arafal25 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Mam pytanie czy starosta lub prezydent miasta może skierować na kurs doszkalający diagnostę??????????????? Cytuj
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 kurs doszkalający diagnostę Na dzień dzisiejszy nie ma obowiązku odbywania kursów uzupełniających. Cytuj
arafal25 Napisano 22 Październik 2009 Autor Napisano 22 Październik 2009 Znam WK który kieruje na dodatkowe szkolenia tłumacząc tym że diagności niepoprawnie wystawiają zaświadczenia np jakieś błędy w nich. każąc odbyć szkolenie . moje pytanie czy ma takie prawo???????????? Cytuj
wrc69 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 moje pytanie czy ma takie prawo???????????? Na dzień dzisiejszy nie ma obowiązku odbywania kursów uzupełniających. Wszystko w temacie (moim zdaniem). Mój kierownik WK czasem przysyła mi zaproszenia PISKP na szkolenia do nich. Jestem pod patronatem DEKRY i ich certyfikaty wiszą u mnie na ścianie. Dopóki sprawa nie będzie normowana prawnie - ignoruj (poproś o podstawę prawną). Pozdrawiam Cytuj
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Mój kierownik WK czasem przysyła mi zaproszenia PISKP na szkolenia do nich Nie ma nic zdrożnego w informowaniu o szkoleniach przez WK ale Znam WK który kieruje na dodatkowe szkolenia to jest nowość nie poparta paragrafami, chyba, że w formie dobrej rady. Cytuj
ketiw38 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Nie miałem takiej przyjemności, żeby wydział kierował na szkolenie, ale jeżeli są to zalecenia pokontrolne to co wtedy? Ja bym to potraktował jak żółtą kartę i dla świętego spokoju odbył kurs doszkalający. Cytuj
Jacdiag Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Znam WK który kieruje na dodatkowe szkolenia a czy pokrywają koszty szkolenia Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
wrc69 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Nie miałem takiej przyjemności, żeby wydział kierował na szkolenie, ale jeżeli są to zalecenia pokontrolne to co wtedy? Ja bym to potraktował jak żółtą kartę i dla świętego spokoju odbył kurs doszkalający. Masz rację. Miałem przypadek że kierownik SKP robi szkolenie dla pracowników w zakresie Dz. U. .... obejmujące tematem zalecenia pokontrolne. Protokół ze szkolenia, lista obecności, dopięte do odpowiedzi na wystąpienie pokontrolne (w dokumentach w firmie, nie wysyłałem tego do WK). Pozdrawiam Cytuj
JANUSZ60 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Ja bym to potraktował jak żółtą kartę i dla świętego spokoju odbył kurs doszkalający. Gdybyś po takim kursie wrócił mądrzejszy to OK ... Często jednak wracasz ze spuchniętym mózgiem ... Cytuj
Regan55 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Ja bym to potraktował jak żółtą kartę i dla świętego spokoju odbył kurs doszkalający. Tylko czy faktycznie ma powód brać udział w takim niby "szkoleniu"...???? Czy WK chce złapac dodatkowe punkty u szkolących "magów"....!!!! A moze p.Kierownik WK ma w tym jakiś cel....!!!! Cytuj
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 A moze p.Kierownik WK ma w tym jakiś cel....!!!! Niewątpliwie jest wyrozumiały, bo gdyby był literalny do "dmuchnąłby" uprawnienia Cytuj
Regan55 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 bo gdyby był literalny do "dmuchnąłby" uprawnienia Tylko ja nie mogę się doczytać za co ma mu zabrać uprawnienia....??? Cytuj
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Tylko ja nie mogę się doczytać za co ma mu zabrać uprawnienia....??? diagności niepoprawnie wystawiają zaświadczenia Art. 84 ust. 3 pkt 2 "prawka" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi