ArekM Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Witam was wszystkich, mam pytanko, czy można legalnie używać lampy przedniej mijania - drogowe (okrągła, jak w Dużym Fiacie) na żarówkę R2, która nie ma z przodu przed żarówką przysłony? Kupiłem komplet takich lamp, wyglądają jak nowe, nie ma śladu żeby ktoś w nich coś grzebal, ale troche mnie to martwi, bo przeczytałem że taka lampa może oślepiać. Jak uważacie, może tak być? Cytuj
adam1501 Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Trudno wyrokować nie widząc pacjenta, należałoby włożyć żarówkę i sprawdzić granicę światło-cienia. Cytuj
danielg539 Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 Znaczna część lamp z żarówką R2 nie posiada przysłony. Sama żarówka R2 ma odpowiednio przyslonięty żarnik światła mijania. Cytuj
ArekM Napisano 22 Luty 2010 Autor Napisano 22 Luty 2010 Dzięki wielkie, jestem już spokojniejszy, na pewno po założeniu nowych lamp pojadę na stację na sprawdzenie i ustawienie. Cytuj
Wojciech Jania Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 Najważniejsze, żeby miała znak homologacji. Przysłona nie ma znaczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi