Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy przypadkiem tego tematu ktoś nie pisał wcześniej/najwyzej dostanie

plombe/ale do rzeczy.

Wiadomo ze w trakcie OBT wyniki badania są rozne:raz"P" a innym razem "N"

Chodzi mi głównie o wynik "N".Powodem takiego wyniku jest jedna lub więcej wykrytych

usterek w pojezdzie.Pytanie zasadnicze:jak wpisujecie na wydawanym zaświadczeniu

z OBT stwierdzone usterki...???

1/wszystkie jakie stwierdzicie wpisujecie do kompa a co za tym idzie drukowane są na

zaświadczeniu ....

2/wpisujecie jedną "zasadniczą" a dopiero po zakończeniu OBT pozostałe ręcznie

na tym zaświadczeniu/powód:nizsza suma do pobrania od klienta przy powtorce/

3/a moze jeszcze calkiem inaczej.... :(

Napisano
powód:nizsza suma do pobrania od klienta przy powtorce

po ujawnieniu przez smutnych ... = źle wykonane OBT = mniejszy VAT = przestępstwo skarbowe = wyrok :faint:

całkiem inaczej.... :(
można obradować przy :piwo:D

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
można obradować przy

Dobra rzecz nigdy nie jest zla...!!! :D

Napisano
1/wszystkie jakie stwierdzicie wpisujecie do kompa a co za tym idzie drukowane są na

zaświadczeniu ....

Jak ich jest więcej jak 5 ? 8) Mogą nie wejść wszystkie do zaświadczenia . i 5 x 20 daje 100 a badanie kosztuje 98 przykładowo. Nie wpisując wszystkich usterek jak "zapamiętać" i sprawdzić je na powtórnym? Przyznam ze najwięcej miałem 3 usterki. 8)

Napisano
Nie wpisując wszystkich usterek jak "zapamiętać" i sprawdzić je na powtórnym? Przyznam ze najwięcej miałem 3 usterki.

Np.wpisujesz 2 usterki do kompa i po wydruku zaświadczenia "dopisujesz"pozostale

jakie stwierdziłeś w trakcie OBT... :razz:

Napisano
Np.wpisujesz 2 usterki do kompa i po wydruku zaświadczenia "dopisujesz"pozostale

Wpisuje wszystkie ,ręczne dopisywanie to ..... :x

Napisano

Wpisuję wszystkie. Poza tym z tym kasowanie za poprawkę jest nie do końca tak. Np. Luz na końcówce, luz na sworzniu i wybita guma na wahaczu podchodzi łącznie pod 1x20 zł - ponowne sprawdzenie luzów w zawieszeniu, tak samo z hamulcami. A usterki które nie są w wyszczególnionych układach w cenniku sprawdzamy 1x20 zł - wszystkie inne usterki łącznie.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Wpisuję wszystkie. Poza tym z tym kasowanie za poprawkę jest nie do końca tak. Np. Luz na końcówce, luz na sworzniu i wybita guma na wahaczu podchodzi łącznie pod 1x20 zł - ponowne sprawdzenie luzów w zawieszeniu, tak samo z hamulcami. A usterki które nie są w wyszczególnionych układach w cenniku sprawdzamy 1x20 zł - wszystkie inne usterki łącznie.

Oczywiscie masz rację. :ok Badanie ponowne to nie badanie pojazdu skierowanego przez OKRD i poza usterkami 2.1-2.9 wszystkie pozostałe kosztują 20 PLN łacznie. W specyficznym przypadku oplat za 10 usterek też może kosztowac 20 PLN. :)

Napisano
jarolud napisał/a:

Nie wpisując wszystkich usterek jak "zapamiętać" i sprawdzić je na powtórnym? Przyznam ze najwięcej miałem 3 usterki.

jakie stwierdziłeś w trakcie OBT... :razz:

2/wpisujecie jedną "zasadniczą" a dopiero po zakończeniu OBT pozostałe ręcznie
Też się dziwię jak na to wpadłeś ? NO chyba że to Ci twoi zmiennicy :razz:

[ Dodano: 05-02-2010, 15:58 ]

ponowne sprawdzenie luzów w zawieszeniu
Przyznam ze najwięcej miałem 3 usterki w takiej opcji jak Psuj pisze . 8)