Diagnose Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarolud Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? A dlaczego US odesłał Na piśmie oczywiście Niech oni podadzą podstawy prawne dlaczego masz coś na vat sprawdzać . To zależny też co Pani chce ma swoich księgowych ? Sposób rozliczania się z US U mnie US chce homologację z ładownością na auto i nic więcej od SKP nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 Mam pytanko do kolegów.Zjawiła się u mnie Pani Mercedesem B Klasą 4 miejscowy z wpisem jako ciężarowy 512 kg ładowności odesłał ja urząd skarbowy twierdząc że nie może uzyskać odpisu Vat.Co w tej sytuacji począć?Którą ustawą się podeprzeć w urzędzie?? A dlaczego US odesłał Na piśmie oczywiście Niech oni podadzą podstawy prawne dlaczego masz coś na vat sprawdzać . To zależny też co Pani chce ma swoich księgowych ? Sposób rozliczania się z US U mnie US chce homologację z ładownością na auto i nic więcej od SKP nie chcą. I taka homologacja została przedstawiona.Jak dla mnie również oficjalna odpowiedz z urzędu rozjaśni nieco sprawę.Ale szukam kruczka odnośnie dwóch sposobów uzyskania odpisu Vat...Okazuje sie jednak ze chodziło o odpis całej kwoty za zakup auta więc sprawa nieaktualna.Dziękuje za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi