Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Pisze z wielka prośbą pomocy związana z motorem Honda Ns1

Kupilem motor od goscia ktory sciagnol go z niemiec motor nie posiadal briefa duzego, dowodu rejestracyjnego oraz tablicy. Posiada tylko certyfikat pojazdu oraz ksiazki: serwisowa i intrukcje. Teraz mam problem taki że w urzędzie żądaja dowodu rejestracyjnego oraz tablicy jak mam im to dać jeśli to zostało zdane w niemczech prosze o pomoc oraz czy jest jakaś instytucja która nadaje na nowo numery nadwozia oraz wydaje zaświadczenie o pojemności motoru chodzi mi zamiast 75cm3 żeby bylo 49cm3 prosze o pomoc drodzy użytkownicy bo nie wiem jak wyjść z tego problemu.

Pozdrawiam Bryan

Napisano

HAHAHA, prosisz nas o to jak zrobić przekręt!!! :shock: Trzeba było sobie kupić motorower a nie motocykl. Mysle ze pozytywnej odpowiedzi na twoje pytanie nie znajdziesz tutaj :razz:

Napisano

jak chodzi o niemieckie dokumenty to jest pytanie dlaczego ich nie ma bo niemieckie urzędy ich nie zabierają.

Jak to ustalisz to można by się starać by taki pojazd zarejestrować na posiadanych danych - VIN i pojemność w oparciu o dokładne dane co się stało z dokumentami w niemieckim urzędzie komunikacji.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Napisano

Jak dzwoniłem wczoraj do gościa od którego kupiłem ten motor to powiedział ze motor w niemczech został wymeldowany wiec dowod plus tablica została tam zdana wiec jak teraz zrobić by motor normalnie zarejestrować na A albo A1 prosze o jakieś wskazówkie bo w urzędzie rządaja odemnie tablicy i dowodu

Napisano

w Niemczech jak pojazd jest wymeldowany do dostajesz dowód rejestracyjny z pieczątką lub adnotacją, Abgemeldet am tu data.

czyli wymeldowany dnia...

nie spotkałem się z tym, żeby zabierali dokumenty.

Jeżeli tak jest w rzeczywistości to niech poda Ci nr rejestracyjny i urząd gdzie był wymeldowany i tam będzie trzeba pisać

pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Napisano

Ostatnio gdzie był rejestrowany to w Bawarii i dnia 12.04.2000 a potem juz nie był wcale rejestrowany jego tablica to REG-V560 i nic wiecej nie pisze u mnie na przetlumaczeniu tylko tyle mam a to te VIN to jak mam im to powiedzieć w urzędzie miasta ?? żeby motor zarejestrować

Napisano

czego to jest tłumaczenie? wymeldowania - Abmeldebescheinigung?

pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Napisano

Certyfikatu pojazdu w ktorym sa wpisane jakie mial tablice i tyle potem nie byl rejestrowany stal bez tablic pare ladnych lat

[ Dodano: 31-08-2009, 19:49 ]

Czy jest w polsce instytucja która ma prawo nadać nowe numer na motor by mógł on być zarejestrowany ??

[ Dodano: 31-08-2009, 20:20 ]

A jak kupie sama rame z briefem czy to mi wtedy wystarczy do rejestracji tego motoru czy tez cos jeszcze bede potrzebowac ?? prosze o odp Pozdrawiam