zbigi Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Temat jak w tytule; Ciagnik siodlowy z naczepa ulegl wypadkowi, wywrocil sie na bok tak ze urwal sie sworzen 'krolewski' Naczepa poszla do kasacji natomiast ciagnik po naprawie przyjechal na badanie powypadkowe. Moje pytanie dotyczy tego czy powinien on miec po takiej kolizjii wymienione siodlo na nowe czy nie? Jakie jest zalecenie producenta pozwalajace na dalsza eksploatacje siodla (chodzi mi o dopuszczalne zuzycie czy odksztalcenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Najlepiej zadzwonić do serwisu danego ciągnika i zapytać się o kryterja siodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 albo opinia rzeczoznawcy z listy MI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 ma mieć siodło sprawne,. czy nowe czy stare.badanie przeprowadzamy za pomocą metalowego młotka nie mylić z gumowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi Napisano 14 Luty 2010 Autor Share Napisano 14 Luty 2010 stukac mlotkiem i patrzec czy nie peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 tak jest dz. ustaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi