Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy przyczepa specjalna kempingowa do 750kg bezterminowo czy co roku?

Proszę o wypowiedz

Napisano

Mimo że specjalna to jest lekka do 750 kg wiec bezterminowo.

Napisano

Więc robisz tylko badanie dod.na ustalenie parametrów - bez okresowego. A klasyfikacje wpiszesz na zaświadczeniu taka, jak podał Jacdiag

Napisano
Więc robisz tylko badanie dod.na ustalenie parametrów - bez okresowego. A klasyfikacje wpiszesz na zaświadczeniu taka, jak podał Jacdiag

Oki,a co jeśli nie spelnia warunków,wg mnie trzeba zrobić okresowe (przyczepa do 3,5 t) i DIP

Napisano
wg mnie trzeba zrobić okresowe

Przyczepy lekkie i badanie okresowe?? :shock:

Polecam Kodeks Drogowy :)

Napisano
wg mnie trzeba zrobić okresowe

Przyczepy lekkie i badanie okresowe?? :shock:

Polecam Kodeks Drogowy :)

Mowa o przyczepie sprowadzonej.Ps.Jak inaczej sprawdzić warunki,oświetlenie,oznaczenie,ogumienie zaczep itp.

Napisano

A co to ma do rzeczy? To sprowadzone podlegają okresowym? :) Mirek proszę Cię... :)

Napisano

Może formalnie nie okresowym ,ale badaniu przed pierwszą rejestracją w kraju.

Napisano

Mirek - o czym Ty piszesz - badanie jest albo okresowe, albo dodatkowe - nie ma innych - co Ty kombinujesz?

Napisano

Chyba gdzieś było w interpretacji MI,że w przypadku sprowadzenia przyczepy lekkiej należy wykonać badanie okresowe z cennika dla przyczep do 3,5 t

Napisano
co Ty kombinujesz?

Mirka boli to że robi DIP,a tu lampy pobite,łyse opony,dyszel zgięty. :-D

Napisano
wg mnie trzeba zrobić okresowe (przyczepa do 3,5 t) i DIP

Popieram.

.Jak inaczej sprawdzić warunki,oświetlenie,oznaczenie,ogumienie zaczep

No jak , tylko przy badaniu okresowym, tak samo niedawno ustalaliśmy motorowery na bezterminowe tak, robiliśmy DIP, to chyba przyczepę lekka tak samo

Więc robisz tylko badanie dod.na ustalenie parametrów - bez okresowego

A co z terminem babania, chyba ze mocą urzedu. W moim WK to nie przejdzie

Napisano
wg mnie trzeba zrobić okresowe (przyczepa do 3,5 t) i DIP

Popieram.

.Jak inaczej sprawdzić warunki,oświetlenie,oznaczenie,ogumienie zaczep

No jak , tylko przy badaniu okresowym, tak samo niedawno ustalaliśmy motorowery na bezterminowe tak, robiliśmy DIP, to chyba przyczepę lekka tak samo

A jakie badanie zrobisz w przyczepie lekkiej gdy zmienia właściciela z Polaka na Polaka ::? ŻADNE, no chyba że trzeba ustalić dane potrzebne do rejstracji.

I w WK nikogo nie interesuje czy spełnia warunki wymagane przepisami. To wlaściciel pojazdu ma zadbać o stan techniczny przyczepy. :)

Napisano
I w WK nikogo nie interesuje czy spełnia warunki wymagane przepisami. To wlaściciel pojazdu ma zadbać o stan techniczny przyczepy.
Jak tak dalaej pójdzie to za chwilę będą okresowe na lekkie :(
Napisano
I w WK nikogo nie interesuje czy spełnia warunki wymagane przepisami. To wlaściciel pojazdu ma zadbać o stan techniczny przyczepy.
Jak tak dalaej pójdzie to za chwilę będą okresowe na lekkie :(

Nie należy tego wykluczyć. :x

Napisano
Nie należy tego wykluczyć. :x

I to nie było by złe, za jakąś małą opłatę ( za wiele nie ma do sprawdzania) bo stan większości z nich jest opłakany... i nikt z tym nic nie robi.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Z tego co czytam w wielu rejonach kraju przyczepy lekkie sa już poddawane badaniom okresowym... Ciekawe co jeszcze potrzeba do poruszania sie takim sprzętem - jakies kwity od plebana jeszcze czy jak? :)

Napisano

Koledzy,czy w interpretacji MI nie było mowy o przyczepce lekkiej sprowadzonej, należy wykonać OBT z cennika przyczepy do 3,5 t ?

Napisano
Koledzy,czy w interpretacji MI nie było mowy o przyczepce lekkiej sprowadzonej, należy wykonać OBT z cennika przyczepy do 3,5 t ?

Było w pkt.22

Napisano

Było w pkt.22

I co ,nie przekonuje Was to?

Napisano
I co ,nie przekonuje Was to?

No ale z drugiej strony w PORD stoi że lekkie nie podlegają BT. :D

Napisano

No nie wiem ,jeżeli autor coś pisze i potem oznajmia co miał na myśli to chyba tzeba mu wierzyć :)

Napisano
jeżeli autor coś pisze i potem oznajmia co miał na myśli

Sęk w tym że oni sami nie wiedzą co mieli na myśli, a ten kto to rozszyfruje to zasłuży nie na jedno piwo,ale na całą beczkę. :D