bogusław Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 na pewno prawidłowo jest tam, gdzie złotówka jest na fakturze i nie ma jej na paragonie,,, u mnie i na fakturze i na paragonie z kasy fiskalnej jest kwota za badanie /fiskalna/, a poniżej opłata ewidencyjna /niefiskalna/, której nie ma na raporcie dobowym i okresowym. i to jest wyjście salomonowe
Psuj Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 na fakturze jest ta złotówka, Oczywiście. Ale nie w rubryce fiskalnej tylko jako informacja w ramce poniżej wraz z podstawą prawną pobierania. Równie dobrze można sobie przybić na FV pieczątkę "pobrano opłatę ewidencyjną w kwocie 1 zł" "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi