arafal25 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Mam pytanie może ktoś wie jakie wymagania ( i gdzie ich znajdę ) są dla samochodu specjalnego ( sanitarny-przewóz osób niepełnosprawnych ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszmaczo85 Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=1662 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Czy ktoś się orientuje jakie są ulgi na samochód specjalny rzekomo do przewozu osób niepełnosprawnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 na samochód specjalny rzekomo do przewozu osób niepełnosprawnych? Nie jest to specjalny. Jest to samochód osobowy o przeznaczeniu przewóz niepełnosprawnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Ja wiem, że jest to osobowy. Tylko jest taka sytuacja. Znajomy ma Chryslera Grand Voyagera. Gość przez dwa dni mi suszył głowę żeby mu zrobić z tego samochód specjalny od przewozu osób niepełnosprawnych bo w papierach włoskich tak ma. Ja stwierdziłem że nie ma takiej możliwości. Pytałem go dlaczego się tak uparł i jakie z tego będzie miał korzyści ale się nie dowiedziałem. Co ciekawe samochód już zarejestrował tak jak chciał bo cytuję " sobie załatwiłem". Dlatego pytam na forum o te ulgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 pytam na forum o te ulgi W przypadku ciężarówek jest niższy podatek drogowy, ale w tym przypadku o ten podatek nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Z tego co mi mówił to ma samochód specjalny; inny - przewóz osób niepełnosprawnych. Za cholerę nie mogę pojąć czyjegoś rozumowania na jakiej podstawia taka klasyfikacja. Ale DR jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Za cholerę nie mogę pojąć czyjegoś rozumowania na jakiej podstawia taka klasyfikacja. wg $$$$$$$$$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_S Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Myślę że chodzi o podatek VAT bo od stycznia nie można będzie go odbijać, a samochody specjalne o ile dobrze wiem mogą odliczać VAT z mocy ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi