DARIO64 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Sprawa dotyczy Skody Octavii 2004r.,ciężarowa,miejsc 4,krajowa salonowa,w dowodzie rejestracyjnym wpisany numer świadectwa,klient drugi właściciel nie dostał świadectwa od pierwszego właściciela(nie może znależść).W salonie gdzie był kupiony powiedzieli że tak długo takich dokumentów nie trzymają natomiast w Poznaniu powiedzieli że odpisów świadectw nie wydają. Czy w takiej sytuacji klient stoi na straconej pozycji?Ostatnio mieliśmy kilka takich podobnych przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Czy w takiej sytuacji klient stoi na straconej pozycji?Ostatnio mieliśmy kilka takich podobnych przypadków Dlaczego..???Niech klient zwróci sie na piśmie do serwisu i uzyska powód odmowy uzyskania odpisu homo...!!! [ Dodano: 23-01-2010, 21:52 ] Ps.U nas klienci nie mają z tym problemu.Wiem o tym coś bo wydajemy plakietki do sam. na wjazdu do stref ekologicznych w niektórych miastach w Niemczech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 Niech klient zwróci sie na piśmie do serwisu i uzyska powód odmowy uzyskania odpisu homo...!!! A co dalej po ewentualnym uzyskaniu odmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 A co dalej po ewentualnym uzyskaniu odmowy. Nie wiem czy dobrze kuman ale musi być jakiś oficjalny przedstwiciel SKODY na Polskę i do nich się zwrócić w tej sprawie. Postaram sie w poniedzialek coś u nas dowiedziec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 Nie wiem czy dobrze kuman ale musi być jakiś oficjalny przedstwiciel SKODY Jest w Poznaniu , przez telefon załatwili odmownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 przez telefon załatwili odmownie To niech zrobi tak jak Ci pisałem wcześniej.Niech napisze pismo i powoła się na rozmowę tel. Niech mu podadzą konkretny powód bo to co mu powiedzieli to tylko zwykła spychologia...!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Regan - ale SKODA AUTO POLSKA to nie żaden urząd, czy instytucja państwowa, żeby musieli dawać odmowy na piśmie, czy w ogóle się tłumaczyć z czegokolwiek... Inaczej mówiąc jak najbardziej maja prawo powiedzieć "mamy pana w du..e i co nam Pan zrobi?" Proponuje uderzyć z pismem proszącym o kopie homo do wydziału komunikacji gdzie była pierwsza rejestracja (spojrzeć w KP jaki to WK, jaki nr rejestracyjny itd.) - wysłać im ksero aktualnego DR, karty pojazdu, dowodu zakupu itd. dokumentując tym samym prawo własności do pojazdu. Jak pójdzie na piśmie WK musi się ustosunkować. Powołać się do tego na kpa i rozdział o udostępnianiu akt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Regan - ale SKODA AUTO POLSKA to nie żaden urząd, czy instytucja państwowa Dobrze-zgadzam się nawet ale nie do końca.... maja prawo powiedzieć "mamy pana w du..e i co nam Pan zrobi?" Tez mają takie prawo.Tylko będąc na miejscu tego faceta w roz.tel.lepiej jednak na piśmie powiedziałbym gdzie się z tym problemem udam/środki mas.przekazu, producent/ i wystawię im odpowiednią opinię na temat ich dzialalności...!!! Podejrzewam ze napewno jakiś odzew z ich strony będzie.Jaki to tez trudno powiedzieć.Nie sprobujesz,nie będziesz wiedział...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Był kiedyś taki film "Panie - to się do prasy nadaje" - widzę, że jesteś entuzjastą tego powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 że jesteś entuzjastą tego powiedzenia Nie uwidisz,nie pasmatrisz to nie uwierzysz...!!!Od czegos trzeba zawsze zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 No fakt... jak mi ktoś mówi, że pójdzie do prasy, to od razu robię nogawkami i robię wszystko, czego klient chce... To taki koncern SKODY chyba tym bardziej, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 i robię wszystko, czego klient chce Ja nie chcę wszystkiego ja chcę tylko czy az tylko homo....!!!!! Bo wg.mnie to jest ich z.......m obowiązkiem taki świstek papieru wydać.... Taką postawę mozna tlumaczyć jedynie lekcewazeniem klienta... Klient nasz pan dopóty dopóki nie zostawi u nas kasy a pózniej to juz mozesz w.........ć..... Czy ja az tak duzo chcę...????? Dlaczego w innych serwisach nie ma takiego problemu/znam ten temat pisalem wcześniej/.Przeciez nikt nie mówi zeby to robili za darmo/inni tak robią/ja chcę za to zaplacic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 Klient nasz pan dopóty dopóki nie zostawi u nas kasy a pózniej to juz mozesz w.........ć..... No niestety takie wniski można wyciągnąć w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elliot Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Inaczej mówiąc jak najbardziej maja prawo powiedzieć "mamy pana w du..e i co nam Pan zrobi?" Parafrazując cytat z Misia: Kierownik: Niech pan nie krzyczy na naszego pracownika. Ja tutaj jestem Kierownikiem! Nie mamy pańskiej homologacji i co pan nam zrobi ?! Pracownik (do kierownika): Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam?! Kierownik: Tu pisze! Niech pan se przeczyta. [Widać tabliczkę z napisem: “ZA ZAGUBIONE HOMOLOGACJE PRACOWNIK DZIAŁU HOMOLOGACJI NIE ODPOWIADA”] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi