edek13 Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Witam, jak w temacie przymierzam się do przenosin całego systemu STACJA 2000 na nową maszynkę bo stara już ledwo zipi. Proszę o wskazówki na co zwrócić uwagę i czego przypilnować aby nie było kłopotów. Łopatologiczny instruktaż mile widziany. P.S. Pierwszy post na forum witam serdecznie i przepraszam za ewentualne naruszenia regulaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Pozdrawiam serdecznie MIGRACJA - najprościej: 1. Na nowej maszynie instalujemy sterowniki klucza sprzętowego (CD - Inne/Hasp), zawsze wybierając opcję: "z linii poleceń" 2. Z dowolnej płytki instalujemy program STACJA. 3. Stworzony katalog NORCOM - usuwamy (w nim i tak nic nie ma). 4. Ze starego kompa przegrywamy na nowy komputer cały katalog NORCOM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Co do pkt 3 mam wątpliwości - bo powinno być: nic ważnego nie ma To tak do metody tzw łopatologi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek13 Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 Ok po przenosinach, program daje radę, mam tyko wątpliwości czy zadziała drukareczka fiskalna po COM1, nie mogłem sprawdzić bo już po zamknięciu ale mam nadzieję, że da radę. Dzięki za dotychczasową pomoc. Musiałem zmienić w administracyjnych nr COM i poszło, DUŻE podziękowania dla serwisu, czemu NORCOM nie robi Windowsa z takim wsparciem każdy produkt to hit. Jeszcze raz dzięki bardzo za pomoc, pierwsze doświadczenia z firmą bardzo pozytywne, pełen profesjonalizm i cierpliwość. SERDECZNE DZIĘKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi