Bryan Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 Witam Pisze z wielka prośbą pomocy związana z motorem Honda Ns1 Kupilem motor od goscia ktory sciagnol go z niemiec motor nie posiadal briefa duzego, dowodu rejestracyjnego oraz tablicy. Posiada tylko certyfikat pojazdu oraz ksiazki: serwisowa i intrukcje. Teraz mam problem taki że w urzędzie żądaja dowodu rejestracyjnego oraz tablicy jak mam im to dać jeśli to zostało zdane w niemczech prosze o pomoc oraz czy jest jakaś instytucja która nadaje na nowo numery nadwozia oraz wydaje zaświadczenie o pojemności motoru chodzi mi zamiast 75cm3 żeby bylo 49cm3 prosze o pomoc drodzy użytkownicy bo nie wiem jak wyjść z tego problemu. Pozdrawiam Bryan Cytuj
luk Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 HAHAHA, prosisz nas o to jak zrobić przekręt!!! Trzeba było sobie kupić motorower a nie motocykl. Mysle ze pozytywnej odpowiedzi na twoje pytanie nie znajdziesz tutaj Cytuj
DariuszSawicki Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 jak chodzi o niemieckie dokumenty to jest pytanie dlaczego ich nie ma bo niemieckie urzędy ich nie zabierają. Jak to ustalisz to można by się starać by taki pojazd zarejestrować na posiadanych danych - VIN i pojemność w oparciu o dokładne dane co się stało z dokumentami w niemieckim urzędzie komunikacji. pozdrawiam Dariusz Sawicki Cytuj
Bryan Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 Jak dzwoniłem wczoraj do gościa od którego kupiłem ten motor to powiedział ze motor w niemczech został wymeldowany wiec dowod plus tablica została tam zdana wiec jak teraz zrobić by motor normalnie zarejestrować na A albo A1 prosze o jakieś wskazówkie bo w urzędzie rządaja odemnie tablicy i dowodu Cytuj
DariuszSawicki Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 w Niemczech jak pojazd jest wymeldowany do dostajesz dowód rejestracyjny z pieczątką lub adnotacją, Abgemeldet am tu data. czyli wymeldowany dnia... nie spotkałem się z tym, żeby zabierali dokumenty. Jeżeli tak jest w rzeczywistości to niech poda Ci nr rejestracyjny i urząd gdzie był wymeldowany i tam będzie trzeba pisać pozdrawiam Dariusz Sawicki Cytuj
Bryan Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 Ostatnio gdzie był rejestrowany to w Bawarii i dnia 12.04.2000 a potem juz nie był wcale rejestrowany jego tablica to REG-V560 i nic wiecej nie pisze u mnie na przetlumaczeniu tylko tyle mam a to te VIN to jak mam im to powiedzieć w urzędzie miasta ?? żeby motor zarejestrować Cytuj
DariuszSawicki Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 czego to jest tłumaczenie? wymeldowania - Abmeldebescheinigung? pozdrawiam Dariusz Sawicki Cytuj
Bryan Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Certyfikatu pojazdu w ktorym sa wpisane jakie mial tablice i tyle potem nie byl rejestrowany stal bez tablic pare ladnych lat [ Dodano: 31-08-2009, 19:49 ] Czy jest w polsce instytucja która ma prawo nadać nowe numer na motor by mógł on być zarejestrowany ?? [ Dodano: 31-08-2009, 20:20 ] A jak kupie sama rame z briefem czy to mi wtedy wystarczy do rejestracji tego motoru czy tez cos jeszcze bede potrzebowac ?? prosze o odp Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi