abc Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 od 13.12.2009r. obowiązuje nowe rozporządenie dotyczące CEPiK nowy wzór sprawozdania itp. http://lex.pl/serwis/pdf/d09g26.pdf Pozdrawiam abc ps tutaj trochę czytelniejsza wersja http://www.cokprm.gov.pl/files/baza_wydawnictw/dziennik/2009/dzienniki_full/DU2102009-72.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 sprawozdanie przypomina PIT-a, ciekaw jestem kto ma się pod tym podpisać diagnosta, czy księgowa? chodzi o datę przelewu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 15 Grudzień 2009 Share Napisano 15 Grudzień 2009 sprawozdanie przypomina PIT-a, ciekaw jestem kto ma się pod tym podpisać diagnosta, czy księgowa? chodzi o datę przelewu.pozdrawiam Raczej księgowa bo to ona robi przelewy...Dzięki za udostępnienie rozporzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 to znaczy że CEPiK za grudzień ma byc już w tym formacie? Czy w programie Stacja będzie to można wypełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 no i zrobiłem pierwsze sprawozdanie wg nowego wzoru, tylko datę przelewu zostawiłem dla księgowej. myślę, że jak wpisze długopisem to nic się nie stanie. a wyszło tak, ponieważ siedziba firmy jest w innej miejscowości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_g Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Moje księgowe dzwoniły do cepiku i dowiedziały się, że będą przyjmować na starym formularzu aż nie pojawi się informacja na ich stronie http://www.cepik.gov.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Moje księgowe dzwoniły do cepiku i dowiedziały się, że będą przyjmować na starym formularzu aż nie pojawi się informacja na ich stronie Tu nasuwa mi się pytanie : Co jest ważniejsze informacja na stronie internetowej czy rozporządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_g Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Sam chciałem wysłać na nowym formularzu, ale księgowe tupały i dostały stary wydruk ze Stacji. Postem chciałem zwrócić uwagę że sam zainteresowany nie jest przygotowany na nowe przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 sam zainteresowany nie jest przygotowany na nowe przepisy. po staremu było tak dobrze i komu to przeszkadzało [ Dodano: 04-01-2010, 21:12 ] POP teraz mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segretto Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Witam!! Powiedzcie mi proszę gdzie znajdę gotowy formularz do uzupełnienia. Wszędzie są tylko wzory. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bohdang Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Program do prowadzenia rejestru badań powinien umożliwić odpowiedni wydruk. Jeśli nie masz takiego programu, to musisz zamówić formularze w drukarni, według opublikowanego wzoru, lub po prostu drukować formularz z Dziennika Ustaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 musisz zamówić formularze w drukarni, według opublikowanego wzoru, ewentualnie sam ( lub przy pomocy informatyka ) zrób taką tabelę w exelu, ofisie lub innym programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segretto Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Panowie znalazłem coś takiego: http://piskp.pl/admin/wyswig/pliki/esklep1//projekty_aktow_prawnych/2009/Zalacznik_do_rozporzadzenia_-_wzor_sprawozdania.pdf Problem jest tylko z punktem 0.4 (jest niepełny). Jeżeli ma ktoś chwile czasu i ochoty uzupełnijcie ten punkt i wstawcie proszę poprawione:-) Mnie niestety szef juz goni do roboty:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 A ja wypełniłem wg nowego wzoru i na wszelki wypadek załączyłem stary wzór. No i co musiałem wydrukować DZU dla Pani księgowej, bo nie wiedziała co ja che i na jakiej podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Moja księgowa dzwoniła do CEPIKU i usłyszała że raport za grudzień ma być na nowym wzorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 A moja dzwoniła i usłyszała, że spoko, że na starym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 No widzicie, a ja nie dzwoniłem i podobnie jak Wy nie wiem na jakim ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Dlatego ja dałem na nowym i na starym - bo nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 A ja nie dzwoniłem i wiem że niewiem Wyśle w piątek może do tego czasu wyjdzie jakiś nowy wzór :D U nas nigdy nic niewiadomo Do 10-go mamy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segretto Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Dzwoniłem przed momentem do CEPiKu. Bardzo uprzejma Pani wyjaśniała mi ze sprawozdanie za grudzień 2009 może być na starym druku ponieważ z nowymi są jeszcze problemy (gotowe formularze do druku itp.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 nowymi są jeszcze problemy (gotowe formularze do druku itp.) Łe tam problemy tu gdzieś na forum taki elegancki formularz widziałem niech se ściągną jak mają problemy a wypełnić to już każdy chyba (chyba ????) umie Jak zwykle coś wymyśleli a teraz dopiero myślą jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Moje księgowe dzwoniły do cepiku i dowiedziały się, że będą przyjmować na starym formularzu aż nie pojawi się informacja na ich stronie Tu nasuwa mi się pytanie : Co jest ważniejsze informacja na stronie internetowej czy rozporządzenie? i to jest niestety ciągle nasze podstawowe pytanie odnośnie przepisów nas obowiązujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasciuszko Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 Odświeżam temat jak robimy za m=c styczeń z tym Cepikiem ? Czy będzie może aktualizacja w programie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 28 Styczeń 2010 Share Napisano 28 Styczeń 2010 A tutaj napisane i nie trzeba odswieżać http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=7052&postdays=0&postorder=asc&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskpL Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 dzięki , chyba wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi