Radek--m Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 Witam, chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i nie do końca z branży dlatego liczę na zrozumienie i pomoc. Mam do zarejestrowania dźwig sprowadzony z Austrii , który będzie miał negatywny wynik pierwszego badania ( byłem na stacji diagnostycznej z papierami i ma przekroczone naciski na oś - po 12 ton na każdą), diagnosta powiedział, że trzeba pisać do ministerstwa o odstępstwo od warunków tecznicznych. w związku z tym mam następujące pytania: 1. czy ktoś miał już do czynienia z taką sytuacją i mógłby pomóc, 2. czy jest jakiś gotowy wniosek o to odstępstwo i gdzie go można znaleźć, 3. ile trwa oczekiwanie na odpowiedź Pozdrawiam i dziękuje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 10 Listopad 2009 Share Napisano 10 Listopad 2009 Odpowiem na 3 pytanie nieraz pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Nie jest to droga prosta,ale nie znaczy ,że nie do pokonania,na stcji powinni mieć taki wniosek i powinni Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Moim zdaniem i tak musisz zrobić badanie z wynikiem N aby na tej podstawie wystąpić do ministerstwa o odstępstwo od warunków tech. a powinien ci w tym pomóc diagnosta a czas oczekiwania na decyzję to od 1 miesiąca do pół roku Zyczę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 robiłem taki LIEBHERR LTM 1040-2,1 pierwszy raz 18 XII z N ponownie 21 VIII już P [ Dodano: 12-11-2009, 11:35 ] powinni Ci pomóc. sporządzenie opinii do wniosku o odstępstwo za 82 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Właśnie, w odstępstwie są podane paragrafy od czego się ułaskawia, a co nawiązując do sąsiedniego tematu (pięć osi...itd) napisze minister? skoro te parametry nie są określone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 (pięć osi...itd) napisze minister? zobaczymy taki jak niżej już dostał N http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=78673#78673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Daj cynk jak wróci z "kwitem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 robiłem taki LIEBHERR LTM 1040-2,1 pierwszy raz 18 XII z N ponownie 21 VIII już P Ja też robiłem, ale ta decyzja przechodzi sama siebie. Nie dość, że tak jak ty robiłem ponowne badanie bo brak było przecinka, czy czegoś tam - to pismo jakie oni wydają jest lepsze od wszystkiego i powinno być odesłane (tylko do kogo) z wnioskiem o ukaranie (bo oni zawsze takie coś piszą do wiadomości właściciela i starosty, do stacji już nie przysyłają ) Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elliot Napisano 9 Czerwiec 2010 Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu David Coperfield nawet wysiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert OSKP Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Więc tak ostatnio jak miałem do czynienia z pojazdem na którego potrzebne było odstępstwo wyglądało to tak - zaświadczenie z wynikiem negatywnym z opisem jakie parametry pojazd przekracza ( napisane jak chłopu nie artykułami z dziennika ) - wniosek o odstępstwo - klient wrócił po jakichś 2 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi