szyszon Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 pytanie mam koledzy - jak robimy OBT auta z gazem sprowadzonego z zagranicy to robimy OKRESOWE + DODATKOWE? A jak robimy OBT z gazem auta naszego PL to rodzaj badania OKRESOWE? TAK Cytuj
Psuj Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 A masz dodatkowe na gaz? Nie ma. Robisz okresowe i kasujesz 98 za okresowe i 63 za badanie specjalistyczne gazu. Wystawiasz zaświadczenie i DIP. Oczywiście musi mieć polski dozór na zbiornik gazu. I na zaś pisz w odpowiednim dziale. Jest dział GAZ. Cytuj
mirek.g Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Panowie nic z tego nie rozumię ,jeśli idzie o gaz auta zarejestrowanego w Polsce ,przecież jest w cenniku 1.15 i ja robiąc OBT robię 1.15 i pobieram łącznie 161 zł. Cytuj
Psuj Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 jeśli idzie o gaz auta zarejestrowanego w Polsce I tak samo robisz w aucie zza granicy . To samo napisałem, tylko bez pozycji cennika. Cytuj
mirek.g Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Psuj oki chyba nie do końca odczytałem twój post.Kolega napisal, tak to czytam ,że jak "polski" to tylko samo OBT.chyba o to pytał? Cytuj
mmiodzio Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Oczywiście musi mieć polski dozór na zbiornik gazu. I na zaś pisz w odpowiednim dziale. Jest dział GAZ. Witam. Dokładnie tak u nas też się robi. i Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi