ugo Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Witam, mam do kupienia samochód z Francji od handlarza. Zastanawia mnie jedna rzecz z tego co wiem i co wyczytałem na wiki francuskie blachy mają kolor biały z przodu auta i żółty z tyłu a samochód, który chcę kupić ma z przodu i z tyłu tablice białe francuskie - chodzi o tło. Czy była jakaś zmiana tablic we Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Tak - była zmiana tablic (2009). Obecnie nie wydają już żółtych tablic, gdyż produkcja żółtego barwnika do nich jest bardziej szkodliwa (jakieś związki ołowiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugo Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 Dzięki za info ale samochód jest z 2005 więc dlaczego ma dwie białe blachy czy przy eksporcie dają inne? Chyba powinien mieć jeszcze żółte z tyłu? Auto lekko uszkodzone nie wiem czy to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Liczy się data bieżącej rejestracji, a nie rok produkcji (pole "I" w DR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi