Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Auto z zaklejonymi wszystkimi szybami zarejestrował fotoradar w podgdańskiej Rokitnicy. Kierowca prowadził je z głową wystawioną przez okno. Głową - dodajmy - zakrytą kaskiem motocyklowym.

Fotoradar Straży Gminnej z Pruszcza Gdańskiego, stojący na drodze łączącej Pruszcz Gdański z Przejazdowem w miejscowości Rokitnica, zarejestrował pojazd przekraczający dozwoloną prędkość o 23 km/h.

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że auto było w trakcie prac blacharsko-remontowych i przygotowane do lakierowania. Miało całkowicie zaklejoną przednią szybę i prowadził je kierowca z wychyloną przez okno głową. Pomyślał na szczęście o swoim bezpieczeństwie i założył na głowę motocyklowy kask ochronny.

Policja próbuje teraz ustalić tożsamość pomysłowego kierowcy. Będzie to o tyle trudne, że pojazd nie był w żaden sposób oznakowany.

zaklejony.jpg

Sposób na fotoradary na trasie Sopot - Mierzyn :P

Źródło

Trójmiasto.pl

Napisano
No co,prowadził chłopak samochód do lakiernika. :D :D :D

Albo od lakiernika bo taki uśmiechnięty :D:D

Napisano
Albo od lakiernika bo taki uśmiechnięty
a co ty masz rendgen w oczach....
Napisano

Mocny zawodnik. Z 3miasta pewnie - a to zobowiązuje. :D:D:D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

To Transporter co niewiele wnosi ale biorąc pod uwagę, dość rzadko spotykany beznadziejny bagażnik dachowy, w sumie gościa mogą namierzyć.

Mógł ten bagażnik zdjąć ;)

Generalnie ludzie mają dużo wolnego czasu :D

Napisano

Dla mnie trochę to dziwne. W takiej wychylonej pozycji trudno chyba mu było sięgać do pedałów. Dlatego uważam, że musiało ich być dwóch. Drugi musiał być obeznany z mechaniką, niewielkiego wzrostu no i pochodzić z Trójmiasta. Szczerze mówiąc mam swój typ... :P Ale żeby tak teraz na samego siebie kablować? ;)

:evil::evil::evil:

Napisano
Szczerze mówiąc mam swój typ...

Widzę Blakop ze Ty juz zaczynasz być lepszy jak.....Kaszpirowski... ;)

Mnie tez cos tam w glacy świta ale.... :x

Napisano
Pomyślał na szczęście o swoim bezpieczeństwie i założył na głowę motocyklowy kask ochronny.

Raczej chyba chodziło o to, żeby w głowę nie marznąć....

Napisano
Mnie tez cos tam w glacy świta ale.... :x

Jeżeli chodzi Ci o mnie to Cię rozczaruję... nie jestem z trójmiasta i nie byłem ostatnio u bERT-a w odwiedzinach... :D

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Jeżeli chodzi Ci o mnie to Cię rozczaruję...

A czy ja tam slowo o Tobie dzięciolił....???? :-P

A Twojego pochodzenia ani z kim i gdzie bywasz tym bardziej nie znam... :razz::D

Napisano
Raczej chyba chodziło o to, żeby w głowę nie marznąć....

Ja tam twierdze ,że to jakiś quasimodo spod Poznania świadomy swej urody, z brodą a'la gimnazjalny pryszczers, założył kask by pyskiem swym mijanych kierowców nie gorszyć. :D