speede Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Witam, niedlugo bede musial nadac nadac numer VIN dla przyczepy z rokiem produkcji 2010. W poprzednich latach wpisywalem i wybijalem od 1-9 czyli 2001 , 2002 itd w pozycji 10 numeru VIN. Co nalezy wpisac w ta pozycje jesli pojazd zostanie wyprodukowany w 2010 roku tak aby rozkodowujac zgadzal sie rok produkcji? Wyczytalem ze nalezy wpisac : "A" ale po rozkodowaniu mam rok produkcji 1980.Czy jest poprawnie Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
adam1501 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Przecież Ty dostaniesz numer z WK w postaci decyzji a jego struktura i wzór ma być zgodny z Dz.U. 186 poz 1322 z 2007 ze zmianami załącznik nr 9. Cytuj
Nowicjusz Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Wyczytalem ze nalezy wpisac : "A" ale po rozkodowaniu mam rok produkcji 1980.Czy jest poprawnie Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Dobrze czytasz A jest dla 1980 i 2010. No ale chyba rozróżnisz pojazd z 1980 a 2010. A po drugie VIN-u ty nie nadajesz. A jak chodzi o SAM-y no to było np; 09 w kodzie a teraz będzie 10 pozostałe znaki bez zmian lub według kolejności. Coś się kolego zakręciłeś Cytuj
blakop Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 VIN z założenia ma identyfikować pojazd na 30 lat - tak mówi norma. Przyjęto więc, że po tym okresie pewne człony będą mogły się powtarzać, bo i tak nie istnieje praktyczne prawdopodobieństwo pokrycia się całych nr, a i odróżnienie i identyfikacja nowej konstrukcji od 30-sto letniej nie powinno nastręczać problemów... Cytuj
speede Napisano 28 Grudzień 2009 Autor Napisano 28 Grudzień 2009 Czyli w pozycje 10 wpisuje A. Chodzilo mi o wpisanie w wyciag i wybicie na tabliczce. A co sie dzieje jesli to bedzie rok 2011? Cytuj
zjc Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 A co sie dzieje jesli to bedzie rok 2011? będzie następna litera alfabetu Cytuj
adam1501 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Czyli w pozycje 10 wpisuje A. Chodzilo mi o wpisanie w wyciag i wybicie na tabliczce. A co sie dzieje jesli to bedzie rok 2011? Jesteś pewien? Czytałeś załącznik, który Ci podałem "...c) człon trzeci (6 znaków) - sześciocyfrowy kolejny numer porządkowy, w którym pierwsze dwie cyfry stanowią ostatnie dwie cyfry roku nadania numeru..." Cytuj
Jacdiag Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Witam, niedlugo bede musial nadac nadac numer VIN dla przyczepy Nr VIN nadaje PRODUCENT Coś się kolego zakręciłeś :D Cytuj
blakop Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Momencik - mam wrażenie, że kolega speedy niekoniecznie reprezentuje tu brać diagnostyczną - może jest pracownikiem producenta jakichś tam pojazdów (przyczep), na który ów producent posiada przyznany przez PIMOT VIN i zastanawia się jak przestawić numerację z początkiem nadchodzącego roku. Wypowiedź na to by wskazywała. Cytuj
llary Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Wypowiedź na to by wskazywała.więc tak jak sam napisałeśnalezy wpisac : "A"pomimo że pod tą literą kryją się dwie daty1980 i 2010 Cytuj
speede Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 Witam, nie jestem diagnostą a poprostu chcialem sie upewnic jak jest z tym rokiem, bo wczesniej nie moglem znaleźć jakiejś konkretnej odpowiedzi. Ale dzieki waszej niepewnosc rozwiazana. Co do czlonu VDS -6 znakow jest to czlon okreslajacy pojazd, a nie rok.VIn oczywiscie jest nadany przez PIMOT a jedynie chodzilo mi o numeracje roku w kolejnych tak jak to pisalem.Pozdrawiam Cytuj
tadeusz p. Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Momencik - mam wrażenie, że kolega speedy niekoniecznie reprezentuje tu brać diagnostyczną - może jest pracownikiem producenta jakichś tam pojazdów (przyczep), na który ów producent posiada przyznany przez PIMOT VIN i zastanawia się jak przestawić numerację z początkiem nadchodzącego roku. Wypowiedź na to by wskazywała. Wszystko na to wskazuje że o to chodzi. Cytuj
zjc Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 jedynie chodzilo mi o numeracje roku w kolejnych tak jak to pisalem. a już myślałem, że sprawdzasz naszą wiedzę w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi