Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pozytywny odbiór przez TDT ciekawi mnie teraz kiedy fizycznie przyjdzie do mnie decyzja z TDT zależy mi na czasie jak myslicie ile czasu trzeba żeby do mnie pocztą przyszła.

• 1 month later...
Napisano

W związku z tematem odbioru przez TDT

Mam pytanie do Was !

Powiedzcie mi czy panowie z TDT-u sprawdzali na SKP takie rzeczy jak np. tablica informacyjna i jej zawartość, obecność przepisów w formie dokumentów , etc

Proszę powiedzcie coś o kontroli i jej zakresie

Pozdrawiam

::hey

Napisano

Jak obiekt budowała firma co ma w tym doświadczenie to nie powinno być problemów. Całą stacje pomierzą, sprawdzą posadzkę niwelatorem i numery urządzeń, warto zaznaczyć miejsca parkingowe i miejsce do pomiarów akustycznych.

U mnie na odbiorze z literatury wystarczyły: Autodata dla diesla, benzyny i motocykli, geometria osobowe, ADR2009, resztę przepisów z programu Stacja 2008. Potrzebujesz odbiór budowlany obiektu oraz oświadczenie o odpowiedniej wytrzymałości obrzeża kanału (jeżeli taki posiadasz).

Na tablicy: cennik, kryteria oceny stanu pojazdu (jak już stacja ruszy to dodatkowo zaświadczenie o wpisie do rejestru przedsiębiorców prowadzących stacje i wykaz diagnostów z nr uprawnień)

Przygotuj dokumentacje urządzeń z deklaracjami i certyfikatami - najlepiej osobne teczki dla każdego urządzenia.

Napisano

instrukcje obsługi urządzeń porozwieszaj , kup też kawke i jakies ciasteczka , przydadzą sie :-D

Napisano

czuję sie jak w dawnych czasach :x . Oczywiście nie zapomnij o załączniku do podania :evil::evil: .

Z mojej strony są to tylko żarty i chcę to podkreślić :evil:

Napisano

u mnie sprawdzali min. również włączanie się automatyczne wentylacji przez czujnik

Napisano

Tak tak sprawdzaja dzialanie czujnikow, u mnie nawet jeden wchodzl na dach zeby zobaczyc jaki jest wentylator do usuwania spalin ze stacji ale to tylko dlatego ze wentylator jest zbiorczy dla serwisu i stacji. Poza tym posadzka sprawdzana pod wzgledem rownosci i odchylenia , certyfikaty i legalizacje urzadzen, tablice informacyjna czy sa na nich obowiązujące przepisy, zakres kontroli oraz co mnie zdziwilo przyczepil sie do mojego kolegi diagnosty ze na wizytowce przypietej do swierzo wykrochmalonego fatrucha :D nie posiada numeru swoich uprawnien. ( JA MIAŁEM WPISANE :-D

Napisano

Nie przejmujcie się, bo u każdego znajdą coś nowego ,,,

u jednych żądają taśmy zwykłej 5-cio metrowej, u innych stalowej 10-cio metrowej,,,

można podważyć zmywalność ścian, jeśli nie ma płytek, muszą być wypełnione karty przeglądów okresowych nawet przy pierwszym odbiorze,

i wierzcie mi , nie wszystkie wymagania znajdziecie w dziennikach ustaw.

Napisano
muszą być wypełnione karty przeglądów okresowych nawet przy pierwszym odbiorze,

u mnie akurat tego nie wymagali

ponadto przepisy oprócz ADR miałem na CD, było ok. podobnie katalogi, ale przyczepił się do katalogu motocykli i ciężarówek - trzeba było uzupełnić

przepisy wymagane, a zamieszczone na stronach TDT też nie wyczerpały wymagań o kilka trzeba było uzupełnić.

Nie przejmujcie się, bo u każdego znajdą coś nowego ,,,

dokładnie tak, jak chcą to zawsze coś znajdą.

Napisano
ale przyczepił się do katalogu motocykli

dokładnie ,,, koniecznie japońskich ,,,

[ Dodano: 06-01-2010, 19:24 ]

u mnie akurat tego nie wymagali

to kolejny dowód na to, że "u każdego coś nowego" - nie dziwię się, robiłbym tak samo, gdyż nie znacie dnia ni godziny ,,,