Skocz do zawartości
“Wyzwania współczesnej diagnostyki pojazdów - Hybrydy, Motocykle, Tachografy - Cykl Szkoleń 30 lat IT.NORCOM” - POZNAŃ ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Już za grudzień rozliczenie po nowemu cepiku.Skąd wziąć druki rozliczenia? :shock:

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JACEK GUZ

7

• ketiw38

5

• Kolanko

5

• hiubowawa

4

Napisano

Internetowy System Aktów Prawnych - isap.sejm.gov.pl

Napisano

Kto powinien wypełnić księgowość czy diagnosta?

Napisano
Kto powinien wypełnić księgowość czy diagnosta?

Jezeli masz księgową która Ci robi inne rozliczenia to dajesz jej i finito... :D

Napisano
Internetowy System Aktów Prawnych - isap.sejm.gov.pl

pytałem skad wziac oryginał tego czegos a tam jest wzór

no chyba ze można se to druknac wypełnic i bedzie gito??????????

Napisano

Ja na wszelki wypadek zrobiłem sobie szablon w open office calk /MS Office nie mam na stacji/ i będę na nim jechać dopóki się nie obudzi mój dostawca oprogramowania, a z doświadczenia wiem, że to może potrwać 8)

Napisano

a można wypełnić wydrukowany wzór i taki wysłać?

Napisano
można wypełnić wydrukowany wzór i taki wysłać

Oczywiście ze tak... :)

Napisano

Mój dostawca oprogramowania opublikował na swojej stronie aktualizację. Ściągnąłem i zrobiłem roboczy wydruk. Całkiem ładnie wkomponował program dane w okienka tego PIT-a.

Jest Oki.

Pozdrawiam

Napisano

Ciekawe na strone cepiku są tylko stare nieaktulne wzory sprawozdań , brak numerów kont i adresu na jaki wysyłać cepik ( do MSWiA czy Departamentu Ewidencji ...) a może szukam nie tam gdzie trzeba??

Napisano

Par. 5 publikowanego powyżej rozporządzenia odsyła w sprawie konta do Ustawy (art.80d; ust.2). Ustawa się w tym punkcie nie zmieniła, więc stary numer konta jest jak najbardziej obowiązujący.

Pozdrawiam

Napisano

Ja tam czekam aż po nowym roku ukaże się gotowy formularz w moim programie i aby się wyrobić z wyslaniem do 10-tego :)

Napisano

Małe info dla zainteresowanych - nowa wersja systemu STACJA.2000 będzie dostępna zaraz po Nowym Roku, już z gotowym formularzem, częściowo wypełnianym przez program.

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

A numer konta i adres na który wpłacamy jest mam nadzieje nie zmieniony :) Pytam tak dla pewności :)

Napisano
Małe info dla zainteresowanych - nowa wersja systemu STACJA.2000 będzie dostępna zaraz po Nowym Roku, już z gotowym formularzem, częściowo wypełnianym przez program.
5 stycznia i nic, co to znaczy zaraz po nowym roku? :cool: Rozumie ze zamieszanie na poczatku roku, ale 10 juz blisko.
Napisano

Stanowisko MSWiA (dzisiejszy telefon) jest następujące: sprawozdania za grudzień można przesyłać tak na starych, jak i na nowych drukach.

W związku z powyższym nad nową wersją pracujemy bardzo spokojnie - Wy po prostu robicie wszystko wg dotychczas przetartych szlaków ... :) :)

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Dzieki Norbert za szybka odpowiedz, jutro wysylam na starym wzorze.

Napisano

To jak ijm wysyła stare to ja też, w końcu jak by coś to mam podkładkę że kolega też tak zrobił :)

Napisano
ijm wysyła stare
Przepraszam Cie Tomek. ijm wczoraj klamal :oops: , wiem dobrze ze od wczoraj zmienil zdanie :razz: i dzis wyslal na nowym wzorze.
Napisano

A ja wysłałem na starym :D

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.