Skocz do zawartości

Wycofane zbiorniki LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dz. U. 155 załącznik nr.1 poz. 11.7

1. Brak dokumentu wydanego przez Transportowy Dozór Techniczny i tabliczki znamionowej na zbiornik lub butlę, potwierdzających jego sprawność.

Nie ma tutaj nic o UDT :evil:

Napisano
UDT wytoczyło sprawę sądową TDT odnośnie badania zbiorników gazu

coś sie komuś pomyliło, ja wiem tylko o tym wyroku ze strony IRENE, link zapodał Jackow, ale sam wyrok nie odnosi się do badań i nie zmienia faktu, że musi mieć decyzję TDT

Napisano
ale sam wyrok nie odnosi się do badań i nie zmienia faktu, że musi mieć decyzję TDT

Dokładnie tam nie ma nic o badaniach a Dz.U. 155 jasno mówi co ma być czyli musi być decyzja TDT.

Napisano

W wyroku przywrócono tylko prawo do wytwarzania a nie zezwolono na zdjęcie obowiązku dozoru przez tdt.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 6 years later...
Napisano

Czyżby to dotyczyło ciebie skoro pytasz ?

Nie ma numeru zbiornika w załączniku NR1, to nie masz problemu ...

Zakaz dotyczy tylko wymienionych.

Napisano

Te zbiorniki posiadają decyzję i protokół TDT ? Czy tylko podpisane przez dyrektora technicznego IRENE ?

Napisano

sprawa mnie nie dotyczy , ale skoro zb. nr 34051 nie figuruje w wycofanych a ma prot. z irene tzw. zbiorczy podpisany przez pana Szardacha póżniejszego lub ówczesnego pracownika TDT z datą 14-07-2009. to co ?. w marcu 2017 byłem w Lublinie wTDT. na spotkaniu i z notatek zostało mi że zbiorniki od 11-2009 do 2014 nie pamiętam miesiąca zostały wycofane więc co z resztą ? w poniedziałek spróbuję zapukać do TDT w Lublinie.

Napisano
skoro zb. nr 34051 nie figuruje w wycofanych a ma prot. z irene tzw. zbiorczy podpisany przez pana Szardacha póżniejszego lub ówczesnego pracownika TDT z datą 14-07-2009. to co ?

To prawdopodobnie był przebadany przez TDT , tylko indywidualny dokument jest jak pszczółka Maja .

z notatek zostało mi że zbiorniki od 11-2009 do 2014

No a ten jest z lipca 2009,powiedzmy .

Napisano
jest jak pszczółka Maja .

?

Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie,...

Napisano

po rozmowie z TDT. :) właściciel zbiornika nie ujętego w wykazie powinien wystąpić do TDT

o wydanie prot. i będzie ok. wychodzi z tego że zbiorniki te zostały przebadane . :)