja nie bardzo mi się podoba i do tego za te pieniądze.

Napisano
pracuję na MAHA i mam kilka uwag, poczynając od urządzenia do zbieżności, wydaje mi się, że często się myli - brak płyty kompensacyjnej jak w innych urządzeniach tego typu.

urządzenie rolkowe też mogło by być lepsze, w każdym razie pracowałem na lepszym.

szarpak najgorszy z całego zestawu, jedynie urządzenie do badania amortyzatorów jest ok.

zresztą jak się zorientowałem cała konstrukcja jest z końca lat 90-tych.

pozdrawiam

No niestety nowe toto nie jest ..