Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobrze by było aby przy okazji zmian w programie dokonać zmiany zapisu terminu następnego badania. Na chwilę obecną jak zaznaczam "zgodnie z dowodem rejestracyjnym" to jest xxxx. Można by wstawić czwartą opcję z wpisem "zgodnie z dowodem rejestracyjnym" i byłby porządek. Bo zwylke "x" oznacza "nie dotyczy".

Napisano

I dla rodzaju pojazdu autobus można domyślnie ustalić półroczny termin, w tej chwili domyślny jest roczny dla wszystkich pojazdów.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Można ustawić to w stałych systemowych

To super. Tylko nie mam do nich dostępu bo bym pewnie o tym wiedział :)

Napisano
I dla rodzaju pojazdu autobus można domyślnie ustalić półroczny termin, w tej chwili domyślny jest roczny dla wszystkich pojazdów.

Albo dla ciągników rolniczych i motorowerów tak ze 2 latka.

Bo już 2 razy się zapomniałem :x A komp się niezapomni :D:D Chyba :D::claus

Napisano
Albo dla ciągników rolniczych i motorowerów tak ze 2 latka.

Bo już 2 razy się zapomniałem

Jak to dobrze, że się ma kolegów i podpowiedzą co nie co :lol:
Napisano
Można ustawić to w stałych systemowych :D

Można, ale wtedy są albo xxxx, albo zgodnie z DR.

Przydałaby się funkcja wybiernan z poziomu BT, a nie stałych systemowych.

Napisano

Tak czy owak - szykujemy przejście na platformę SQL, więc staramy się maksymalizować prace nad tamtym systemem.

Przede wszystkim - kończymy wsparcie dla systemów starszych niż XP i rozdzielczości 800x600 (będzie 1024x768).

Troszkę zmian będzie ... :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Przydałaby się funkcja wybiernan z poziomu BT

O to mi chodziło.

• 4 weeks later...
Napisano

Wiele ustawień i podpowiedzi możnaby zmienić, ale póki co diagnosta musi wykazać się odpowiednią wiedzą i wypełnianie wszystkich pól w programie musi być wykonywane z głową a nie mechanicznie :) W końcu od czego są szkolenia na diagnostów, kurczę blade :P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.