Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Jak bezboleśnie przerowadzić migrację STACJI 2000.

edek13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie przymierzam się do przenosin całego systemu STACJA 2000 na nową maszynkę bo stara już ledwo zipi. Proszę o wskazówki na co zwrócić uwagę i czego przypilnować aby nie było kłopotów. Łopatologiczny instruktaż mile widziany.

P.S.

Pierwszy post na forum witam serdecznie i przepraszam za ewentualne naruszenia regulaminu.

Pozdrawiam serdecznie :)

MIGRACJA - najprościej:

1. Na nowej maszynie instalujemy sterowniki klucza sprzętowego (CD - Inne/Hasp), zawsze wybierając opcję: "z linii poleceń"

2. Z dowolnej płytki instalujemy program STACJA.

3. Stworzony katalog NORCOM - usuwamy (w nim i tak nic nie ma).

4. Ze starego kompa przegrywamy na nowy komputer cały katalog NORCOM.

:D

Ok po przenosinach, program daje radę, mam tyko wątpliwości czy zadziała drukareczka fiskalna po COM1, nie mogłem sprawdzić bo już po zamknięciu ale mam nadzieję, że da radę.

Dzięki za dotychczasową pomoc.

Musiałem zmienić w administracyjnych nr COM i poszło, DUŻE podziękowania dla serwisu, czemu NORCOM nie robi Windowsa z takim wsparciem każdy produkt to hit. Jeszcze raz dzięki bardzo za pomoc, pierwsze doświadczenia z firmą bardzo pozytywne, pełen profesjonalizm i cierpliwość. SERDECZNE DZIĘKI.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.