Radek--m Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Witam, chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i nie do końca z branży dlatego liczę na zrozumienie i pomoc. Mam do zarejestrowania dźwig sprowadzony z Austrii , który będzie miał negatywny wynik pierwszego badania ( byłem na stacji diagnostycznej z papierami i ma przekroczone naciski na oś - po 12 ton na każdą), diagnosta powiedział, że trzeba pisać do ministerstwa o odstępstwo od warunków tecznicznych. w związku z tym mam następujące pytania: 1. czy ktoś miał już do czynienia z taką sytuacją i mógłby pomóc, 2. czy jest jakiś gotowy wniosek o to odstępstwo i gdzie go można znaleźć, 3. ile trwa oczekiwanie na odpowiedź Pozdrawiam i dziękuje bardzo za pomoc Cytuj
ketiw38 Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Odpowiem na 3 pytanie nieraz pół roku Cytuj
mirek.g Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Nie jest to droga prosta,ale nie znaczy ,że nie do pokonania,na stcji powinni mieć taki wniosek i powinni Ci pomóc. Cytuj
JACEK GUZ Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Moim zdaniem i tak musisz zrobić badanie z wynikiem N aby na tej podstawie wystąpić do ministerstwa o odstępstwo od warunków tech. a powinien ci w tym pomóc diagnosta a czas oczekiwania na decyzję to od 1 miesiąca do pół roku Zyczę cierpliwości Cytuj
Jacdiag Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 robiłem taki LIEBHERR LTM 1040-2,1 pierwszy raz 18 XII z N ponownie 21 VIII już P [ Dodano: 12-11-2009, 11:35 ] powinni Ci pomóc. sporządzenie opinii do wniosku o odstępstwo za 82 zł Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
adam1501 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 Właśnie, w odstępstwie są podane paragrafy od czego się ułaskawia, a co nawiązując do sąsiedniego tematu (pięć osi...itd) napisze minister? skoro te parametry nie są określone... Cytuj
Jacdiag Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 (pięć osi...itd) napisze minister? zobaczymy taki jak niżej już dostał N http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=78673#78673 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
ketiw38 Napisano 6 Czerwiec 2010 Napisano 6 Czerwiec 2010 robiłem taki LIEBHERR LTM 1040-2,1 pierwszy raz 18 XII z N ponownie 21 VIII już P Ja też robiłem, ale ta decyzja przechodzi sama siebie. Nie dość, że tak jak ty robiłem ponowne badanie bo brak było przecinka, czy czegoś tam - to pismo jakie oni wydają jest lepsze od wszystkiego i powinno być odesłane (tylko do kogo) z wnioskiem o ukaranie (bo oni zawsze takie coś piszą do wiadomości właściciela i starosty, do stacji już nie przysyłają ) Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu Cytuj
elliot Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu David Coperfield nawet wysiada Cytuj
Robert OSKP Napisano 14 Czerwiec 2010 Napisano 14 Czerwiec 2010 Więc tak ostatnio jak miałem do czynienia z pojazdem na którego potrzebne było odstępstwo wyglądało to tak - zaświadczenie z wynikiem negatywnym z opisem jakie parametry pojazd przekracza ( napisane jak chłopu nie artykułami z dziennika ) - wniosek o odstępstwo - klient wrócił po jakichś 2 miesiącach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi