Psuj Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Przypominam wszystkim, że jest do pobrania ze stron forum WNIOSEK o wykonanie dodatkowego badania technicznego na życzenie klienta. Patrząc na ilość pobrań wiem, że nasz wniosek cieszy się dużą popularnością, nawet zostanie dołączony do pewnego programu do obsługi stacji, którego to dystrybutor bez żenady skopiował go zmieniając raptem jedną linijkę przypisów. No cóż, dobrego nigdy za wiele. Cieszmy się tym, że jesteśmy kopiowani na całą Polskę. Zapraszam do pobierania. Licencja freeware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Licencja freeware Tak to zrobiłem"ojcze chrzestny" [ Dodano: 15-10-2009, 12:37 ] Ps.Tylko jak na razie nie mogę przekonać moich "bossów"zeby z tego korzystać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Zapraszam do pobierania. Licencja freeware Jak za darmo a to skorzystam może się kiedy przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Zapraszam do pobierania. Licencja freeware Daj sztukę z autografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Na pewno się przyda. W dzisiejszych czasach lepiej nikomu nie wierzyć na gębę tylko mieć to na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 lepiej nikomu nie wierzyć na gębę tylko mieć to na papierze W tej kwestii "dzięciole" tak caly czas i nie zmienię zdania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 W wymienionych danych do ustalenia brakuje paru rzeczy - proszę poprawić: - przeznaczenie - dop.masa całkowita zespołu pojazdów - liczba miejsc stojących (stosunek mocy można sobie darować - to parametr automatyczny - WK go nie wpisują; lepiej w tym miejscu byłoby zawrzeć informacje o katalizatorze) Warto też pomyśleć, czy parametrów tych dobrze nie byłoby rozmieścić w formie tabelarycznej z okienkami do odhaczenia. Dodanie im odpowiednich kodów literowych z DR też chyba nie byłoby najgorszym pomysłem. Także na razie kolego Psuj "dostateczny +" (plus na zachętę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Także na razie kolego Psuj "dostateczny +" (plus na zachętę) Blakop-proszę,nie stresuj.....!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 Dostępna jest nowa, poprawiona wersja WNIOSKU . Licencja nadal freeware dla "konkurencji" też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Czy powinny być pełne dane właściciela? Czy imię i nazwisko napisane czytelnie na dole wniosku nie wystarczy? Co z ochroną danych osobowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 Czy imię i nazwisko napisane czytelnie na dole wniosku nie wystarczy? W zasadzie wystarczy. Co z ochroną danych osobowych? A co z ochroną danych jak klient pisze różne wnioski w różnych urzędach? A co z ochroną jak klient zażyczy sobie fakturę imienna na osobę fizyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Dostępna jest nowa, poprawiona wersja Ty jak chcesz to potrafisz.....!!! Widzę ze Blakop ma na Ciebie dobry wplyw....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 Widzę ze Blakop ma na Ciebie dobry wplyw....! Jakby Blakop miał na mnie dobry wpływ to bym transfuzji krwi zażądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNGK Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Przypominam wszystkim, że jest do pobrania ze stron forum WNIOSEK o wykonanie dodatkowego badania technicznego na życzenie klienta.Patrząc na ilość pobrań wiem, że nasz wniosek cieszy się dużą popularnością, nawet zostanie dołączony do pewnego programu do obsługi stacji, którego to dystrybutor bez żenady skopiował go zmieniając raptem jedną linijkę przypisów. No cóż, dobrego nigdy za wiele. Cieszmy się tym, że jesteśmy kopiowani na całą Polskę. Zapraszam do pobierania. Licencja freeware Taki wniosek może napisać każdy. Wystarczy przejrzeć rejestry, czy pobierałem Znowu zbyt wiele sobie przypisujecie. Zenadą jest to co Psuj napisał. Jak się nie zna faktów, to się farmazonów nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Wystarczy przejrzeć rejestry, czy pobierałem Stare przyslowie znów aktualne:walnij ręką w stół .......itd.itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Taki wniosek może napisać każdy. Wystarczy przejrzeć rejestry, czy pobierałem Znowu zbyt wiele sobie przypisujecie. Zenadą jest to co Psuj napisał. Jak się nie zna faktów, to się farmazonów nie pisze. Nikt nie każe go pobierać - dla mnie jest zbyt szczgólowy. Klientowi podpowiadam "napisze pan wniosek o ustalenie danych" a ja ustalam wszystkie dane i z głowy. To wszystko co napisałem nie upoważnia mnie do krytyki "Psuja" - bo chłop chociaż w tej materii coś zrobił i podał wszystkim na tacy swoją propozycję. Nie tak jak niektórzy tylko krytykować potrafią, a nic zrobić nie umieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNGK Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Patrząc na ilość pobrań wiem, że nasz wniosek cieszy się dużą popularnością, nawet zostanie dołączony do pewnego programu do obsługi stacji, którego to dystrybutor bez żenady skopiował go zmieniając raptem jedną linijkę przypisów. Wniosek będzie dołączony nie znaczy, że taki sam wzór. Wniosek, ktoś podrzucił mi na maila z prośbą o umieszczenie na stronie, po drobnej modyfikacji umieściłem go na stronie. Nie wiedziałem, że pochodzi z tego forum, nie był podpisany kto go przygotował. Nie mam zbyt wiele czasu, aby wszystko sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Wniosek, ktoś podrzucił mi na maila z prośbą o umieszczenie na stronie Tak....ze tez jeszcze o tej porze roku w tym kraju przebywają "kukułki"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Cicho Regan, bo Cię wyrzucą z tamtego forum Co do danych osobowych - nikt nie zabrania ich gromadzić - sęk w tym, że trzeba to robić w odpowiedni sposób, ewidencjonować i zgłaszać do GIODO. Oczywiście WK to robią, dlatego biorą wszystko bez żenady. Na SKP warto się zastanowić, czy warto zaczynać się w to bawić... Rejestr faktur, to nie zbiór danych osobowych w rozumieniu ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Koledzy moja wiedza jest taka,że wystarczy wniosek ustny klienta o ustalenie danych , na logikę ,czy na OBT też wymagamy kwitu,nie.To jest moja wersja,której się trzymam.Poza tym widzę ,że koledzy bardzo literalnie podchodzicie do tych nowinek,dajmy trochę na luz , "zycie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 że wystarczy wniosek ustny klienta o ustalenie danych Mirek-nikt nie chce być nadgorliwy,robię tez na "gębę"ale przy OBT poj. juz zarejestrowanego w kraju. że koledzy bardzo literalnie podchodzicie do tych nowinek,dajmy trochę na luz Całkiem rozsądna myśl.Tylko zeby w razie kontroli "spadochroniarzy" nie włączyli nam "R". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNGK Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Wniosek, ktoś podrzucił mi na maila z prośbą o umieszczenie na stronie Tak....ze tez jeszcze o tej porze roku w tym kraju przebywają "kukułki"!!! Należy podkreślić, które nie podrzucają zgniłych jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 które nie podrzucają zgniłych jaj. Kukułki tego nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldorff Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Wniosek będzie dołączony nie znaczy, że taki sam wzór. Wniosek, ktoś podrzucił mi na maila z prośbą o umieszczenie na stronie, po drobnej modyfikacji umieściłem go na stronie. Nie wiedziałem, że pochodzi z tego forum, nie był podpisany kto go przygotował. Nie mam zbyt wiele czasu, aby wszystko sprawdzać.Po co dla Sungka taki wzór wniosku skoro na swoim forum twierdzi,że do badania dodatkowego(czytaj ustalenia danych)można wystawiać dip.Uważa on również,że ustalenia danych i dip-u nie należy rozdzielać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Uważa on również,że ustalenia danych i dip-u nie należy rozdzielać. Lepiej pozostawię bez komentarza. Po co dla Sungka taki wzór wniosku skoro na swoim forum twierdzi,że do badania dodatkowego(czytaj ustalenia danych)można wystawiać Na wszelki wypadek.....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi