Diagnose Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? Cytuj
jarolud Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? A dlaczego US odesłał Na piśmie oczywiście Niech oni podadzą podstawy prawne dlaczego masz coś na vat sprawdzać . To zależny też co Pani chce ma swoich księgowych ? Sposób rozliczania się z US U mnie US chce homologację z ładownością na auto i nic więcej od SKP nie chcą. Cytuj
Diagnose Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? A dlaczego US odesłał Na piśmie oczywiście Niech oni podadzą podstawy prawne dlaczego masz coś na vat sprawdzać . To zależny też co Pani chce ma swoich księgowych ? Sposób rozliczania się z US U mnie US chce homologację z ładownością na auto i nic więcej od SKP nie chcą. I taka homologacja została przedstawiona.Jak dla mnie również oficjalna odpowiedz z urzędu rozjaśni nieco sprawę.Ale szukam kruczka odnośnie dwóch sposobów uzyskania odpisu Vat...Okazuje sie jednak ze chodziło o odpis całej kwoty za zakup auta więc sprawa nieaktualna.Dziękuje za podpowiedż Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi