dawidisyn Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 zgłosiłem się do STAROSTWA które około 6 lat temu wydało mi imienne uprawnienie diagnosty, z prośbą o wydanie mi duplikatu tego właśnie uprawnienia i pani chce odemnie wniosek o wydanie iniennego uprawnienia diagnosty, zaświadczenie o ukończeniu kursu diagnosty, zaświadczenie o praktyce w zawodzie, świadectwo o ukończeniu szkoły, itd tak jak wniosek o wydanie uprawnień. Uprawnienia dokładnie z tego starostwa otrzynałem 6 lat temu ja chcę tylko duplikat , przecierz to co się dzieje to jest paranoja!!!! Nie chcę się sprzeczać ze starostwem ale dlaczego robią na złość i wszystko pod górę, może ktoś ma na to jakąś forme prawną jaki wniosek trzeba wypełnić o WTÓTNIK IMIENNEGO ZAŚWIADCZENIA DIAGNOSTY?????????? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drogba Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Nie wiem czy cię to pocieszy ale ja duplikat dostałem bez problemu tylko musiałem napisać wniosek i dodać że oryginał zgubiłem. nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 nie wiem do jakich celów potrzebujesz duplikat, ale zawsze możesz wystąpić o wydanie uwierzytelnionej kserokopii dokumentu z Twoich akt - prościej i taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migi60 Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 duplikat dostałem bez problemu tylko musiałem napisać wniosek Czyli wszystko normalnie...Ale w jego przypadku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidisyn Napisano 10 Marzec 2010 Autor Share Napisano 10 Marzec 2010 nie wiem do jakich celów potrzebujesz duplikat, ale zawsze możesz wystąpić o wydanie uwierzytelnionej kserokopii dokumentu z Twoich akt - prościej i taniej potrzebuje wtórnik bo oryginał zgubiłem i zmieniam miejsce pracynawet miejsca pracy nie zmieniam tylko zmienił się właściciel SKP i był nowy odbiór i jest inny nr stacji, lecz w tym samym powiecie i cały czas będę pod tym samym starostwem, ale pani kierownik WK powiedziała że musi mieć znowu oryginał do wglądu wię jej tłumacze że już jej właśnie niedawno pokazywałem ten oryginał i ona sobie zrobiła ksero i potwierdziła za zgodność i wystarczy jak sobie wyciągnie ze starej teczki SKP ale NIE powiedziała ze muszę wystąpić do niej właśnie o wtórnik, no i te wszystkie formalności.... ????? chyba się nudzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert petruk Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 A co takiego "duplikat imiennego uprawnienia"? Formalnie coś takiego istnieje. Starosta może wydać jedynie odpis wydanego zaświadczenia potwierdzającego nadanie uprawnień, tj. wydać kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem i nic więcej. A co do sytuacji przedstawionej przez "dawidsyna" to cóż mogę powiedzieć - jak występujesz o wydanie "imiennego uprawnienia" (nieważne że duplikat) to co się dziwisz że kobieta żąda przedstawienia kompletu dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migi60 Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 jak występujesz o wydanie "imiennego uprawnienia" (nieważne że duplikat) to co się dziwisz że kobieta żąda przedstawienia kompletu dokumentów. Zgoda-tylko ze ten człowiek juz jest tam ujęty w ewidencji starostwa i czy nie mija się z celem zeby ponownie "celebrować"całą drogę od początku... Czy pani urzędnik chce podkreślić kto tu jest dla kogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 to co się dziwisz że kobieta żąda przedstawienia kompletu dokumentów. Bo ona je ma więc po jaką cholerę jej drugi raz ten sam kpl dokumentów. Jak zgubię świadectwo maturalne to zaś muszę iść do szkoły i zdać maturę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Jak zgubię świadectwo maturalne A przed napisaniem tego sprawdziłes czy faktycznie jeszcze je masz... to zaś muszę iść do szkoły i zdać maturę??? Pisz,pisz a kto wie czy jakiś "oświecony z góry"sobie tego nie poczyta i wprowadzi w zycie...A jeszcze dostanie konkretną premię za pomysł.... A Ty .....marsz do "budy"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabek Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 Skoro musisz złożyć wniosek o nowe uprawnienia, bo tak kazała (a niechce wydać odpisu) to piwnna potraktować wszystko jak nową sprawę, nowy numer diagnosty. Bo jeśli dostaniesz ze starym to sprawa nie będzie załatwiona zgodnie z wnioskiem o wydanie uprawnień. Nic innego jak zostawać tok myślenia Pani z urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 pani chce odemnie wniosek o wydanie iniennego uprawnienia diagnosty, zaświadczenie o ukończeniu kursu Obawiam się, że po prostu się nie zrozumieliście. Pani chce oryginały do wglądu, gdyż one są u Ciebie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Marzec 2010 Share Napisano 11 Marzec 2010 Pani chce oryginały do wglądu, gdyż one są u Ciebie ,,, Po co skoro ma kopię tych dokumentów u siebie, które nie uległy zmianie. Na podstawie jego oświadczenia, że zagubił tamten i kpl dokumentów, którymi dysponuje magistrat powinien wystawić mu drugi dokument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi