pentagram Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Dz. U. 155 załącznik nr.1 poz. 11.7 1. Brak dokumentu wydanego przez Transportowy Dozór Techniczny i tabliczki znamionowej na zbiornik lub butlę, potwierdzających jego sprawność. Nie ma tutaj nic o UDT Cytuj
leniwiec Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 UDT wytoczyło sprawę sądową TDT odnośnie badania zbiorników gazu coś sie komuś pomyliło, ja wiem tylko o tym wyroku ze strony IRENE, link zapodał Jackow, ale sam wyrok nie odnosi się do badań i nie zmienia faktu, że musi mieć decyzję TDT Cytuj
Qnick Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 ale sam wyrok nie odnosi się do badań i nie zmienia faktu, że musi mieć decyzję TDT Dokładnie tam nie ma nic o badaniach a Dz.U. 155 jasno mówi co ma być czyli musi być decyzja TDT. Cytuj
Psuj Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 W wyroku przywrócono tylko prawo do wytwarzania a nie zezwolono na zdjęcie obowiązku dozoru przez tdt. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Psuj Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 http://www.udt.gov.pl/HTML/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=263 Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
rurek777 Napisano 3 Listopad 2017 Napisano 3 Listopad 2017 http://www.tdt.pl/jednost...-lpgcnglng.html wykaz zbiorników które tdt. wycofał z eksploatacji a co z pozostałymi zbiornikami .? np od nr 35...z 2009 r które są jeszcze eksploatowane. Cytuj
Mecher Napisano 4 Listopad 2017 Napisano 4 Listopad 2017 Czyżby to dotyczyło ciebie skoro pytasz ? Nie ma numeru zbiornika w załączniku NR1, to nie masz problemu ... Zakaz dotyczy tylko wymienionych. Cytuj
adamos Napisano 4 Listopad 2017 Napisano 4 Listopad 2017 Te zbiorniki posiadają decyzję i protokół TDT ? Czy tylko podpisane przez dyrektora technicznego IRENE ? Cytuj
rurek777 Napisano 4 Listopad 2017 Napisano 4 Listopad 2017 sprawa mnie nie dotyczy , ale skoro zb. nr 34051 nie figuruje w wycofanych a ma prot. z irene tzw. zbiorczy podpisany przez pana Szardacha póżniejszego lub ówczesnego pracownika TDT z datą 14-07-2009. to co ?. w marcu 2017 byłem w Lublinie wTDT. na spotkaniu i z notatek zostało mi że zbiorniki od 11-2009 do 2014 nie pamiętam miesiąca zostały wycofane więc co z resztą ? w poniedziałek spróbuję zapukać do TDT w Lublinie. Cytuj
DARIO64 Napisano 4 Listopad 2017 Napisano 4 Listopad 2017 skoro zb. nr 34051 nie figuruje w wycofanych a ma prot. z irene tzw. zbiorczy podpisany przez pana Szardacha póżniejszego lub ówczesnego pracownika TDT z datą 14-07-2009. to co ? To prawdopodobnie był przebadany przez TDT , tylko indywidualny dokument jest jak pszczółka Maja . z notatek zostało mi że zbiorniki od 11-2009 do 2014 No a ten jest z lipca 2009,powiedzmy . Cytuj
jast Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 jest jak pszczółka Maja . ? Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie,... Cytuj
DARIO64 Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie No właśnie . Cytuj
rurek777 Napisano 7 Listopad 2017 Napisano 7 Listopad 2017 po rozmowie z TDT. właściciel zbiornika nie ujętego w wykazie powinien wystąpić do TDT o wydanie prot. i będzie ok. wychodzi z tego że zbiorniki te zostały przebadane . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi