Tomek D Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 W związku z rozwinięciem się wątku o dawnych czasach i przyrządach na SKP (w zupełnie innym dziale)założyłem nowy temat. Cytuj
Sebastian ZG Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Przyrząd do geometrii PKO1 (czy jakoś tak) to nie jest taka odległa historia. Ja pamiętam jeszcze na nim pracowałem (a nie jestem starszy od węgla). A jeszcze rok temu, nasz wydział mechaniczny na uniwerku, ponoć na tym robił ćwiczenia Cytuj
rurek777 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 u mnie na stacji jest jeszcze drążek do ustawiania zbieżności . Cytuj
Regan55 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Przyrząd do geometrii PKO1 Cosmi sie obiło o uszy.....!!!! Ja pamiętam jeszcze na nim pracowałem (a nie jestem starszy od węgla). Hmmm....???? u mnie na stacji jest jeszcze drążek do ustawiania zbieżności Czyz bym trafił na stronę "X-ARCHIWUM".......????? : Cytuj
Tomek D Napisano 28 Październik 2009 Autor Napisano 28 Październik 2009 Ja pamiętam jeszcze Ty to pewnie pamiętasz jak odbiór SKP robił pierwszy sekretarz Cytuj
Psuj Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Przyrząd do geometrii PKO1 kolega jeszcze ma taki, z demobilu SKP wojskowej. Fajny sprzęcior. Śmiało można go porównać do GTO Laser. Prawie ta sama klasa urządzenia a za dużo mniejszą kaskę. Niestety bez certyfikatów... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Na jednej z fotek na skanach jest TOS w Sopocie. Nie wiem dlaczego, ale stojący tam gość przypomina Berta Cytuj
wolf Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Ja zaczynałem na PKO 4. Dawne dobre czasy. Cytuj
Jacdiag Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 w innym temacie ZD2 ? też mam na skp. , w magazynie rzecz jasna Politechnika Świętokrzyska ma ZD 2 do zagospodarowania i inne antyki np mikrokomputer ZX Spektrum Plus Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Regan55 Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 i inne antyki Kierunek-antykwariat....!!!! Cytuj
Darek :-) Napisano 1 Sierpień 2017 Napisano 1 Sierpień 2017 Miło przypomnieć sobie stare dobre czasy Cytuj
waw Napisano 3 Sierpień 2017 Napisano 3 Sierpień 2017 Ciężko by było na tym ustawić niektóre auta. Cytuj
IVVO Napisano 4 Sierpień 2017 Napisano 4 Sierpień 2017 A czy pamiętacie rolki z płynem hamulcowym i pompami od Zuka chyba RKO - które co dwa miesiące trzeba było wymienić bo ciekły i rolki padały - jeszcze w 96 na Monowskiej na takich robiłem - chyba nawet je widać na którymś zięciu - to były piękne czasy Cytuj
DARIO64 Napisano 4 Sierpień 2017 Napisano 4 Sierpień 2017 Może porozmawiamy o rolkach z 1974 r ? W TDT też są jajcarze . Zacząłem klikać ale się wycofałem z opisania sytuacji . Cytuj
darkdog Napisano 5 Sierpień 2017 Napisano 5 Sierpień 2017 A pamiętacie jak przebiegał pomiar amortyzatorów przyrządem BOGE wkładało się wkład od długopisu w taki uchwyt i rysowało na tarczce z papieru wykres to były czasy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi