dawidisyn Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 witam miesiąc temy miałem odbiór skp przez TDT chodzi o rozszeżenie podstawowej stacji według nowych przepisów, otrzymałem dwa tygodnie temu decyzję z Warszawy z TDT oczywiście wszystko bez zastrzeżeń, odrazu złożyłem wniosek do starostwa o odpowiedni wpis do rejestru przedsiębiorców prowadzących SKP a dokładnie o wpisanie zmian bo przecierz jestem już wpisany do tego rejestru bo prowadziłem cały czas Podasawową SKP. Starostwo najpierw kazano mi przyjść za 2 dni ( byłem ) następnie za tydzień ( byłem ) następine w piątek ( dzisiaj byłem ) pani powiedziała mi że nie ma nowych druków i ma dostać za 10 dni z TDT, dzwoniłem do TDT oni pierwsze słyszą o nowych drukach. Może ktoś już to przerabiał po nowych przepisach ?????? Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Nie ma żadnych nowych druków i żadnych nowych przepisów (poza Dz.U.2009.155) w tym względzie. Całość najczęściej zamyka się w 2-3 dniach od daty dostarczenia dokumentów do WK ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidisyn Napisano 13 Listopad 2009 Autor Share Napisano 13 Listopad 2009 Nie ma żadnych nowych druków i żadnych nowych przepisów (poza Dz.U.2009.155) w tym względzie. Całość najczęściej zamyka się w 2-3 dniach od daty dostarczenia dokumentów do WK ... Dzięki za odp. ale i tak chyba nie ma sęsu się kłucić ze starostwem bo jednak to starostwo " ma zawsze racje " [ Dodano: 13-11-2009, 12:31 ] Nie ma żadnych nowych druków i żadnych nowych przepisów (poza Dz.U.2009.155) w tym względzie. Całość najczęściej zamyka się w 2-3 dniach od daty dostarczenia dokumentów do WK ... witam Panie Norbercie czy mógłbym poprosić dokładnie na której stronie tego Dz.U.2009.155 jest zamieszczona procedura jak musi zachować się Starostwo co do mojej sytuacji a może mi pan wysłać link do danej strony bo szukałem ale nie moge znaleść a chcę to wydrukować i udać się do Starostwa. Dzwoniłem do TDT i też mi telefonicznie powiedzieli że nie ma żadnych nowych druków. Dziękuję z góry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Witam witam...złożyłem wniosek do starostwa o odpowiedni wpis do rejestru przedsiębiorców prowadzących SKP a dokładnie o wpisanie zmian bo przecierz jestem już wpisany do tego rejestru bo prowadziłem cały czas Podasawową SKP. Starostwo najpierw kazano mi przyjść za 2 dni ( byłem ) następnie za tydzień ( byłem ) następine w piątek ( dzisiaj byłem ) pani powiedziała mi że nie ma nowych druków i ma dostać za 10 dni z TDT, dzwoniłem do TDT oni pierwsze słyszą o nowych drukach. Może ktoś już to przerabiał po nowych przepisach ?????? Proszę o info. Standardowa spychologia - pani w starostwie nie wie co ma zrobic wiec konfabuluje wymyslajac nowe druki... a wie, ze nie bedziesz sie kolego za mocno rzucal bo przeciez to Starostwo ktore jest Twoim nadzorem. Na Twoim miejscu udalbym sie do Starosty z zapytaniem dlaczego to tak dlugo trwa. Przerazajaca jest niekompetencja wielu urzednikow... P.S. 155 nie ma wiele wspolnego z wpisem na ktory czekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidisyn Napisano 13 Listopad 2009 Autor Share Napisano 13 Listopad 2009 Witamwitam...złożyłem wniosek do starostwa o odpowiedni wpis do rejestru przedsiębiorców prowadzących SKP a dokładnie o wpisanie zmian bo przecierz jestem już wpisany do tego rejestru bo prowadziłem cały czas Podasawową SKP. Starostwo najpierw kazano mi przyjść za 2 dni ( byłem ) następnie za tydzień ( byłem ) następine w piątek ( dzisiaj byłem ) pani powiedziała mi że nie ma nowych druków i ma dostać za 10 dni z TDT, dzwoniłem do TDT oni pierwsze słyszą o nowych drukach. Może ktoś już to przerabiał po nowych przepisach ?????? Proszę o info. Standardowa spychologia - pani w starostwie nie wie co ma zrobic wiec konfabuluje wymyslajac nowe druki... a wie, ze nie bedziesz sie kolego za mocno rzucal bo przeciez to Starostwo ktore jest Twoim nadzorem. Na Twoim miejscu udalbym sie do Starosty z zapytaniem dlaczego to tak dlugo trwa. Przerazajaca jest niekompetencja wielu urzednikow... P.S. 155 nie ma wiele wspolnego z wpisem na ktory czekasz. Witam ponownie znalazłem właśnie jest to Dz.U.223 tam jest zawarte jakie są wzory kto je wystawia idp rozporządzenie - w sprawie wzorów dokumentów wymaganych dla wykonywania działalności gospodarczej w zakresie prowadzenia stacji kontroli pojazdów. Ide w poniedziałek z tym rozporządzeniem i zobacze co tym razem wymyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Czesc Ide w poniedziałek z tym rozporządzeniem i zobacze co tym razem wymyślą. Trzymam kciuki za powodzenie misji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 pamiętaj Starosta ma 7 dni na rozpatrzenie wniosku, później czekasz 7 i możesz robić badania bez żadnej zgody ustawa o swobodzie ... Art. 67. 1. Organ prowadzący rejestr działalności regulowanej jest obowiązany dokonać wpisu przedsiębiorcy do tego rejestru w terminie 7 dni od dnia wpływu do tego organu wniosku o wpis wraz z oświadczeniem o spełnieniu warunków wymaganych do wykonywania działalności gospodarczej, dla której rejestr jest prowadzony. 2. Jeżeli właściwy organ nie dokona wpisu w terminie, o którym mowa w ust. 1, a od dnia wpływu wniosku do tego organu upłynęło 14 dni, przedsiębiorca może rozpocząć działalność po uprzednim zawiadomieniu o tym na piśmie organu, który nie dokonał wpisu. Nie dotyczy to przypadku, gdy organ wezwał przedsiębiorcę do uzupełnienia wniosku o wpis nie później niż przed upływem 7 dni od dnia jego otrzymania. W takiej sytuacji termin, o którym mowa w zdaniu pierwszym, biegnie odpowiednio od dnia wpływu uzupełnienia wniosku o wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidisyn Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 pamiętaj Starosta ma 7 dni na rozpatrzenie wniosku, później czekasz 7 i możesz robić badania bez żadnej zgody ustawa o swobodzie ... Art. 67. 1. Organ prowadzący rejestr działalności regulowanej jest obowiązany dokonać wpisu przedsiębiorcy do tego rejestru w terminie 7 dni od dnia wpływu do tego organu wniosku o wpis wraz z oświadczeniem o spełnieniu warunków wymaganych do wykonywania działalności gospodarczej, dla której rejestr jest prowadzony. 2. Jeżeli właściwy organ nie dokona wpisu w terminie, o którym mowa w ust. 1, a od dnia wpływu wniosku do tego organu upłynęło 14 dni, przedsiębiorca może rozpocząć działalność po uprzednim zawiadomieniu o tym na piśmie organu, który nie dokonał wpisu. Nie dotyczy to przypadku, gdy organ wezwał przedsiębiorcę do uzupełnienia wniosku o wpis nie później niż przed upływem 7 dni od dnia jego otrzymania. W takiej sytuacji termin, o którym mowa w zdaniu pierwszym, biegnie odpowiednio od dnia wpływu uzupełnienia wniosku o wpis. - Dzięki za podpowiedz !!! Dzisiaj byłem i też narazie nic ale teraz muszę iść właśnie z tym Dz.U. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi