Skocz do zawartości

Wniosek o odstępstwo. Jaki czas oczekiwania na odp.z MI?

Radek--m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i nie do końca z branży dlatego liczę na zrozumienie i pomoc. Mam do zarejestrowania dźwig sprowadzony z Austrii , który będzie miał negatywny wynik pierwszego badania ( byłem na stacji diagnostycznej z papierami i ma przekroczone naciski na oś - po 12 ton na każdą), diagnosta powiedział, że trzeba pisać do ministerstwa o odstępstwo od warunków tecznicznych. w związku z tym mam następujące pytania:

1. czy ktoś miał już do czynienia z taką sytuacją i mógłby pomóc,

2. czy jest jakiś gotowy wniosek o to odstępstwo i gdzie go można znaleźć,

3. ile trwa oczekiwanie na odpowiedź

Pozdrawiam i dziękuje bardzo za pomoc

Moim zdaniem i tak musisz zrobić badanie z wynikiem N aby na tej podstawie wystąpić do ministerstwa o odstępstwo od warunków tech. a powinien ci w tym pomóc diagnosta a czas oczekiwania na decyzję to od 1 miesiąca do pół roku

Zyczę cierpliwości :)

robiłem taki

LIEBHERR LTM 1040-2,1

pierwszy raz 18 XII z N

ponownie 21 VIII już P

:cool:

[ Dodano: 12-11-2009, 11:35 ]

powinni Ci pomóc.
sporządzenie opinii do wniosku o odstępstwo za 82 zł

5ae1a3e1915c5_decyzjastr1.thumb.JPG.bb54857f0298c7d80ccd1477376c9203.JPG

5ae1a3e1beb16_decyzjastr2.thumb.JPG.2a5843a0eb53b74e7fa7e0f6607cf7d3.JPG

• 6 months later...

Właśnie, w odstępstwie są podane paragrafy od czego się ułaskawia, a co nawiązując do sąsiedniego tematu (pięć osi...itd) napisze minister? skoro te parametry nie są określone...

robiłem taki

LIEBHERR LTM 1040-2,1

pierwszy raz 18 XII z N

ponownie 21 VIII już P

:cool:

Ja też robiłem, ale ta decyzja przechodzi sama siebie. Nie dość, że tak jak ty robiłem ponowne badanie bo brak było przecinka, czy czegoś tam - to pismo jakie oni wydają jest lepsze od wszystkiego i powinno być odesłane (tylko do kogo) z wnioskiem o ukaranie (bo oni zawsze takie coś piszą do wiadomości właściciela i starosty, do stacji już nie przysyłają :razz: )

Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu :?::evil::evil::evil:

Proszę zwrócić uwagę na pismo z którego dnia jest (08.2009) i odpowiada na pismo które wpłynęło (12.2009). i może ktoś zarzuci opieszałość Ministerstwu :?:

David Coperfield nawet wysiada ;)

Więc tak

ostatnio jak miałem do czynienia z pojazdem na którego potrzebne było odstępstwo wyglądało to tak

- zaświadczenie z wynikiem negatywnym z opisem jakie parametry pojazd przekracza ( napisane jak chłopu :-D nie artykułami z dziennika :-( )

- wniosek o odstępstwo

- klient wrócił po jakichś 2 miesiącach

5ae1a40f82c87_wniosekoodstpstwos1.thumb.JPG.0a18144b6b773f3ebb400b338c3d7cec.JPG

5ae1a40f98403_wniosekoodstpstwos2.thumb.JPG.3c98c189216e903213a16036118f837e.JPG