arafal25 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Panowie co ja muszę powiesić dziś na tablicy ogłoszeń/informacji?????????????????????? Cytuj
Nowicjusz Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Że od 22-09-2009 są zmiany i nikt nic niewie, jakbyś nie robił niewiesz czy robisz dobrze Żartowałem, dużo by pisać Narazie wszyscy debatują Cytuj
abc Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 i to wszystko jest tutaj :0 http://www.cokprm.gov.pl/files/strony/baza_wydawnictw/dziennik/2009/dzienniki_full/DU1552009-72.pdf Cytuj
marek4017 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Panowie mam pytanie-czy stacja podstawowa o zakresie A,B,T,E z rozszezeniem na c,może teraz wykonywać badanie okresowe pojazdu sprowadzonego i wystawić DIP.Pytam sie dlatego,ponieważ ktoś powiedział ,że nie,bo wg starych przepisów ,nie mielismy takich uprawnień.W programie Stacja też nie mam dokumentu DIP do wypelnienia ,chociaz juz po aktualizacji...? Prosze bo sie pogubiłem... Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Po rozmowach z różnymi WK i lekturze tego, co się ukazało nadal uważam, że do takich badań stacja bez dawnego "d" nie ma uprawnień. Odebrana przez TDT "po nowemu" jako Podstawowa Stacja Kontroli Pojazdów - i owszem. Przy okazji - jest szansa, że DIP pojawi się jako możliwy załącznik przy okazji wyboru innych badań niż tylko okresowe przed pierwszą rejestracją ... Cytuj
Regan55 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 że DIP pojawi się jako możliwy załącznik przy okazji wyboru innych badań Super sprawa.Na pewno się przyda. Cytuj
marek4017 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Dziekuje P. Norbercie,choć wydawało mi sie ,że to jasne,to wcale takie nie jest.Pierwsze badania znikły i mam watpliwosci,czy wykonywanie obecnie badania okresowego poj. sprowadzonego z zagranicy,uwarunkowane jest dawnymi przepisami.Mysle,że zakres jest identyczny z badaniami pojadów juz zarejestrowanych,(oprócz wystawienia DIP-u)wiec w czym problem...?Tez dopytam sie o wykladnie w swoim Starostwie.Pozdrawiam Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 uważam, że do takich badań stacja bez dawnego "d" nie ma uprawnień. Jest to prawda.Taką odpowiedź osobiście usłyszałem z WK Cytuj
bogusław Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Chyba muszę jakoś "napompować" tablicę info, bo jakbym nie przymierzał, to wszystko się na niej nie mieści pół godziny pingwina ćwiczyłem jak Benny Hill Cytuj
Regan55 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Mam przy okazji pytanko.Czy na PSKP mozemy na dzień dzisiejszy wykonywać zmiany konstrukcyjne?Podaje oznaczenia B T oraz c d e f .Czytaałem juz parę razy te wypociny p.minist. i do końca nie jestem pewny!!! Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Czy na PSKP mozemy na dzień dzisiejszy wykonywać zmiany konstrukcyjne?Podaje oznaczenia B T oraz c d e f może do 2015 Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Czy na PSKP mozemy na dzień dzisiejszy wykonywać zmiany konstrukcyjne?Podaje oznaczenia B T oraz c d e f może do 2015 Też tak uważam. Przy zamawianiu wizyty TDT proście o utrzymanie stanu faktycznego, bo inaczej zabiorą Wam te zmiany. Cytuj
Regan55 Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 TDT proście bo inaczej zabiorą Wam te zmiany. Pewny nie jestem ale czy takie coś jak prośba do tych panów moze dotrzeć? Jednak spróbowac zawsze moza!!!!! Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 "Prośba lub nie" wynika wyłącznie z konieczności odpowiedniego wypełnienia wniosku na poświadczenie warunków lokalowych. Niezbyt precyzyjnie się wyraziłem ... Cytuj
Regan55 Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Niezbyt precyzyjnie się wyraziłem Jeszcze raz dzięki Norbi!!! Cytuj
markes30 Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 Po rozmowach z różnymi WK i lekturze tego, co się ukazało nadal uważam, że do takich badań stacja bez dawnego "d" nie ma uprawnień. Odebrana przez TDT "po nowemu" jako Podstawowa Stacja Kontroli Pojazdów - i owszem. Na szkoleniu w Bełchatowie 18-09-2009 panowie z PISKP twierdzili że podstawowa np AB jest upoważniona do badań okresowych więc może wykonać badanie okresowe przed pierwszą rejestracją oraz ustalenie danych na wniosek klienta. Osobiście uważam że w tej kwestii mają racje pod warunkiem posiadania wpisanego w protokół TDT urządzenia do geometrii (Dz.U 155 z 2009r Załącznik 1 p 6.5.4.1 ) Cytuj
Jackow Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 To po co zostawili "d" (pojazdów zarejestrowanych po raz pierwszy za granicą...),w nowej ustawie, uprawnieniach SKP? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 A była okazja uporządkowania wszystkiego od A do Z. Co wyszło - wszyscy widzą ... Cytuj
kontroler2 Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 Pozostały stare pieczątki w/g ważnych poswiadczeń. Tak może być do końca 2015 roku Cytuj
Jackow Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 No tak ale według tego SKP bez "d" w upoważnieniu nie może wykonywać okresowego zarejestrowanego po raz pierwszy za granicą. Cytuj
mietek Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 Tak do końca nie mam pewności czy muszę zawsze wystawić DIP przy okresowym przed 1szą rej i czy powinienem pobierać opłatę za dane dla starostwa. Jak jest u Was? Cytuj
mirek.g Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 Zawsze przy OBT przed rejestr.wystawiasz DIP tu nie ma pytania jak jest u was ,to nakazuje ustawodawca Cytuj
mr.kajak Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 A ja mam takie pytanie, PSKP bez dawnej literki "d" jakie urządzenia należy uzupełnic aby mieć uprawnienia na pojazdy rejestrowane po raz pierwszy z zagranicy. Chciałbym dostosować stację jak najszybciej a nie czekać do 2015 roku. Wiem że ustalenie danych mogę zrobić teraz, ale już badania nie, bo nie mam literki "d". Czy musze kupić urządzenia do geometrii i tester amortyzatorów? czy tylko gemetrie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi