rezystors Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Witam Policja zabiera dowód rejestracyjny i na pokwitowaniu wypisuje usterki. Czy badanie może być przeprowadzone na podstawowej SKP czy konieczna jest okręgowa? Czy liczba wypisanych usterek lub ich rodzaj ma jakieś znaczenie? Cytuj
Regan55 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Czy badanie może być przeprowadzone na podstawowej SKP czy konieczna jest okręgowa? Moze być przeprowadzone na PSKP pod warunkiem ze posiada w swoim zakresie mozliwośc przeprowdzenia badania pojazdów skierowanych na takie badanie. PSKP bez rozszerzonej działalności nie moze wykonac takiego badania... Cytuj
rurek777 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 może to ro bić skp. podstawowa z rozszerzeniami , lit.-e . Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 może to ro bić skp. podstawowa z rozszerzeniami , lit.-e . Oraz podstawowa SKP nowo otwarta (po zm. przepisów) z urzędu czyli bez literek ,,, oprócz zmian konstrukcyjnych, oczywiście ,,, Cytuj
danielg539 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Może je wykonać również podstawowa SKP bez rozszerzeń jezeli wskazane usterki mieszczą się w zakresie badania okresowego np: zbita szyba, czy łysa opona. Cytuj
markes30 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Może je wykonać również podstawowa SKP bez rozszerzeń jezeli wskazane usterki mieszczą się w zakresie badania okresowego np: zbita szyba, czy łysa opona. To już jest nadinterpretacja. Mogą stare PSKP rozszerzeniem "e" i nowe PSKP które uzyskały poświadczenie TDT po 22-09-2009. Cytuj
mmiodzio Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Witam Czy liczba wypisanych usterek ma jakieś znaczenie ? moim skromnym zdaniem ma >>z tego co wiem [jak żle to poprawcie] suma opłat za badania dodatkowe wypisanych usterek, nie może przekraczać sumy za Badanie Okresowe. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 [jak żle to poprawcie] Co tu poprawiać, skoro tak jest,,, Cytuj
mmiodzio Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 [jak żle to poprawcie] Co tu poprawiać, skoro tak jest,,, Uuuu ---a jak ma być . Cytuj
mirek.g Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Koledzy w celu dalszej dyskusji 1.Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t -pobieramy 98 zl (posiada ważne OBT),czy wyznaczamy TNB wg. mnie nie skreślamy 1 i 2 zaswiadczenia. 2.Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t (konczy się Termin OBT) i klient chce badanie ,pobralbym 2x 98 zł i wyznaczył TNB. Cytuj
adam1501 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Mój tok rozumowania jest taki sam jak Mirka Cytuj
ponti Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Koledzy w celu dalszej dyskusji1.Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t -pobieramy 98 zl (posiada ważne OBT),czy wyznaczamy TNB wg. mnie nie skreślamy 1 i 2 zaswiadczenia. 2.Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t (konczy się Termin OBT) i klient chce badanie ,pobralbym 2x 98 zł i wyznaczył TNB. więc się zaczyna Moim skromnym zdaniem AD 1. kasujemy 98 zł pozycja cennika 1.2, < badanie okresowe > co do terminu to można wyznaczyć ale nie trzeba. AD 2. Klient chce badanie okresowe zrobić i co kasujemy 2x 98 ?? czyli co w cenniku 2 X 1.2, ?? czyli co dwa razy oglądamy usterki czy co bo nie wiem ?? a może diagnosta dwa razy samochód ma spr. ?? bo co sam sobie nie wierzy?? dla mnie to jest bez sens dwa razy pobierać za okresowe . To może jeszcze można zrobić inaczej jak gość ma zbite lusterko podczas kolizji to można zawsze mu zrobić po kolizji dwa razy albo po kolizji i jedna usterka. Wtedy nasi szefowie będą bardzo zadowoleni i może na koniec miesiąca będzie jakas premia bo wymyślamy nowe niuanse. Cytuj
mirek.g Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Ad2.Nie chodzi o to,że robisz dwa razy okresowe,ale o to że za usterki wymienione w pokwitowaniu należy pobrać opłatę przy badaniu okresowym w cenniku 4.1 dopiska obowiązuje przy OBT.Np mialby 4 usterki i chcialby Okresowe to ile byś pobrał,bo 98 zł i 80zł. Cytuj
Regan55 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 .Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t -pobieramy 98 zl (posiada ważne OBT),czy wyznaczamy TNB wg. mnie nie skreślamy 1 i 2 zaswiadczenia. Z tym się mogę zgodzić....!!! 2.Wypisano 6 usterek poj do 3,5 t (konczy się Termin OBT) i klient chce badanie ,pobralbym 2x 98 zł i wyznaczył TNB Natomiast w tym przypadku no...!!!! Ja to widzę tak:98.- + 20.- za skierowanie no i oczywiście wyznaczam TNB... Cytuj
ponti Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Ad2.Nie chodzi o to,że robisz dwa razy okresowe,ale o to że za usterki wymienione w pokwitowaniu należy pobrać opłatę przy badaniu okresowym w cenniku 4.1 dopiska obowiązuje przy OBT.Np mialby 4 usterki i chcialby Okresowe to ile byś pobrał,bo 98 zł i 80zł. dobra dobra na razie mowa jest o 6 usterkach i kasowaniu 98 zł więc co wpisujesz w cenniki?? bo raczej jak wpiszesz 5x 4.1, to będzie więcej niż 98 zł Cytuj
ketiw38 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Ale to już było, wystarczy użyć wyszukiwarki - Ktoś tak pisze na tym forum Cytuj
Jacdiag Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 bo raczej jak wpiszesz 5x 4.1, to będzie więcej niż 98 zł dla leniwych ... http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=67630#67630 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
rezystors Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Witam Tak naprawdę chodzi mi o to czy pracując na podstawowej stacji ( właściwie bez rozszerzeń ) mogę robić badania pojazdom które mają zatrzymany przez Policję DR. Jeżeli tak to na przykład jakie usterki mogę zweryfikować i czy ich ilość ma znaczenie. Cytuj
Regan55 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 ( właściwie bez rozszerzeń To jest wazne czy w końcu masz te rozszerzenia czy tez nie.... Jeżeli tak to na przykład jakie usterki mogę zweryfikować Za dluga lista ..... czy ich ilość ma znaczenie Nie ma zadnego znaczenia...!!!! Cytuj
markes30 Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 Moim zdanie możesz wykonać tylko zatrzymany za brak badania okresowego. Cytuj
rezystors Napisano 29 Styczeń 2010 Autor Napisano 29 Styczeń 2010 No dobrze mam rozszerzenie na nabijanie numerów i autobusy do 100. Ale ciągle opinie czy mogę wykonać badanie w zakresie wypisanych usterek są sprzeczne. Usterki to na przykład wyciek płynów eksploatacyjnych, pęknięta przednia szyba, brak świateł, uszkodzony tylni zderzak. Cytuj
rurek777 Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 jeśli masz tylko takie rozszerzenie to nie możesz. Cytuj
Psuj Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 No dobrze mam rozszerzenie na nabijanie numerów i autobusy do 100. Na podstawowej masz autobusy 100 ??? Coś ci się chyba pokićkało... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
rezystors Napisano 29 Styczeń 2010 Autor Napisano 29 Styczeń 2010 a założymy się ? Jakaś ustrojstwo przy firmie autobusowej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi