jarolud Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Należy się auto zastępcze ? Pani zechciała przerysować mi bok samochodu Podpisała przyznanie się do winy . I tu kuku 1. Nie dają auta zastępczego osobom prywatnym , tak jakbym nie musiał do pracy drałować 50 km w jedną 2. Różnica w kosztach naprawy w ASO marki i na rękę szokująca Dawno nie naprawiałem auta a tu takie kwiatki NA szybko kupiłem sobie auto suzuki Swift zagazowane 4 dni wcześniej zrobiony przegląd z gazem a papierka TDT nie ma i na obt jak mi poprzedni właściciel powiedział też nie było . Zaciekawiło mnie co w tłumaczeniu znaczy : SWIFT SZYBKI; RYCHŁY; PRĘDKI; SKORY; CHYŻY; LOTNY; RĄCZY; BŁYSKAWICZNY; NIEDOŚCIGNIONY; PIORUNUJĄCY ... Poczułem sympatię do tego autka nie wiem czy będzie odwzajemniona Cytuj
Jacdiag Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 PIORUNUJĄCY ... żeby tylko zwyczajem pioruna nie trafił np w drzewo ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Jackow Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 zagazowane 4 dni wcześniej zrobiony przegląd z gazem a papierka TDT nie ma i na obt jak mi poprzedni właściciel powiedział też nie było co w tłumaczeniu znaczy : SWIFT (...) SKORY (...) Widać diagnosta znał wszystkie synonimy Cytuj
Wojciech Jania Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Znam firmę (wypożyczalnia samochodów), która znalazła dość ciekawą niszę rynkową. Dają klientowi auto zastępcze na czas naprawy pojazdu ZA DARMO!. Warunkiem jest szkoda z OC a cały dowcip polega na tym, że mają na tyle mocnych prawników, że koszty wypożyczenia ściągają sobie od ubezpieczyciela i wcale nie ma tu znaczenia, czy jest to firma, czy osoba fizyczna. Czyli można! Problem w tym, że dopiero wchodzą na rynek ze swoją ofertą i zaczynają współpracę z wybranymi warsztatami blacharsko - lakierniczymi. Nie żartuję - to nie żadna lipa! Polecam też lekturę: http://www.rzu.gov.pl/aktualnosci-z-rynku/KNF_rekomenduje_zwrot_kosztow_najmu_pojazdu_zastepczego__2321 http://www.rzu.gov.pl/aktualnosci-z-rynku/Auto_zastepcze_z___nie_kazdej___wypozyczalni__2341 Cytuj
ketiw38 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 A ja dostałem (zwrot wydatków)jako osoba prywatna . Dostarczyłem do ubezpieczyciela zaświadczenie z zakładu pracy, że musze być dyspozycyjny oraz, że nie ma dojazdu do pracy komunikacją miejską z miejsca zamieszkania do pracy (na wyanaczoną godzinę) i co najważniejsze umowę najmu samochodu. Cytuj
jarolud Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 Znam firmę (wypożyczalnia samochodów), która znalazła dość ciekawą niszę rynkową. www.sixt.pl Dowiedziałem się po ...auto naprawiane nie starsze jak 5 lat data pierwszej rejestracji Brak innego pojazdu zarejestrowanego na poszkodowanego. [ Dodano: 04-02-2010, 08:55 ] A ja dostałem (zwrot wydatków)jako osoba prywatna Jedynie co zaproponowali to zwrot za komunikację. Kompletnie nie realne w mim przypadku. Zależy z jakiej firmy ściągają za wynajem. [ Dodano: 04-02-2010, 08:58 ] żeby tylko zwyczajem pioruna nie trafił np w drzewo ... I nie musiałbym się już w tym dobrobycie dłużej męczyć . Czy Ty mi aby źle nie życzysz ? hmmm Żona zmieniła by na nowszy model , odszkodowanie w ubezpieczalni i jednego diagnostę "anioła" więcej .. Cytuj
CHESUS12 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 A ja po szkodzie z OC sprawcy i po przyznaniu zbyt małego odszkodowania za stratę oddałem sprawę do sądu i zanim odbyła się 1 sprawa dostałem odszkodowanie po cenach części orginalnych , zwrot 100% za auto zastępcze oraz zwrot opłat sądowych-i to jest najwłaściwsza droga z ubezpieczalniami które tylko i wyłącznie oszukują i czekają na kasę za "Damski ..." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi