Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

ustalenie roku produkcji

szyszon

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Regan55

9

• rurek777

6

• Rowan

5

• abcs

3

Top Posters In This Topic

Z VIN, z szyb, z nalepek różnych dziwnych fabrycznych, wg Dz.U. z 2009 Nr 155; poz. 1232 (Zał. nr 4, dział II) - jak nieznane dane do rejestracji.

Pozdrawiam

Ja akurat mam dostęp do wszystkich marek po numerze (szef płaci) i ustalam rzeczywisty rok produkcji ! Wiem też iż wielu nie dysponuje takimi danymi to jest problem a czasami kiedy chodzi o kasę to w sądzie może być problem ! Jestem na etapie kiedy klient uzyskał w BMW rzeczywisty rok produkcji inny niż w dokumentach rejestracyjnych i teraz skarżą Diagnostów o różnice w cenie przy błędnym odczytaniu roku produkcji (prawie 10 000 PLN) ... ?

ile kosztuje ten dostęp , i gdzie można go nabyć ?

My uzywamy takiego oprogramowania

XXX

Jak na razie nie zawiodło a w paru sytuacjach pomogło. Cha, tylko klienci nie zawsze zadowoleni :)

Drodzy koledzy abyście się nie przejechali na tych waszych"programach",tylko fabryka jest władna w określeniu roku produkcji i nikt inny.

Te wszystkie programy bazują na nr.VIN bo tam jest zakodowany rok modelowy,oprócz Forda,a my mamy jednoznacznie określić ROK PRODUKCJI!

Jak narazie zostaliśmy sami z tym problemem do czasu zastąpienia RP DIR.

Normalny przedsiębiorca nie da 8000 zł za te programy.

normalny powinien być zainteresowany prawidłowością wystawianych dokumentów na SKP

raczej dorobkiewicz nie będzie zainteresowany :razz:

Drodzy koledzy abyście się nie przejechali na tych waszych"programach"

Spokojnie... Każdy swój rozum ma i wiemy (wiemy?), że takie programy tez mog a się po prostu mylić. Nie raz zdarzyło mi się rozkodować nieprawidłowo. A ostatnio miałem auto rejestrowane w marcu roku X a program rozkodował produkcję na maj roku X :)

Wszelkie programy są jak najbardziej przydatne i warto je mieć, ale nie są wyrocznią. Na ustalenie roku składa się nie tylko wklepanie vinu w dekoder, ale i obejrzenie pojazdu, tabliczki, pasów, szyb i innych elementów :)

Wszelkie programy są jak najbardziej przydatne i warto je mieć, ale nie są wyrocznią. Na ustalenie roku składa się nie tylko wklepanie vinu w dekoder, ale i obejrzenie pojazdu, tabliczki, pasów, szyb i innych elementów :)

Dokładnie, a na dokładkę można to wszystko podeprzeć opinią rzeczoznawcy. Jak zaczną klienci psioczyć, że trwa to długo, a koszty (opinia), a problemy to może w końcu POPy pójdą po rozum do głowy... no chyba, że mają za daleko (parafrazując Adasia)...

Przypadek z ostatnich dni Smart data I rej 2006.06, który XXX rozkodowuje jako produkcji 2001, a lata produkcji 2003-> :o . Wystarczył wniosek do MB Polska i za mała opłatą rozkodowano VIN i określono rok produkcji 2006.

czy zna ktoś definicję roku produkcji?
To ten czas kiedy pojazd z montazu przez odpowiednie sluzby zostaje przekazany do magazynu wyrobow gotowych producenta - tak chyba to brzmialo.

To ten czas kiedy pojazd z montazu przez odpowiednie sluzby zostaje przekazany do magazynu wyrobow gotowych producenta - tak chyba to brzmialo.

Tak dokładnie.

Ja mam tak : ETKA Carsoft, Microcat, Vindec, Autobaza, XXX za wszystko razem wychodzi jakieś 8000 PLN na rok

To skoro używasz tylu programów, to może polecił byś jakiś :?::x

berecik napisał/a:

Ja mam tak : ETKA Carsoft, Microcat, Vindec, Autobaza, XXX za wszystko razem wychodzi jakieś 8000 PLN na rok

Masz chyba super szefa - tylko pozazdroscic :-(