popo Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 czesc i wszystkiego naj . Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic. 1.zdemontowac siedzenia z tylu i załorzyc przegrode za przednimi siedzeniami w serwisie lub warsztacie posadajace uprawnienia PKD20b 2.zmiany konstrukcyjne ilosc miejsc z 4 na 2 (i w koncu za ile i co piszecie w zaswiadczeniu) 3.badanie dodoatkowe na vat Cytuj
ketiw38 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Po pierwsze Vat 1 - jeden rząd siedzeń - na resztę chyba znasz odpowiedz Cytuj
Nowicjusz Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 czesc i wszystkiego naj . Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic. A mógłbyś jakieś dane podać jaki to pojazd. Cytuj
bohdang Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Kolego "popo", pamiętaj też o tym, aby podrodzaj tego pojazdu był określony przez producenta, jako van, lub wielozadaniowy. Tylko w takim przypadku możesz uznać go za spełniający warunki dla VAT 1. Oczywiście, również - jeden rząd siedzeń i właściwa przegroda za tym rzędem siedzeń. Cytuj
bohdang Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Może spełnić warunki tylko dla VAT 1. Innej możliwości nie ma. Przecież właśnie pytałeś w swoim poście o VAT 1? cyt.:"Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic." Cytuj
Regan55 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic ?????????????????????????????????????????????? Cytuj
JACEK GUZ Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 czesc i wszystkiego naj . Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic.1.zdemontowac siedzenia z tylu i załorzyc przegrode za przednimi siedzeniami w serwisie lub warsztacie posadajace uprawnienia PKD20b 2.zmiany konstrukcyjne ilosc miejsc z 4 na 2 (i w koncu za ile i co piszecie w zaswiadczeniu) 3.badanie dodoatkowe na vat Zmienić auto na spełniajace warunki VAT-1 i po problemie Cytuj
Nowicjusz Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Może spełnić warunki tylko dla VAT 1. Innej możliwości nie ma. Przecież właśnie pytałeś w swoim poście o VAT 1? cyt.:"Jak to ugrysc samochud ciezarowy 4 miejsca siedzace a potrzebne jest vat 1 co zrobic." To zdecyduj się kolego "popo" o co pytasz Cytuj
popo Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Napisano 4 Styczeń 2010 1.zdemontowac siedzenia z tylu i załorzyc przegrode za przednimi siedzeniami w serwisie lub warsztacie posadajace uprawnienia PKD20b czy mozma gdzies indziej 2.zmiany konstrukcyjne ilosc miejsc z 4 na 2 ( jakie badanieczy okresowe i dodatkowe czy okresowe i dodatkowe i po kolizyjne i w koncu za ile i co piszecie w zaswiadczeniu) 3.badanie dodoatkowe na vat 1 to na koncu czy dobrze czy nie Cytuj
bohdang Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Uprawniony przedsiębiorca dokonuje zmian, polegających na: 1 -wymontowaniu tylnych foteli, 2- właściwym zabezpieczeniu punktów kotwienia tychże foteli, 3- trwałym zamontowaniu homologowanej przegrody za pierwszym rzędem siedzeń. Klient przedstawia auto do badania w uprawnionej SKP. Na uprawnionej SKP, uprawniony diagnosta wykonuje badanie "po zmianach". W skład tego badania wchodzi zakres badania okresowego + zakres badania dodatkowego po zmianach w/g pkt 1 i 2 działu I, załącznika nr 4 + ustalenie nowych danych technicznych, w/g działu II, załącznika nr 4. Kasuje się za badanie okresowe i za badanie dodatkowe. Jeśli zajdzie taka potrzeba, wyznacza się termin następnego badania technicznego zgodnie z ustawą PORD. Wystawia się zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu, w/g załącznika nr2 + opis zmian w/g załącznika nr5. Oczywiście wszystko w/g Dz.U. nr 155 z 2009r. Klient udaje się z tymi dokumentami do WK. Tam zostaje wymieniony DR. Po otrzymaniu nowego DR lub z PC zgłasza się na uprawnioną SKP w celu wykonania badania potwierdzającego spełnienie wymagań dla VAT 1, określonych w ustawie o VAT. Uprawniony diagnosta wykonuje badanie dodatkowe w/g pkt 1, działu I, załącznika nr1 oraz w/g pkt 7, działu I, załącznika nr4., kasuje 50-zł w/g poz.6.11 tabeli opłat i jeśli pojazd odpowiada warunkom określonym w ustawie o VAT (podrodzaj van lub wielozadaniowy - koniecznie), wystawia zaświadczenie w/g załącznika nr2 w 1-oryginał + 2- kopie. Cytuj
Nowicjusz Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 3.badanie dodoatkowe na vat 1 to na koncu No bo wcześniej nie spełnia VAT 1 Cytuj
llary Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 wystawia zaświadczenie w/g załącznika nr2 w 1-oryginał + 2- kopie.a po co dwie kopie przecierz jak chcą mieć zaświadczenie dla siebie to sobie zrobią ksero Cytuj
Nowicjusz Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 a po co dwie kopie przecierz jak chcą mieć zaświadczenie dla siebie to sobie zrobią ksero Zawsze mówię że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu Cytuj
bohdang Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Nie jest to ani faszyzm, ani nadgorliwość. Po prostu takie są zalecenia ITS i PISKP. Dla dobra klienta. Cytuj
Nowicjusz Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Po prostu takie są zalecenia ITS i PISKP. Dla dobra klienta. Ja tam daje oryginał tylko i nigdy jeszcze nikt nie odważył się po kopie wrócić Bo jak by się wrócił to bym dał Cytuj
llary Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Ja tam daje oryginał tylko i nigdy jeszcze nikt nie odważył się po kopie wrócić Bo jak by się wrócił to bym dał Byś ino szybko włanczał drukarke i drukował tą kopie albo nawet dwie.... A wracając do tematu no to jest jescze opcja ale to już na Vat2 aby uciąć karoserie do elementów nośnych za tylnymi siedzeniami, zaślepić powstała dziure no i zrobić osobną przestrzeń ładunkową Cytuj
bohdang Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Uchodzę w swojej okolicy za "ostrego" diagnostę, szefostwo mnie nienawidzi za tę moją "ostrą" postawę wobec klientów, ale po przeczytaniu Waszych postów, moje twarde serce już nie czuje się osamotnione w tej "ostrości", bo gdzie mi tam do Was i do Waszej "ostrości"?! Cytuj
llary Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Można być np ostrym jak seta no najczęściej na 40% a reszta to woda Cytuj
adam1501 Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Uchodzę w swojej okolicy za "ostrego" diagnostę, szefostwo mnie nienawidzi za tę moją "ostrą" postawę wobec klientów Skąd ja to znam , w kupie to i umierać raźniej Cytuj
popo Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Napisano 6 Styczeń 2010 a gdzie to jest napisane ze homologowanej przegrody Cytuj
adam1501 Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 a gdzie to jest napisane ze homologowanej przegrody W warunkach technicznych w paragrafie 8 gdzie mowa jest o przegrodzie o odpowiedniej wytrzymałości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi