mirek.g Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Koledzy dziś w pracy wywiązala się dyskusja z klientem na temat opon.Ów rzeczony klient twierdzi,że jest różnica między oponą całoroczną a oponą wielosezonową.Wg mnie jest to znak rowności,kwestia nazewnictwa,ale jest może coś o czym nie wiem.Proszę o komentarz. Cytuj
Jackow Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Oczywiście że nazwa całoroczna znaczy to samo co wielosezonowa w przypadku opon Tak więc mirek.g miałeś rację Słowo "całoroczna" bardziej trafnie określa co to za opona. Natomiast "wielosezonowa" sugeruje, że powinna wytrzymać więcej niż 1 sezon . Ale to już powinien zanalizować prof. Miodek. Cytuj
DARIO64 Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Natomiast "wielosezonowa" sugeruje, że powinna wytrzymać więcej niż 1 sezon Z ust mi to wyjąłeś ,a całoroczna tylko na rok Cytuj
Regan55 Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 a całoroczna tylko na rok Czyzby Made in China....!!!! Cytuj
JANUSZ60 Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Jak zwykle "wolna amerykanka" ,,,całoroczna jest z nazwy na cały rok, natomiast wielosezonowa powinna służyć wiele sezonów ( letnich bądź zimowych), a założę się, że w tym przypadku różnica jest taka jak pomiędzy światłem (przeciwmgłowym i przeciwmgielnym),,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi