PAWEŁ.S Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 mam taki problem, przyjechał do mnie na stacje pan i mówi ze bedzie chciał dokonac przegladu w simsonie duo . Mam jeden problem bo niewiem jak podejsc do tej sprawy w dowodzie jest owy simson wpisany jako rodzaj pojazdu wózek inwalidzki (jest to dowód z początku lat 90) Czy wózek inwalidzki podlega badanią technicznym a jezeli nie to zakfalfikowac go jako motorower trójkołowy Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 jako motorower Chyba nie zmieści się w parametrach, za wikipedią, to ten pojazd śmiga do 60km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEŁ.S Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 raczej ciezko aby osiągną 50km/h miałem przyjemnosc tym wynalazkiem pojezdzic lepsze wrazenia niz jakims ścigem Moze z jakiejs górki to osiągnie 60 -tke Chodzi mi oto czy taki pojaz jako wózek inwalidzki podlega badanią ; tyle co nalazłem to w tabeli rodzajów pojazdów nie wystepuje taki wynalazek i teraz czy robie go jako motorower , motor i czy mogie tak zmienic sobie rodzaj pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Jako wózek inwalidzki na pewno nie podlega badaniom technicznym. Natomiast te pojazdy były klasyfikowane jako motorowery i z takimi tablicami poruszały się po drogach. Rodzaj określasz na podstawie tego co widzisz i obowiązującej klasyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1971 Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Panowie a jak rejestrujecie takie pojazdy inwalidzkie.Ja kiedyś miałem okazje naprawiać coś takiego znajomemu.3 kołowy Simson,dwa miejsca siedzące obok siebie,drzwi,wycieraczka przedniej szyby,dach opończa,pełne oświetlenie.Hamulec przy pomocy kierownicy odpycha sie ją od siebie a drugi juz normalnie(klamka przy manetce gazu).Brak pasów.Pojemność 49cm.Nie pamiętam jaką to rozwijało prędkość ale 2 dorosłych spokojnie może się tym poruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Ja nie miałem ale 2003nr32 poz 262 par. 54 i większych problemów być nie powinno ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Simson_DUO motorower trójkołowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winerek Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Czy na pewno? Zgodnie z definicją w PoRD motorower - pojazd jednośladowy lub dwuśladowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Czyli motorower z wózkiem bocznym ok - trójkołowiec już nie Przy motorowerku jest więcej niezgodności pomiędzy definicją PoRD, a faktycznymi warunkami technicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winerek Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Owszem - np. rodzaj napędu, ilość kół... sprawy kiedyś mniej istotne, teraz w związku z obowiązkiem OBT mogą się zacząć kłopoty z klasyfikacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 Czyli motorower z wózkiem bocznym ok - trójkołowiec już nie albo wózek inwalidzki, z definicji (prędkość pieszego) bez obowiązku rejestracji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 14 Marzec 2010 Share Napisano 14 Marzec 2010 W sumie ciekawostka byłoby wystawienie N (masowe) na OBT na homologowany motorower L2e na przykład Ciekawe co by POPy na to powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz gruszka Napisano 23 Listopad 2020 Share Napisano 23 Listopad 2020 Witam. Ponawiam temat odnośnie tego pojazdu. "Robił" ktoś ostatnio takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi