Nowicjusz Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Jakie dokumenty wystawiacie po 22 września dla przyczepki SAM lekkiej Cytuj
mirek.g Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Wg mnie nic się nie zmieniło,wystawiwam dokument identyfikacyjn poj.marki SAM,w Twoim przyapdku przyczepy do 3.5 t. Cytuj
bohdang Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 Wystawiasz dokumenty: 1. Zaświadczenie o nabiciu numeru ramy i wykonaniu + zamontowaniu tabliczki znamionowej zastępczej (oczywiście jeśli te czynności wykonujesz) - na formularzu zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym, zał.nr 2 rozp. o przeprowadzaniu badań - Dz.U. 155, poz. 1232 z 2009r. 2. Dokument identyfikacyjny badanego pojazdu marki "SAM" dla przyczep o dmc do 3,5t - zał. nr 6 rozporządzenia w sprawie badań pojazdów zabytkowych i marki "SAM" - Dz.U.z 2004r. nr 238, poz. 2395 (z późn. zmianami) 3. Zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu zgodności pojazdu marki "SAM" z warunkami technicznymi zgodne z wzorem określonym w załączniku nr 7 powyższego rozporządzenia. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 W rzeczy samej tak a nie inaczej już chyba ze cztery przyczepki zrobiłem po 22.09 Cytuj
elliot Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Przecież w przypadku SAM i zabytkowych nic się nie zmieniło. Cytuj
Nowicjusz Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Przecież w przypadku SAM i zabytkowych nic się nie zmieniło. W SAM-ach nie ale w zabytkowych coś mi nie gra WK przysłało mi zabytek i chcą tylko ustalenia nieznanych danych zarejestrują bez niczego Cytuj
elliot Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 WK przysłało mi zabytek i chcą tylko ustalenia nieznanych danych zarejestrują bez niczego Chcieć mogą ale Ty masz wykonać BT zgodne z rozporządzeniem Cytuj
Nowicjusz Napisano 13 Październik 2009 Autor Napisano 13 Październik 2009 Chcieć mogą ale Ty masz wykonać BT zgodne z rozporządzeniem Sęk w tym że gościu nie chce, tylko chce badanie dodatkowe ustalić rok produkcji, MW i DMC i wszystko. Cytuj
Jacdiag Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Sęk w tym że gościu nie chce Chcieć mogą ale Ty masz wykonać BT zgodne z rozporządzeniem i to jest a może ten WK będzie pierwszy raz rejestrował zabytek i jeszcze nie wiedzą co i jak Cytuj
Nowicjusz Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Nowicjusz napisał/a:Sęk w tym że gościu nie chce elliot napisał/a: Chcieć mogą ale Ty masz wykonać BT zgodne z rozporządzeniem i to jest To ciekawe czy zrobisz okersowe sprowadzonego za granicy jak klient chce tylko ustalenie danych Cytuj
Jacdiag Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 klient chce tylko ustalenie danych w tym przypadku jest to zgodnie z przepisami Cytuj
bohdang Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Nastąpiło tu chyba odwrócenie kolejności postępowania zawinione przez WK. Przecież pojazd zabytkowy musi w pierwszej kolejności być uznany przez uprawnionego rzeczoznawcę właśnie za zabytkowy. Musi mieć założoną tzw. Kartę Ewidencyjną, w której zamieszczone są, m.in. wszelkie dane techniczne. Karta Ewidencyjna jest akceptowana przez Wojewódzkiego konserwatora Zabytków i zostaje przesłana do Ośrodka Dokumentacji Zabytków w Warszawie. Stamtąd otrzymuje poświadczenie uzyskania wpisu i dopiero wtedy może pojawić się na OSKP. Zupełnie nie rozumiem o co chodzi w przypadku opisanym przez kolegę "Nowicjusz". Cytuj
Nowicjusz Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Nowicjusz napisał/a:klient chce tylko ustalenie danych w tym przypadku jest to zgodnie z przepisami Wiem kolego Jacdiag że to trochę dziwne ale skoro WK zarejestruje go bez przegladu wykonanego na OSKP no to chyba oni sie pod tym podpisują A z dugiej strony jakoś mi niespieszno do tego przeglądu (zabytkowego) PS: Widziałem wpis do rejestru jako pojazd zabytkowy tyle byków narobili a do tego zgubili jedną literkę w numerze nadwozia A opinia rzeczorznawcy to już odrębna sprawa. Ustalił DMC pojazdu >>>> i słuchajcie koledzy napisał ---- OKOŁO 1870 kg<<<<<< jak to zobaczyłem O tym że niby pojazd zabytkowy a gaz zamontowany w nim jakieś 5 lat temu to niewspomne Cytuj
Regan55 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 A opinia rzeczorznawcy to już odrębna sprawa. Ustalił DMC pojazdu >>>> i słuchajcie koledzy napisał ---- O KOŁO 1870 kg<<<<<< jak to zobaczyłem No widzisz,Ty "Akieana nie pierebył a Ameryku uwidieł"!!!! Niestety nie pierwszy i nie ostatni to "kwiatek"w tej materii.!!!!! Cytuj
ketiw38 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 "Akieana ..... Chwilku musiał się zastanowić co autor miał na myśli ale poniał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi