szyszon Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 czesc koledzy diagnosci. Jak ustalacie rok produkcji przy OBT z zagranicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Z VIN, z szyb, z nalepek różnych dziwnych fabrycznych, wg Dz.U. z 2009 Nr 155; poz. 1232 (Zał. nr 4, dział II) - jak nieznane dane do rejestracji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Ja akurat mam dostęp do wszystkich marek po numerze (szef płaci) i ustalam rzeczywisty rok produkcji ! Wiem też iż wielu nie dysponuje takimi danymi to jest problem a czasami kiedy chodzi o kasę to w sądzie może być problem ! Jestem na etapie kiedy klient uzyskał w BMW rzeczywisty rok produkcji inny niż w dokumentach rejestracyjnych i teraz skarżą Diagnostów o różnice w cenie przy błędnym odczytaniu roku produkcji (prawie 10 000 PLN) ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 ile kosztuje ten dostęp , i gdzie można go nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 i teraz skarżą Diagnostów to może trzeba płacić OC od "błędów lekarskich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 ile kosztuje ten dostęp , i gdzie można go nabyć ? Ponowie Pytanie rurek777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 lekarzom słońce oświeca umysły a ziemia przykrywa ich błędy . to OC było by bardzo drogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 to OC było by bardzo drogie Ale moze jednak opłacalne...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 ile kosztuje ten dostęp , i gdzie można go nabyć ? My uzywamy takiego oprogramowania XXX Jak na razie nie zawiodło a w paru sytuacjach pomogło. Cha, tylko klienci nie zawsze zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Ja też tego uzywam oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Ja mam tak : ETKA Carsoft, Microcat, Vindec, Autobaza, XXX za wszystko razem wychodzi jakieś 8000 PLN na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Cen lepiej nie piszcze bo mam zawoty głowy. Normalny przedsiębiorca nie da 8000 zł za te programy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz p. Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Drodzy koledzy abyście się nie przejechali na tych waszych"programach",tylko fabryka jest władna w określeniu roku produkcji i nikt inny. Te wszystkie programy bazują na nr.VIN bo tam jest zakodowany rok modelowy,oprócz Forda,a my mamy jednoznacznie określić ROK PRODUKCJI! Jak narazie zostaliśmy sami z tym problemem do czasu zastąpienia RP DIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Normalny przedsiębiorca nie da 8000 zł za te programy. normalny powinien być zainteresowany prawidłowością wystawianych dokumentów na SKP raczej dorobkiewicz nie będzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Drodzy koledzy abyście się nie przejechali na tych waszych"programach" Spokojnie... Każdy swój rozum ma i wiemy (wiemy?), że takie programy tez mog a się po prostu mylić. Nie raz zdarzyło mi się rozkodować nieprawidłowo. A ostatnio miałem auto rejestrowane w marcu roku X a program rozkodował produkcję na maj roku X Wszelkie programy są jak najbardziej przydatne i warto je mieć, ale nie są wyrocznią. Na ustalenie roku składa się nie tylko wklepanie vinu w dekoder, ale i obejrzenie pojazdu, tabliczki, pasów, szyb i innych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Wszelkie programy są jak najbardziej przydatne i warto je mieć, ale nie są wyrocznią. Na ustalenie roku składa się nie tylko wklepanie vinu w dekoder, ale i obejrzenie pojazdu, tabliczki, pasów, szyb i innych elementów Dokładnie, a na dokładkę można to wszystko podeprzeć opinią rzeczoznawcy. Jak zaczną klienci psioczyć, że trwa to długo, a koszty (opinia), a problemy to może w końcu POPy pójdą po rozum do głowy... no chyba, że mają za daleko (parafrazując Adasia)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly1978 Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Przypadek z ostatnich dni Smart data I rej 2006.06, który XXX rozkodowuje jako produkcji 2001, a lata produkcji 2003-> . Wystarczył wniosek do MB Polska i za mała opłatą rozkodowano VIN i określono rok produkcji 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowan Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 czy zna ktoś definicję roku produkcji? w jakim momencie produkcji pojazdu jest nadawany i nabijany numer VIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponti Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 http://www.motofakty.pl/artykul/rok_produkcji_czy_rok_modelowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 http://www.motofakty.pl/a...k_modelowy.html Mlody kolego,to to raczej nadaje się....!!!!! Jezeli chcesz to stosować w pracy to nie polecam,mozesz srogo się zawieść...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 czy zna ktoś definicję roku produkcji?To ten czas kiedy pojazd z montazu przez odpowiednie sluzby zostaje przekazany do magazynu wyrobow gotowych producenta - tak chyba to brzmialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 To ten czas kiedy pojazd z montazu przez odpowiednie sluzby zostaje przekazany do magazynu wyrobow gotowych producenta - tak chyba to brzmialo. Tak dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Ja mam tak : ETKA Carsoft, Microcat, Vindec, Autobaza, XXX za wszystko razem wychodzi jakieś 8000 PLN na rok To skoro używasz tylu programów, to może polecił byś jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 berecik napisał/a:Ja mam tak : ETKA Carsoft, Microcat, Vindec, Autobaza, XXX za wszystko razem wychodzi jakieś 8000 PLN na rok Masz chyba super szefa - tylko pozazdroscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 Daj spokój ijm - wiesz jak to mówią - mało talentu, trzeba dużo sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi