ponti Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Dochodzą do mnie słuchy że w niektórych stacjach w moim rejonie nie chcą robić badaną tak zwanych " Po szkodzie komunikacyjnej " czyli szkoda powyżej 2.tyś zł < nr. cennika 6.8 >. Diagności opierają się tym że po 22-09-2009r weszły nowe przepisy odnośnie tego badania i została wzniesiona ta opłata i zastąpiona badaniem za 94 zł .Przeglądałem dz U i tam dalej takie badanie istnieje. http://www.patronat.pl/Akty_prawne/Pliki_PDF/2009/Dz.U.2009-155_1233.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Diagności opierają się tym że po 22-09-2009r weszły nowe przepisy odnośnie tego badania i została wzniesiona ta opłata i zastąpiona badaniem za 94 zł .Przeglądałem dz U i tam dalej takie badanie istnieje Nic się w tej kwestii nie zmieniło.Ja juz to robilem...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablos Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 Witam. Badanie jest niezależne od wartości szkody. Co wpisujecie w uwagach do takiego badania i czy wykreślacie pozy 1 i 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 Co wpisujecie w uwagach do takiego badania i czy wykreślacie pozy 1 i 2 ? Oba punkty skreślone (badanie dodatkowe), w uwagach nie wpisuję nic (nie ma takiej potrzeby ani obowiązku), w drugim punkcie zaświadczenia wymieniam układy, które sprawdzałem w ramach badania, odpowiednio do zakresu naprawy (zgodnie z objaśnieniami do wzoru zaświadczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponti Napisano 14 Listopad 2009 Autor Share Napisano 14 Listopad 2009 ja robię tak : Rodzaj badania : BADANIE DODATKOWE SZKODA KOMUNIKACYJNA cennik : 6.8, wynik badania : BEZ OCENY. Uwagi : POJAZD PO SZKODZIE KOMUNIKACYJNEJ . USTERKI USUNIĘTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 14 Listopad 2009 Share Napisano 14 Listopad 2009 dokładnie tak jak kloega adam1501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiu78 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Teraz nic nie pisze że szkoda musi przekroczyć 2000zł. 5) w którym została dokonana naprawa wynikająca ze zdarzenia powodującego odpowiedzialność zakładu ubezpieczeń z tytułu zawartej umowy ubezpieczenia określonego w grupach 3 i 10 działu II załącznika do ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o działalności ubezpieczeniowej (Dz.U. z 2003 r. Nr 124, poz. 1151, z późn. zm.17)) w zakresie elementów układu nośnego, hamulcowego lub kierowniczego mających wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego; U nas się to robi tylko wtedy gdy Ubezpieczyciel żąda tego od klienta na piśmie w zakresie j.w. Wcześniej robiliśmy gdy szkoda przekroczyła 2000zł a teraz tylko jak klient przyjedzie z pismem,że mu ubezpieczalnia kazała przyjechać na badanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Wcześniej robiliśmy gdy szkoda przekroczyła 2000zł a teraz tylko jak klient przyjedzie z pismem,że mu ubezpieczalnia kazała przyjechać na badanie! U mnie nic ubezpieczyciel nie daje .... Dlaczego ? Zacznę tego wymagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Musi dać jakiś wykaz bo na wniosek klienta nie wykonasz badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 robicie samo dodatkowe czy zakres okresowego+dodatkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Dodatkowe. Protokół w dłoń i lecisz po usterkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 7 Grudzień 2009 Share Napisano 7 Grudzień 2009 Musi dać jakiś wykaz bo na wniosek klienta nie wykonasz badania Ja ządam kalkulacji naprawy i dopiero cokolwiek robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 8 Grudzień 2009 Share Napisano 8 Grudzień 2009 Witam My radzimy sobie tak - jesli klient ma DR i przyjezdza autem z prosba o badanie dla TU (podobno musi byc zeby uznali kolejna szkode) to robimy 6.8 a jesli jest pokwitowanie na stan powypadkowy to bezwzglednie 5,2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi