arkkuk Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Witam!Ukończyłem liceum ogólnokształcące i studia wyższe na kierunku zarządzanie jak również posiadam 6 lat praktyki w zawodzie mechanika samochodowego gdyż mam swój warsztat.Z tego co się orientuje to nie mogę zrobić uprawnień diagnosty poniewaz muszę mięć tytuł technika.Czy ktoś może doradzić co można zrobić w jak najkrótszym czasie by to ominąć?Może jakieś technikum eksternistyczne albo jakiś inny kurs lub doszkolenie.Z góry dziękuje!!! Cytuj
ketiw38 Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 A studiowałeś DZU odnośnie wymagań - bo z tego co się orjętuję to mówi się tam o studiach wyższych kirunkowych oraz innych Cytuj
arkkuk Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Napisano 25 Styczeń 2010 No właśnie studia muszą być o kierunku samochodowym Cytuj
JANUSZ60 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 No właśnie studia muszą być o kierunku samochodowym No właśnie nie muszą ; Dz. U. 2004 nr 246 poz 2469 par 2 pkt 3 zezwala na wyższe inne niż samochodowe przy 4- letniej praktyce,,, pozdrawiam, Mały problem, że studia powinny być techniczne,, Cytuj
arkkuk Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 O kierunku samochodowym nie muszą to prawda ale ja nie mam studiów technicznych,jestem po zarządzaniu Cytuj
Nowicjusz Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 O kierunku samochodowym nie muszą to prawda ale ja nie mam studiów technicznych,jestem po zarządzaniu Ale to masz te studia czy nie Jak Tak to pozostaje No właśnie nie muszą ;Dz. U. 2004 nr 246 poz 2469 par 2 pkt 3 zezwala na wyższe inne niż samochodowe przy 4- letniej praktyce,,, pozdrawiam, Pozdrawiam Cytuj
arkkuk Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 Tak rozumiem ale tam jest mowa o wyższym technicznym a ja jestem po zarządzaniu to nie są studia techniczne czy tam inżynierskie Cytuj
Nowicjusz Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 zarządzaniu to nie są studia techniczne czy tam inżynierskie Najlepiej złóż zapytanie do swojego WK bo u nas to co wydział komunikacji to inaczej interpretuje przepisy. Cytuj
arkkuk Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 ale w dzienniku ustaw jest mowa tylko o technicznym czy to wyższe czy średnie i nie mają tutaj wpływu lata praktyki Cytuj
abc Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 nie mieszajcie pytającemu w rozporządzeniu mowa o wykształceniu średnim lub wyższym ale musi być ono techniczne natomiast specjalność decyduje o ilości wymaganej praktyki ukończenie studiów ekonomicznych [zarządzanie] powoduje że nie posiada pytający wyższego technicznego - czyli pyta jak szybko "zrobić" technikum aby mieć choć wykszałcenie średnie techniczne a lata praktyki nabędzie [nawet 8 lat - gdyby ukończył technikum krawiecki] Cytuj
arkkuk Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 Dziękuje Panu abc w końcu ktoś zrozumiał.Teraz muszę się dowiedzieć co zrobić by szybko zdobyć tytuł technika!Prosze o pomoc!Z góry dziękuje Cytuj
ketiw38 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 np. tak http://www.cku-puck.edu.pl/oferta.php [ Dodano: 26-01-2010, 13:27 ] Lub tak http://www.futura.edu.pl/kierunki,Mechanika,1.html Wystarczy trochę poszperać Cytuj
JANUSZ60 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Wystarczy trochę poszperać A ja myślę, że wystarczy iść do swego WK i spytać co biorą pod uwagę,,, Znam WK gdzie kierowca spełnia warunki , bo to obsługa pojazdu,,, skąd wiecie, że nie ma WK gdzie wystarczy maluchem pojeździć ,,, Poza tym nasz kolega "arkkuk" ma warsztat samochodowy, czyli studia mogą mu tutaj pomóc co najwyżej w komunikacji z klientem,,, uwierzcie mi, nie ma nic lepszego od praktyki ,,, Cytuj
zbigi Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 raczej pilnuja tych wymagan i stosuja sie do Dz. U. 2004 nr 246 poz 2469 . Kazdy sie boi o swoj tylek po tych sensacyjnych doniesieniach mediow... Cytuj
ponti Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 szkoda że nie ma w warszawie stadionu bo zawsze mogłeś pojechać tam i sobie kupić wtedy miał być bardzo szybko tak na marginesie z tego co się orientowałem można się dogadać z dyrektorem szkoły żeby zdawać eksternistycznie jeden rok w jeden semestr. Cytuj
Regan55 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 szkoda że nie ma w warszawie stadionu Ale w Szczecinie jest Turzyn.Nie wiem jak dzisiaj ale kiedyś mozna było kupić pełne wykształcenie...!!!! Cytuj
ketiw38 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Pewno wie to z własnego dośwaidczenia i dlatego się tak cieszy Cytuj
Regan55 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Pewno wie to z własnego dośwaidczenia Cytuj
Kasciuszko Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Panowie , piszecie , że wykształcenie to należy do WK , uważam że to jest istotne przy składaniu dokumentów do egzaminu ponieważ tam własnie jest to weryfikowane i jezeli ktoś zda egzamin otrzymuje zaświadczenie o zdaniu egzamniunu na diagnostę Cytuj
zbigi Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Panowie , piszecie , że wykształcenie to należy do WK , uważam że to jest istotne przy składaniu dokumentów do egzaminu ponieważ tam własnie jest to weryfikowane i jezeli ktoś zda egzamin otrzymuje zaświadczenie o zdaniu egzamniunu na diagnostę Otoz nie; skladasz tylko oswiadczenie pod grozba skladania falszywych zeznan -ze spelniasz jeden z warunkow zawartych w Rozporzadzeniu Ministra. Problemy zaczynaja sie dopiero w WK Cytuj
JANUSZ60 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Otoz nie; skladasz tylko oswiadczenie Dokładnie tak,,, to WK decyduje i decyduje różnie,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi