Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co w przypadku błędnego nabicia jednej z liter lub cyfr w nabijanym numerze identyfikacyjnym ? czy ,,x,, i poprawna cyfra nad nią lub pod?

Napisano
czy ,,x,, i poprawna cyfra nad nią lub pod?

Fakt,nigdy tego nie robilem,prac.na PSKP ale wg.mnie trzeba xxxxxx cały nr.

i nabić od nowa...!!!!! :D

Napisano

X na pomyloną i nad nią - albo pod, jak nie ma miejsca nad - prawidłową

a w zaświadczeniu o nabiciu stosowne oświadczenie

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
a w zaświadczeniu o nabiciu stosowne oświadczenie

Własciwie mozna i tak.Tylko klient musi robić ksero zaś. i wozić do emerytury... :razz:

Napisano

No właśnie !! mam dylemat bo wcześniej w Dz.U.81 było to jasno określone póżniej po zmianie w 227 nie jestem pewien czy nadal taki sposób ,,iksowana,, obowiązuje?

Napisano

Tego nie wie nikt. Nasi "wspaniali" twórcy prawa chyba zapomnieli o możliwości zaistnienia tego rodzaju ludzkiej pomyłki i w kolejnych zmianach rozporządzeń nie zamieścili zapisu z zał.nr 7, Dz.U. nr 81 z 1999r., poz.917. Widocznie uważają nas - diagnostów za nieomylnych!

Napisano
nie jestem pewien czy nadal taki sposób ,,iksowana,, obowiązuje?

Widzialem tez nabijane nr.vin.w pojazdach z zagranicy.Stary xxxxxxx na całosci.

Dopiero wyzej lub pod nr.vin w całosci nowy....!!!! :D

[ Dodano: 27-10-2009, 19:11 ]

po zmianie w 227 nie jestem pewien czy nadal taki sposób ,,iksowana,, obowiązuje

W tym DZ.U. nie ma nic na temat nabijania nr. vin...... :razz:

w kolejnych zmianach rozporządzeń nie zamieścili zapisu z zał.nr 7, Dz.U. nr 81 z 1999r., poz.917. Widocznie uważają nas - diagnostów za nieomylnych!

Czyli nadal obowiązuje jw.Mozesz robic X na pomyłce :D

Napisano

No, chyba jednak nie tak do końca. Wejście w życie "227"-poz.2249, spowodowało nieaktualność "81". Czyli nie możemy stosować zapisów z "81". Natomiast w "227"-poz.2249 jest o unieważnieniu numeru identyfikacyjnego (lub VIN) poprzez wybicie linii ciągłej skreślającej dotychczasowy numer, ale to dotyczy przypadku jego zatarcia lub sfałszowania. Tak więc diagnosta nie ma określonego postępowania w przypadku popełnienia błędu.

Napisano
Tak więc diagnosta nie ma określonego postępowania w przypadku popełnienia błędu.

Czyli co....???? Jednak chyba powrot do korzeni i jednak "81".....????? :razz:

Napisano

To chyba nie jest dobry pomysł. Jestem zwolennikiem dyscypliny i porządku, a dzisiejszy świat polityki chyba nie lubi dyktatu :shock: . Lubi luz, "mętną wodę" i temu podobne klimaty umożliwiające tym "bardziej cwanym" dopchanie się na stołki i wyzbycie się wszelkiej odpowiedzialności za podejmowane decyzje.

Napisano
Jestem zwolennikiem dyscypliny i porządku

A sądzisz ze takie konkretne "wietrzenie"nie bylo by wskazane zeby to całe TWA

ruszyło troche tyłki do pracy a głównie mądrego myslenia....!!!!! :evil:

Napisano
Co w przypadku błędnego nabicia jednej z liter lub cyfr w nabijanym numerze identyfikacyjnym ? czy ,,x,, i poprawna cyfra nad nią lub pod?

"Korektor" marki Bosch, Skil itp.

:D :D :D

;)

Napisano

A to nie jest zalegalizowane - dawno temu widziałem takie używanie korektora na silnikach :evil: