tomaszmaczo85 Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Koledzy mam takie pytanko. Przyjezdza na stacje klient z autem ktore jest zarejstrowane na niego w hiszpani. Własnie wyszedl mu przeglad (a jest akurat u rodziny w Polsce) a za 2 tyg wraca znów do hiszpani.Czy moge mu wykonac badanie techniczne b z tego co wiem do tej pory nie mozna bylo a rozmawialem dzisiaj ze "znawca" przepisów i twierdzi ze moge mu zrobic takie badanie.Jak sie na to zapatrujecie??
ketiw38 Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Zapatrujemy się na to tak, że robisz mu badanie i wystawiasz zaświadczenie, które jest ważne tylko na terenie polski. Ot i wszystko. A to że klient wyjeżdza na wakacje i nie dopulnuje tego, że mu się przegląd kończy w czasie wakacji zagranicznych to jego problem.
Psuj Napisano 4 Grudzień 2009 Napisano 4 Grudzień 2009 Wystarczy użyć opcji SZUKAJ i znaleźć, np http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=6200&highlight=granic%B1 "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi