PinguVanEx Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Witam, mam pytanie czy ktos z obecnych forumowiczow zna przepisy dotyczace przednich kierunkowskazkow ? Chcialem sam poszukac w kodeksie ale nie posiadam, kodeksu z takimi informacjami Moze ktos zna dobry kodeks gdzie sa dokladne parametry podane dotyczace homologacji pojazdu, badan technicznych itp. A teraz wracajac do tematu, podoba mi sie pewna przerobka kierunkowskazow w vw golf 3, mianowicie zmiana ich polozenia. Czy takie cos przeszlo by badania techniczne ? Przykladowe zdjecie: Pozdrawiam Cytuj
JANUSZ60 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Byle były nie niżej niż 35 cm od podłoża ,, Cytuj
mmiodzio Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 A kierunkowskazy boczne te >cudeńko < ma ??? Cytuj
PinguVanEx Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 "Przykladowe zdjecie: " to jest tez anglik swoja droga, po prostu szukalem zdjecia z ta przerobka. A boczne kierunki sa wymagane ? wiem ze kiedys byly wymagane jak byl hak a teraz nie mam pojecia. Rozumiem ze przednie kierunki musza byc 35cm od podloza wiec bardzo dziekuje za informacje Jaki kodeks polecacie gdzie znajde na takiego typu pytania odpowiedzi, poniewaz nie chcial bym spamowac forum Czy kierunkowskazy musza miec homologavje, czy moga byc z innego pojazdu, czy moga byc w reflektorze w stylu golfa 4 ? Pozdrawiam Cytuj
mmiodzio Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 (Dz. U. z 2003r. Nr 32, poz. 262 z późn. zm. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.) >> parag. 11.Tu poczytaj. [ Dodano: 08-12-2009, 19:36 ] I jeszcze w tym samym Dz.U. zobacz załącznik nr.6 parag.2.: Światła zamontowane na pojeździe powinny odpowiadać warunkom podanym w poniższej tabel itd. [ Dodano: 08-12-2009, 19:38 ] a co do homologacji to zobacz >>też w /w Dz.U. >>parag.10 Cytuj
Jacdiag Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 najładniejsze na tym zdjęciu to idealnie wypolerowany parking Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Jackow Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 A kierunkowskazy boczne te >cudeńko < ma ??? Pewnie w lusterkach . Ford Focus (wersje do 2001 r) ma podobnie umieszczone kierunki jak w Golfie na foto. Cytuj
PinguVanEx Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 Witam, a czy moge umiescic kierunkowskazy za atrapa chlodnicy gdzie atrapa nie zaslaniala by swiatla ? Kierunkowskazy dedykowane do golfa 2 ( poniewaz sa waskie ). Zrobilem na szybko zdjecie podgladowe Cytuj
mirek.g Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Nie możesz,bo chyba nie spelnisz warunków :odległość od bocznego obrysu nie dalej niż 400 mm i odległóść między nimi 600 mm Cytuj
ketiw38 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Witam, a czy moge umiescic kierunkowskazy za atrapa chlodnicy gdzie atrapa nie zaslaniala by swiatla ? Kierunkowskazy dedykowane do golfa 2 ( poniewaz sa waskie ). Zrobilem na szybko zdjecie podgladowe Zrobiłem na szybko napisałem na szybko i niestety nie poczytałem bo to już za długo a kolega mmiodzio dał odpowiedź uniwersalną i dokładną Cytuj
PinguVanEx Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 z checia bym poczytal ale nie posiadam kodeksu z pelnymi ustawami ;/ a jak sie zapytalem gdzie owy nabyc to nikt nie odpisal Nie możesz,bo chyba nie spelnisz warunków :odległość od bocznego obrysu nie dalej niż 400 mm i odległóść między nimi 600 mm a zakladajac ze odleglosci sie zgadzaja (np. 30cm od obrysu i 70cm miedzy nimi)? Cytuj
adam1501 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 a jak sie zapytalem gdzie owy nabyc to nikt nie odpisal O tutaj masz wszystko nic nie musisz nabywać :http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=6205 a zakladajac ze odleglosci sie zgadzaja (np. 30cm od obrysu i 70cm miedzy nimi)? Jeżeli spełnisz wymagania określone w w/w dzienniku to kto śmie się przyczepić. Cytuj
mirek.g Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 z checia bym poczytal ale nie posiadam kodeksu z pelnymi ustawami ;/ a jak sie zapytalem gdzie owy nabyc to nikt nie odpisal Nie możesz,bo chyba nie spelnisz warunków :odległość od bocznego obrysu nie dalej niż 400 mm i odległóść między nimi 600 mm a zakladajac ze odleglosci sie zgadzaja (np. 30cm od obrysu i 70cm miedzy nimi)? Cytuj
abcs Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Czy taki pojazd nadal można uważać za homologowany? Homologacja obejmuje przecież rozkład punktów świetlnych, widoczność świateł, układ instalacji elektrycznej. Cytuj
ketiw38 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 tak można pod warunkiem, że spełnia kryteria Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi