sirjus Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Witam! Przeszukiwalem internet, aby znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie, lecz w koncu poddaje sie i zapytam Was, jako ze wyglada na to, ze forum to czytaja osoby, ktore bezposrednio "siedza" w temacie przegladow technicznych. Mam taki kłopot - zakupilem samochod za bardzo malutkie pieniadze. W dowodzie nie ma wbitego LPG, lecz ma zalozona instalacje do zasilania gazem. Instalacja ta jest o tyle niepelna, ze nie ma najwazniejszego elementu, czyli butli. Centralka gazu dziala, lecz oczywiscie po przelaczeniu ja w tryb zasilania gazem silnik w kilka chwil gasnie z powodu braku paliwa. Jak w takiej sytuacji wyglada badanie techniczne? Czy jestem zmuszony demontowac cala instalacje, czy brak butli jest wystarczajacym potwierdzeniem, ze nie tankuje gazu? Od razu oswiadczam, ze sie na tym nie znam, wiem tylko, co mam w bagazniku - a wlasciwie czego nie mam O tym, ze mam jakies elementy instalacji gazowej dowiedzialem sie po dodatkowym BT (hak) w urzedzie miasta, lecz wytlumaczylem tam o co chodzi i otrzymalem swoj dowod rejestracyjny. Moje obawy dotycza (poki co - odleglego w czasie) kolejnego badania technicznego. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Jak w takiej sytuacji wyglada badanie techniczne? Dla mnie sprawa prosta-nie ma wpisu w DR "GAZ" nie ma instalacji.... Oczywiście jak chcesz mozesz zamomtowac brakujące ele.instalacji i wszystko to zalegalizować w WK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Dla mnie pojazd posiada niekompletną instalację LPG, N i demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Dla mnie sprawa prosta-nie ma wpisu w DR "GAZ" nie ma instalacji.... Moment Regan - gość ma instalację!! Nie upraszczaj... Moim zdaniem demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 gość ma instalację!! Oczywiscie ze klient ma instalację...Wiem o tym ...Dla mnie podstawą rozpoczęcia OBT jesst wpis o tym fakcie w DR oraz to sławetne potwierdzenie TDT na zbiornik... Nie ma tych rzeczy-odstępuję od OBT....Chyba ze klient mimo tego chce zebym wykonał OBT-to robię i oczywiście wynik..."N'..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirjus Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 Ok, bardzo Wam dziekuje panowie. W takim razie przed przegladem do mechanika i demontaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Wystarczy tylko zdemontować i o tyle łatwo że nie trzeba do WK po wykreślenie wpisu się fatygować. A swoją drogą ciekawe gdzie ten znajomy robił przeglądy skoro nie miał wbitego gazu w DR a przecież kiedyś chyba na OBT jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 W takim razie przed przegladem do mechanika i demontaz Tylko tak.... A swoją drogą ciekawe gdzie ten znajomy robił przeglądy skoro nie miał wbitego gazu w DR a przecież kiedyś chyba na OBT jeździł Qnick- tak ciekawośc ...daj na luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 A swoją drogą ciekawe gdzie ten znajomy robił przeglądy skoro nie miał wbitego gazu w DR a przecież kiedyś chyba na OBT jeździł Im mniej wiesz tym krócej będziesz przesłuchiwany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirjus Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 A swoją drogą ciekawe gdzie ten znajomy robił przeglądy skoro nie miał wbitego gazu w DR a przecież kiedyś chyba na OBT jeździł To nie był znajomy Jeszcze raz bardzo dziekuje za rzetelna informacje Nie wiem, czy na tym forum panuje zwyczaj zamykania wyczerpanych tematow, ale jesli tak, to ten z pewnoscia mozna za wyczerpany uznac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Im mniej wiesz tym krócej będziesz przesłuchiwany... Mnie jeszcze nie przesłuchiwali choć na SKP na której pracuje kiedyś za poprzedniej ekipy była afera przez duże A o której nawet tu na forum można było poczytać ale to stare dzieje. Teraz jest nowa ekipa. p.s I teraz już wszyscy będą widzieć gdzie pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 p.s I teraz już wszyscy będą widzieć gdzie pracuję :evil: No, w Remizie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi